Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2006

ΕΛΛΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ, βίοι παράλληλοι

ΙΣΡΑΗΛ

19χρονος Γιαννιώτης νεκρός στον Λίβανο

ΕΝΑΣ 19χρονος Γιαννιώτης σκοτώθηκε στις εχθροπραξίες μεταξύ των Ισραηλινών και των ανταρτών της Χεζμπολάχ, υπηρετώντας τη θητεία του στον ισραηλινό στρατό. Γιος της κόρης του γνωστού εμπόρου (συνταξιούχου σήμερα), κ. Σαμουήλ Κοέν, γεννήθηκε στα Ιωάννινα και τέλειωσε το Λύκειο στην πόλη. Στη συνέχεια με την οικογένειά του μετέβη στο Ισραήλ όπου και ζούσαν, ενώ πέρυσι τοκαλοκαίρι ήταν οι τελευταίες του διακοπές στα Ιωάννινα κοντά στον παππού του.

Πρόσφατα κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του στον ισραηλινό στρατό, όπως γίνεται άλλωστε με όλους τους Εβραίους που βρίσκονται εκτός Ισραήλ και οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ασχέτως εάν ζουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Σκοτώθηκε προχθές, υπό συνθήκες που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε σε μάχη μέσα στο έδαφος του Λιβάνου, όπου είχαν προελάσει τα ισραηλινά στρατεύματα. H είδηση έφθασε προχθές στα Ιωάννινα και προκάλεσε τη θλίψη όχι μόνο στην ισραηλιτική κοινότητα της πόλης, αλλά και στους συμπολίτες που γνώριζαν την οικογένειά του και τον ίδιο. Ο παππούς του, Σαμουήλ Κοέν, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του αναχώρησε προχθές για το Ισραήλ, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία και να αποχαιρετήσει τον μόλις 19 χρόνων στρατιώτη, που το όνομά του συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των θυμάτων αυτού του παράλογου ακήρυκτου πολέμου της M. Ανατολής.

H οικογένεια Κοέν είναι από τις πλέον γνωστές της ισραηλιτικής κοινότητας των Ιωαννίνων και κυρίως στον εμπορικό κόσμο της πόλης, αφού επί δεκαετίες μέλη της ασχολούνται με το εμπόριο διατηρώντας καταστήματα στην περιοχή του Κουρμανιού, ενώ παλαιότερα κατοικούσαν στην οδό Γιοσέφ Ελιγιά.

ΤΑ ΝΕΑ , 27/07/2006 , Σελ.: N48
Κωδικός άρθρου: A18598N483
ID: 529230



«ΕΛΛΑΣ»

Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής του, όπου και διαμένει, επειδή έχει αποκτήσει ξένη (Κολομβιανή) υπηκοότητα;

1.. Απελαύνεται από την χώρα.
2.. Φυλακίζεται.
3.. Του στερούνται τα πολιτικά του δικαιώματα.
4.. Πληρώνει βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
5.. Πληρώνει 14.000 δρχ. και γίνεται στη χώρα αυτή, Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας (1982-1985), Διοικητής Εμπορικής Τράπεζας (1981-1982), Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (1979-1981), διευθυντής του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών(2001 έως σήμερα)
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

Το όνομα αυτού Κώστας Βαΐτσης.


Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα καταγωγής;

1.. Στιγματίζεται ως φυγόστρατος.
2.. Δεν του επιτρέπεται να εργαστεί στο δημόσιο.
3.. Δεν του επιτρέπεται η κατοχή όπλου.
4.. Πληρώνει για να μην υπηρετήσει 29.000 δρχ. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ και έχει υπό της εντολές του ολόκληρο το στράτευμα, προχωρεί σε συμφωνίες αγορών πολεμικού υλικού πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, την ώρα που εάν του δώσουν ένα G3, θα το πιάσει από την κάννη.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

Το όνομα αυτού Άκης Τσοχατζόπουλος.


Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του προφασιζόμενος όπως ομολόγησε, δύο φορές τον επικίνδυνο τρελό ώστε να τον βγάλουν Ι-5 για βαριά ψυχικά νοσήματα με τάσεις αυτοκτονίας; (Πράγμα που έγινε)

1.. Οδηγείτε σε ψυχιατρική κλινική έως να θεραπευτεί.
2.. Δεν του δύνεται άδεια οδήγησης
3.. Δεν του επιτρέπεται να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας / οπλοκατοχής
4.. Γίνεται ο πιο καλοπληρωμένος δημοσιογράφος της Ελλάδος με 80.000.000 δρχ. συμβόλαιο τον μήνα, οδηγεί πανάκριβα JEEP, απέκτησε όπλο χωρίς προφανώς χαρτί ψυχιάτρου, απέκτησε δεύτερο όπλο, δήλωσε απώλεια του πρώτου όπλου, μετά από λίγο διάστημα δήλωσε απώλεια του δεύτερου όπλου, και τελικά το κράτος του έδωσε άδεια για τρίτο!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

Το όνομα αυτού Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ή ταρζάν.


Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του παριστάνοντας επίσης τον τρελό;

1.. Εισάγεται σε κλινική για θεραπεία.
2.. Του χορηγούνται ψυχοφάρμακα.
3.. Δεν μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο.
4.. Δεν μπορεί να καταλάβει υπεύθυνη διοικητική θέση οπουδήποτε.
5.. Γίνεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

Το όνομα αυτού Θάνος Μικρούτσικος.


Παράκληση: Όποιος έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ στοιχεία για άλλες τέτοιες περιπτώσεις, για πολιτικά πρόσωπα, αλλά και για γνωστούς καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και άλλα δημόσια πρόσωπα, παρακαλώ πολύ να τα φέρει σε γνώση μου. Προσπαθώ να τα συγκεντρώσω.

7 σχόλια:

  1. Τουλάχιστον ο Παπαντρέας υπηρέτησε στο ...Αμερικανικό ναυτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Κωνσταντίνος Καραμανλής (Εθνάρχης)
    Δεν υπηρέτησε

    2. Γιωργάκης Παπανδρέου και Κώστας Λαλιώτης (τριμηνίτες και μάλιστα με νομοσχέδιο φωτογραφία του Καραμανλή λίγο πρίν παρουσιασθούν)

    3. Χατζηδάκις (της ΝΔ)

    4. Χατζηνικολάου και Ευαγγελάτος (υπηρέτησαν στα κανάλια τους αμφότεροι... Πήγαν μόνο στην ορκομωσία!)

    5. Ρέμος, Παπακαλιάτης κ.ά. (βασική εκπαίδευση)

    6. Σαββόπουλος (μουρλόχαρτο και δήλωσε ότι μετάνοιωσε!)

    7. Λαζόπουλος (μουρλόχαρτο και δεν μετάνοιωσε...)

    Αλλά ο κατάλογος δεν τελειώνει από το 74 και μετά!

    Το ερώτημα που ανακύπτει επίσης από το post, είναι τι θεωρούν πατρίδα οι διάφοροι Κοέν της Ελλάδας... Για να συνεννοούμεθα πιά σ' αυτή την "όμορφη και παράξενη πατρίδα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιέμαι τι υπηρεσία προσέφερε ο Παπαντρέας στο Αμερικάνικο Ναυτικό... Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, άλλοι άφησαν τις ζωές τους στο εξωτερικό για να τις ρισκάρουν, ή και να τις χάσουν, στην Αλβανία... Οι Παπαντρέηδες δεν ήταν, ούτε και είναι τέτοιοι Έλληνες.
    Προσωπικά δεν συγκινούμαι που ο 19χρονος σκοτώθηκε. Του αντιστοιχούν 10 Λιβανέζοι νεκροί. Αφού προτίμησε να είναι Ισραηλινός αντί για Έλληνας, αφού αισθανόταν το χρέος του να είναι έναντι του Ισραήλ και όχι έναντι της Ελλάδας,το πλήρωσε στους Σιωνιστές. Tough luck.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποθέτω ότι ο νεκρός στρατιώτης ήταν Ισραηλινός πολίτης.
    Νομίζω ότι οι Ισραηλινοί πολίτες, και όχι γενικώς "οι Εβραίοι, έχουν την υποχρέωση να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ασχέτως εάν ζουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου", όπως άλλωστε ισχύει για τους πολίτες όλων των χωρών όπου υπάρχει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα δεχθώ το παράδειγμα που φέρνεις από τα ΜΜΕ για τον συγχωρεμένο 19χρονο ΚΟΕΝ, μόνο ως σημείο αντιδιαστολής για όλους του φυγόστρατους της ελληνικής πραγματικότητας, που μνημονεύεις στη συνέχεια.Γιατί όπως σου κομεντάρει και ο greg, το ερώτημα είναι οι διάφοροι ΚΟΕΝ ποια θεωρούν πατρίδα τους. Λέω λοιπόν θεωρούν πατρ΄δα τους το Ισραήλ -για πολλούς και διαφόρους λόγους- αλλά και διότι για να διατηρήσει την Ισραηλινή του ιδιότητα, ένας Εβραίος της διασποράς,πρέπει -με νόμο που υπάρχει στο Ισραήλ- να υπηρετήσει τη θητεία του εκεί. Άρα υποχρέωσή του ήταν (και πατρική κατεύθυνση ίσως). Στα δικά μας όμως δεδομένα, η συνταγματική υποχρέωση των νέων, να υπηρετούν την Πατρίδα, έχει καταντήσει (με τη συνενοχή και της οικογένειας), ''εμπόδιο'' για την επαγγελματική αποκατάστασή τους.Γιατί βλέπεις ο Στρατός (ίσως να φταίνε και κάποιοι από μέσα), ''ισοπεδώνει και αλλοτριώνει τη δυνατότητα των νέων, για ελευθερία σκέψης και συνείδησης της νεολαίας'', όπως διαδίδουν τα παπαγαλάκια των αριστεροδέξιων, οπαδών της πολυπολιτισμικότητας και των ελαφρών συνηδείσεων. Και διολισθαίνουμε σιγά-σιγά (μια και βολεύει όλους μας), προς τον ''επαγγελματικό'' στρατό, αυτόν των ΕΠΥ και των ΕΠΟΠ, που μην έχοντας στον ήλιο μοίρα, αποζητούν το μηνιάτικο και τη σιγουριά και την κάνουν (για 1 εξάμηνο που κατά τεκμήριο γίνεται χρόνος και..),για τις ''ειρηνευτικές'', να βγάλουν και καινούριο αυτοκίνητο, όπως όλοι επιδιώκουν. Φαύλος κύκλος αγαπητέ μου. Μ'όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις... Άρα ο ΚΟΕΝ αναγνώριζε την Πατρίδα του, εμείς...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή