Τρίτη, Μαΐου 30, 2006

Τούρκοι: οι βρωμεροί γενοκτόνοι

Τον Ιουλιο του 1908, με την επικρατηση των Νεοτουρκων, γεννιεται ουσιαστικα το σημερινο κρατος της Τουρκιας (ο Κεμαλ συνεχισε την ιδια πολιτικη (ιδίας προελεύσεως άλλωστε ο ίδιος με τους νεότουρκους)), δηλαδη το αποκρουστικο προιον της διαρκους ασκησεως φασιστικης-ρατσιστικης στρατιωτικης βιας επανω στα καταδυναστευομενα Μικρασιατικα εθνη. Απο τοτε χαρασσεται η τουρκικη πολιτικη και εφαρμοζεται με αξιοθαυμαστη συνεπεια και επιμονη εως σημερα. (Αρμενια 1915, Ποντος 1916, Ιωνια 1922, Κωνσταντινουπολη 1955, Κυπρος 1974, Κουρδισταν σημερα, ειναι απλα μερικοι σταθμοι της ιδιας συνεχους και σταθερης πολιτικης.)

Η τραγικη ειρωνια ειναι οτι η επικρατηση των Νεοτουρκων χαιρετιστηκε με ενθουσιασμο απο την Ελλαδα και τους υπολοιπους Βαλκανιους (αλλα και απο τους χριστιανικους πληθυσμους της Οθωμ. Αυτοκρατοριας), με την ελπιδα της καθιερωσεως πληρους ισοτητας μεταξυ των εθνων της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας. Πολυ γρηγορα οι ελπιδες διαψευστηκαν, καθως διαπιστωθηκε οτι στο κινημα των Νεοτουρκων την εξουσια ειχε εξ αρχης (και συντομα την επεβαλε πληρως) η πλεον βαρβαρη ναζιστική μεριδα.

Στις 4 Σεπτ. 1908, ο Ναζημ μπεης, εξεχον στελεχος του κυριαρχου κομιτατου "Ενωση και Προοδος" δινει συνεντευξη στον Μιχ. Αργυροπουλο. (Δημοσιευτηκε στον τυπο της εποχης, επισης στο βιβλιο του Μιχ. Ροδά "Πώς η Γερμανια κατεστρεψε τον Ελληνισμο της Τουρκιας" (1916). (Πραγματι, ο ρολος της Γερμανιας ειναι βασικος.)) [Πολύ πριν την Μικρασιατική Εκστρατεία, επομένως, πολύ πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο (τότε η συστηματική γενοκτονία πήρε τεράστιες διαστάσεις υπό την καθοδήγηση του Γερμανού στρατηγού Λήμαν Φον Σάντερς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αδόλφος Χίτλερ εδήλωσε "ποιος θυμάται σήμερα τους Αρμενίους; Το ναζιστικό γερμανικό 3ο Ράιχ είχε δάσκαλο τον τουρκικό κεμαλισμό, αλλά και ο τελευταίος έθεσε σε εφαρμογή τα γενοκτονικά σχέδιά του με την βοήθεια γερμανικών εγκεφάλων), πριν ακόμη τους Βαλκανικούς Πολέμους, η γενοκτονία του Ελληνισμού είχε αποφασισθεί και σχεδιασθεί στο υψηλότερο επίπεδο: την ηγεσία του νεοτουρκικού κομιτάτου "Ένωση και Πρόοδος".]

Ναζημ μπεης:

"...εκει βαθμιαιως θα επελθη η εθνικη ισοπεδωσις περι ης κηδομεθα ιδιασμενως. Διοτι δεν επιθυμω να σας κρυψω ευθυς εξ αρχης την ακλονητον γνωμην του Κομιτατου. Εννοουμεν, και το εννοουμεν αντι πασης θυσιας, να αφομοιωσωμεν υπο μιαν εθνικην οθωμανικην ιδεαν τα εν τω τοπω ημων στοιχεια... Βεβαιοτατα η γλωσσα δεν δυναται να εινε παρα η επισημος Οθωμανικη... Το νεον Κρατος εννοει να ζηση ως τοιουτον. Ομοειδες και ομογλωσσον και συμπαγιωμενον... Δεον να σημειωθη καλως οτι ουδεποτε ωνειρευθημεν να ιδωμεν, ουτε θα ιδωμεν, την Τουρκιαν μεταβαλλομενην εις Αυστριαν, με τας πολυπλοκους φυλετικας και γλωσσικας της διαιρεσεις. Το νεοτουρκικον πνευμα θα αντιταχθη απο της σημερον κατα πασης τοιαυτης ιδεας. θα καταρριψωμεν απο της βασεως τα ορια του τοιουτου γλωσσικου και ομου φυλετικου χωρισμου και πλειοτερον ακομη, αυτας τας διακρισεις και διαιρεσεις των συνοικιων, των σημειουμενων εις τους χαρτας, και υπο της συνηθειας, ως μουσουλμανικων, ελληνικων, αρμενικων και ιουδαικων, και θα ισοπεδωσωμεν εθνικως τους παντας και τα παντα, δια το καλον της μιας κοινης Πατριδος. ...Σημερον υπολογιζεσθε εν Ανατολη 3 εκατομμυρια περιπου ψυχων. Ηδη ευρισκεσθε εν μειονοψηφια τοιαυτη ομως, ωστε ενασμενιζετε κινουμενοι και απαιτουντες. Αυριον η εθνικη αυτη μειοψηφια σας θα ελαττωθη... Παρακολουθησατε το θεαμα και σας αφηνω να μαντευσητε τοτε την μοιραν των σημερινων σωβινιστων!"

Το προγραμμα της γενοκτονιας εγκρινεται και επισημως σε μυστικο συνεδριο του κομιτατου "Ενωση και Προοδος", τον Αυγουστο του 1910 στην Θεσσαλονικη, οπου δια χειλεων του αρχισφαγεως Ταλαατ πασα, λεγονται τα ακολουθα (βλ. "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους", Εκδοτική Αθηνών):

"Γνωριζετε οτι το συνταγμα διακηρυσσει την ισοτητα μεταξυ μουσουλμανων και γκιαουρηδων, αλλα αντιλαμβανεσθε και αισθανεσθε ολοι οτι αυτο ειναι αδυνατον. Ο ιερος νομος, ολο το παρελθον μας και τα αισθηματα εκατονταδων χιλιαδων μουσουλμανων, αλλα και των ιδιων των γκιαουρηδων, που πεισματικα αντιδρουν σε καθε προσπαθεια μας να τους εξοθωμανισουμε, αποτελουν αδιαπεραστο εμποδιο για την επιβολη πραγματικης ισοτητας. Προσπαθησαμε, αλλα χωρις επιτυχια, να μεταβαλλουμε τον γκιαουρη σε νομιμοφρονα Οθωμανο, και ολες οι σχετικες προσπαθειες δεν μπορουν παρα να αποτυχουν, εφοσον τα μικρα ανεξαρτητα κρατη της Βαλκανικης εξακολουθουν να ειναι σε θεση να διαδιδουν διασπαστικες ιδεες μεταξυ των κατοικων της Μακεδονιας. Επομενως δεν ειναι δυνατον να τιθεται θεμα ισοτητας ωσοτου επιτυχουμε στις προσπαθειες μας για τον εξοθωμανισμο της αυτοκρατοριας - μια μακρα και επιπονη προσπαθεια, στην οποια τολμω να προβλεψω οτι τελικα θα επιτυχουμε, οταν επιτελους θεσουμε τερμα στις προπαγανδιστικες δραστηριοτητες των βαλκανικων κρατων."

Η εφαρμογη της πολιτικης αυτης αρχισε αμεσως. Απο δε το 1913 τουλαχιστον εχουμε συστηματικες γενοκτονιες ευρειας κλιμακος. Η Ελλαδα αναγκαζεται (και για να διευθετηθει επισης το ζητημα των νησιων του Αιγαιου) να συμφωνησει (1 Ιουλ. 1914) ανταλλαγη πληθυσμων μεταξυ χριστιανων σαντζακιου Σμυρνης και μουσουλμανων Μακεδονιας-Ηπειρου, κατι που ματαιωνεται με την εισοδο της Τουρκιας στον πολεμο (Νοεμ. 1914). Ας δουμε μερικους μετριους υπολογισμους της τουρκικης θηριωδιας.

Συμφωνα με εκθεση Ελληνων βουλευτων του οθωμανικου κοινοβουλιου (τελη 1918), μεχρι το τελος του Α' Παγκ. Πολεμου 250.000 Ελληνες εξοντωθηκαν στα "ταγματα εργασιας" ("αμελε ταμπουρου"). Συνολικα τα θυματα (νεκροι και εκτοπισμενοι) 750.000.

Συμφωνα με αναλυτικους πινακες του Πατριαρχειου, δημοσιευμενους απο τον Rene' Puaux ("La deportation et le repatriement des Grecs en Turquie", Paris 1919), οι αριθμοι των εκτοπισμενων εχουν ως εξης:

1913-14 1914-19 συνολο

Μικρα Ασια 153.890 144.559 298.449
Ποντος - 257.019 257.019 (+80.000 προσφυγες στη Ρωσια)
Αν. θρακη 130.282 88.165 218.447

συνολο 284.172 489.743 773.915

Συμπερασμα:

Μια γλωσσα μονον καταλαβαινει το βρωμερό τουρκικό γενοκτονικό κτήνος:

Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ

(Περικλής Γιαννόπουλος)


[Σημ.: Το κείμενο ήταν φυλαγμένο από ετών σε παλαιά κωδικοποίηση, χωρίς τόνους.]

6 σχόλια:

  1. Είναι θλιβερό το εξής όμως.

    Τουλάχιστον οι αρνητές της γενοκτονίας των εβραίων δεν είναι εβραίοι (συνήθως). Είναι γερμανοί, βρετανοί, γάλλοι, ρώσσοι νεοναζιστές.

    Ενώ οι αρνητές των γενοκτονιών των Ελλήνων είναι (συνήθως)... "Έλληνες" (γενίτσαροι Νακρατζάδες, Δημητράδες, Λιθοξόου, Μαργαρίτηδες, Γουσέτηδες κλπ νοσογόνοι ιοί).

    Ο νεοελληνέζος είναι το μοναδικό ανθρώπινο είδος που αρέσκεται στον γενιτσαρικό μαζοχισμό και στην καρπαζιά. Αναρωτιέται κανείς μήπως η γενοκτονία των νεοελλήνων δεν είναι παρά αυτοάμυνα και αυτοθεραπεία της Φύσεως από το μικρόβιο που την μολύνει: τον εκφυλισμένο παρασιτικό τσιφτετέλληνα. (Αλλά ο Ελληνικός λαός είναι πάντοτε ο ίδιος σπουδαίος και ηρωικός λαός. Ο λαός που γεννά ήρωες ΗΛΙΑΚΗΔΕΣ. Είναι μόνον το ότι οι χαμερπείς γραικύλοι έχουν την προπαγάνδα, και τα μέσα και την διαπλοκή και την στήριξη από πάσης φύσεως ντόπια και ξένα νεοταξικά συμφέροντα, ο λόγος για τον οποίον φαίνεται να έχει επιβληθεί παντού ο γραικυλισμός.)

    Τώρα, όμως, μόνον οι "περιούσιοι" έχουν δικαίωμα να επικαλούνται γενοκτονίες για το γένος τους. Αλλά, είπαμε, δεν φταίνε αυτοί, το γένος τους υποστηρίζουν και καλά κάνουν. (Και καλά θα κάναμε εάν αρχίζαμε να τούς βλέπουμε ως παράδειγμα, αντί ως διαβόλους με ουρές.) Δεν μάς φταίνε οι εβραίοι, οι ιλουμινάτοι, οι εξωγήινοι, οι εσωγήινοι, οι ερπετοειδείς και οι καλικάτζαροι, επειδή εμείς είμαστε ανίκανοι να υπερασπιστούμε το δικό μας γένος.

    ...
    Για ρίξτε μια ματιά στο 14τομο έργο ζωής του καθηγητού Κωνσταντίνου Φωτιάδη, να δείτε τα τεκμήρια της γενοκτονίας. Ή στο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, "Επιτέλους τούς ξεριζώσαμε". Και, και...

    "Και ποιος θυμάται τους Αρμενίους;" Αδόλφος Χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/6/06 2:54 π.μ.

    Επιτέλους ! Ενα πατριωτικό ιστολόγιο !
    Μπράβο φίλε και καλό κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή τώρα εμείς πρέπει να πάμε να σκοτώσουμε όλους τους Τούρκους. Και οι Εβραίοι τους Γερμανούς. Και τούμπαλιν οι δε τους μεν. Ο κύκλος αίματος πότε τελειώνει για εσάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κύκλος του αίματος, κύριε, σταματά στην ισορροπία δυνάμεων (και δεν εννοούμε μόνον, ούτε κυρίως, τα όπλα· εννοούμε το εθνικό δυναμικό στο σύνολό του). Η ενδοτικότης και ο "φιλειρηνισμός", αντιθέτως, των "προοδευτικών" σταματά στον αφανισμό, στην ολοκληρωτική εξάλειψη (πολεμική ή "ειρηνική") του Ελληνικού Έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαρέθηκες; τα παράτησες; τι έγινε;

    Αν μη τι άλλο υπήρχε η αμυδρά ελπίς να συζητήσω και με κάποιον που διαφωνώ.

    (αν ύπάρχουν ενεργά ώτα, τότε μπορεί να βγει και συμπέρασμα. Με άλλα λόγια αν ακούμε και τους Άλλους)

    Ηθελα τη συμμετοχή σου στα περί Κύπρου αλλα έληξε η΄συζήτηση. Συμμετοχή είπα, και όχι κατεβατα copy paste ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δυστυχώς σ'αυτό τον τόπο έχουμε γεμίσει νενέκους και εφιάλτες, ηττοπαθείς κρετίνους που πάνε να μας αλλάξουν την ιστορία μας, τις παραδόσεις μας, τα όσια και τα ιερά μας...

    από το γυφτοσκοπιανό Νακρατζά (που υπερασπίζεται με φλογερό πάθος τους σφαγείς των προγόνων μας τούρκους και του "μακεντόνσκι") μέχρι τον κύριο βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριο μπίστη.

    κι όποιος εκφράζει αντίθετη άποψη του κολλάνε την ταμπέλα του φασίστα-εθνικιστή... έλα όμως που κάποια στιγμή θα γυρίσει ο τροχός, θα ξυπνήσουν οι έλληνες και θα βγεί κι εδώ κανας Σαρκοζί να βάλει μία τάξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή