Κυριακή, Μαΐου 13, 2007

Η αληθινή ιστορία της Σρεμπρένιτσα

Άρθρο του Καναδού Στρατηγού Lewis McKenzie

Ο στρατηγός ε.α. Λούις Μακένζι ήταν ο πρώτος διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Σαράγιεβο.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην «Globe and Mail», τη μεγαλύτερη εφημερίδα του Καναδά την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2005 (ακριβής μετάφραση στα ελληνικά από τον Στέφανο Σωτηρίου).

Αυτή η εβδομάδα σημαδεύεται από τη 10η επέτειο της δεύτερης μεγαλύτερης αποτυχίας των Ηνωμένων Εθνών από την ημέρα της ίδρυσής τους το 1945 - η γενοκτονία στη Ρουάντα καταγράφεται αδιαφιλονίκητα ως η No 1 αποτυχία τους. Με κραυγαλέο τρόπο οι εκδηλώσεις της επετείου που προαναφέραμε επικεντρώθηκαν στη σφαγή των «πλέον» των 8.000 Βοσνίων ανδρών και εφήβων από τον στρατηγό του σερβικού στρατού Ράντκο Μλάντιτς, στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.

Τα ΜΜΕ στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αναφέρθηκαν καθόλου στα βαθύτερα αίτια του ολέθρου της Σρεμπρένιτσα, ούτε στο θέμα της απόδοσης των ευθυνών. Προτίμησαν μια απλουστευτική ερμηνεία που κινήθηκε μεταξύ μαύρου και άσπρου, όπου στη θέση του μαύρου και του κατηγορούμενου ήταν οι Σέρβοι.

Έπαιξα κι εγώ ένα μικρό ρόλο σε κάποια συμβάντα που προηγήθηκαν της σφαγής και ίσως μια αναδρομή σ' αυτά τα φωτίσει κάπως.

Στις αρχές του 1993, μετά την αποστράτευσή μου από τον καναδικό στρατό, μου ζητήθηκε να παρουσιαστώ στον ΟΗΕ. Στο μεταξύ επιτροπές του κογκρέσου των ΗΠΑ προσπαθούσαν να καταλήξουν σε τι στάση θα κρατούσαν στο ζήτημα της Βοσνίας. Λίγους μήνες πριν, ο διάδοχός μου στη δύναμη προστασίας των Ηνωμένων Εθνών, στρατηγός Φιλίπ Μοριγιόν, είχε αντίθετα με τις συμβουλές των ανωτέρων του στον ΟΗΕ ακολουθήσει την οδό προς την Σρεμπρένιτσα συνοδευόμενος από ένα μικρό σώμα Καναδών στρατιωτών. Εκεί είπε στους πολίτες της Σρεμπρένιτσα ότι βρίσκονται κάτω από την προστασία των Η.Ε. Οι άνθρωποι του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ήταν έξαλλοι με την ενέργεια του στρατηγού Μοριγιόν, αλλά με τα ΜΜΕ στην πλευρά του στρατηγού, αναγκάστηκαν να συστήσουν το σχέδιο «Ασφαλής Ουρανός» (ή «ασφαλής παράδεισος») για έξι περιοχές στη Βοσνία, συμπεριλαμβανομένης της Σρεμπρένιτσα.

Αναρωτήθηκα τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό το σχέδιο. Ένας βουλευτής των ΗΠΑ με ρώτησε πόσες δυνάμεις θα χρειάζονταν για να υπερασπιστώ τους «Ασφαλείς Ουρανούς». «Περίπου 135.000 άνδρες» του απάντησα. Έπρεπε να είναι τόσοι πολλοί διότι οι Σέρβοι είχαν ισχυρό πυροβολικό. Ο νέος διοικητής του ΟΗΕ για τις δυνάμεις εδάφους, Βέλγος Φράνσις Μπρικεμόντ, είπε ότι συμφωνεί με τις εκτιμήσεις μου, αλλά θα ήθελε να επιχειρήσει την προσπάθεια με 65.000 πρόσθετους άνδρες. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπούτρος Μπούτρος - Γκάλι μετέβη στο Συμβούλιο Ασφαλείας και συνέστησε την αποστολή 27.500 επιπλέον ανδρών. Το συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε 12.000 στρατιώτες και 6 μήνες μετά, λιγότεροι από 2.000 στρατιώτες προστέθηκαν στην Unprofor, για την εφαρμογή του σχεδίου «Ασφαλής Ουρανός».

Μετά από αυτό, το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, άλλαξε την φρασεολογία του στην απόφαση για τον «Ασφαλή Ουρανό», από το: «Ο ΟΗΕ θα υπερασπισθεί τους Ασφαλείς Ουρανούς» στο «με την παρουσία του στην περιοχή ο ΟΗΕ θα αποτρέψει τις εχθροπραξίες στους Ασφαλείς Ουρανούς». Με άλλα λόγια, ένα καχεκτικό, μικρό, ελαφρά οπλισμένο σώμα του ΟΗΕ, θα θυσιάζονταν σαν αρνιά στην Σρεμπρένιτσα για να αποτρέψουν τον σερβικό στρατό.

Δεν πήρε πολύ καιρό στους Βοσνίους Μουσουλμάνους να καταλάβουν ότι ο ΟΗΕ δεν μπορούσε να κρατήσει την υπόσχεσή του να υπερασπιστεί την Σρεμπρένιτσα. Με βοήθεια απ' τους απ' έξω, είχαν αρχίσει να προωθούν εκατοντάδες μαχητές και όπλα μέσα στον «ασφαλή - ελεύθερο ουρανό». Όταν οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι μαχητές εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν καλύτερα, άρχισαν τα ριψοκίνδυνα τολμήματα έξω από την Σρεμπρένιτσα, πυρπολώντας σερβικά χωριά και σκοτώνοντας τους κατοίκους των. Μετά ξανάμπαιναν στην ασφαλή από τον ΟΗΕ πόλη της Σρεμπρένιτσα, τον «Ασφαλή Ουρανό». Αυτές οι επιθέσεις έφτασαν στο κατακόρυφο τους το 1994 και συνεχίστηκαν μέχρι τις αρχές του 1995, ακόμη και μετά την αντικατάσταση της μικρής καναδικής δύναμης πεζικού, που ήταν εκεί επί ένα χρόνο, με μια μεγαλύτερη Ολλανδική δύναμη.

Οι Βόσνιοι Σέρβοι μπορεί να είχαν βαρύτερα όπλα, αλλά οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι είχαν καλύτερη εκπαίδευση πεζικού (καταδρομών), που ταίριαζε καλύτερα στο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής γύρω από την Σρεμπρένιτσα. Όταν έλιωσε το χιόνι, την άνοιξη του 1995, έγινε προφανές στον Νάσαρ Όριτς, τον ηγέτη των Βοσνιομουσουλμανικών δυνάμεων, ότι ο βοσνιοσερβικός στρατός θα χτυπούσε την Σρεμπρένιτσα, για να σταματήσει τις επιθέσεις του στα σερβικά χωριά. Έτσι, αυτός και μεγάλος αριθμός των μαχητών του, έφυγαν κρυφά από την Σρεμπρένιτσα. Η πόλη αφέθηκε χωρίς άμυνα εσκεμμένα, με τη στρατηγική ότι, εάν οι Σέρβοι επιτεθούν σε μια πόλη ανοχύρωτη, τότε σίγουρα αυτό θα γινόταν αιτία το NATO και οι ΗΠΑ, δικαιολογημένα πλέον, να κάνουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των Σέρβων. Έτσι λοιπόν ο σερβοβοσνιακός στρατός μπήκε στην Σρεμπρένιτσα σαν να έκανε περίπατο.

Το τι ακολούθησε μετά, είναι ζήτημα κλίμακας. Οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι, οι άνδρες και τα μεγαλύτερα αγόρια, χωρίστηκαν από τους γέρους, τα παιδιά και τις γυναίκες, που προωθήθηκαν προς την Τούζλα, όπου θα ήταν ασφαλείς.

Είναι αποτροπιαστικό, αλλά πρέπει να ειπωθεί ότι, εάν σχεδιάζεις γενοκτονία, δεν αφήνεις τις γυναίκες να φύγουν, αφού αυτές είναι το κλειδί και η μόνιμη σύνδεση με την ομάδα που θέλεις να εξοντώσεις. Πολλοί από τους άντρες και τους έφηβους εκτελέστηκαν και τάφηκαν σε μαζικούς τάφους.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στην Χάγη, στο δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου, αμφισβητούν σοβαρά το ότι «μέχρι και» 8.000 Βόσνιοι Μουσουλμάνοι σφαγιάστηκαν. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και περίπου 5.000 που είχαν καταχωρηθεί ως αγνοούμενοι. Πάνω από 2.000 πτώματα βρέθηκαν σε τάφους γύρω από την Σρεμπρένιτσα και περιλαμβάνουν και τα πτώματα των στρατιωτών από τις εντατικές μάχες των τριών ετών γύρω από την πόλη. Σύμφωνα με τους μαθηματικούς υπολογισμούς λοιπόν ο αριθμός 8.000 είναι μη ρεαλιστικός.

Ο Νάσαρ Όριτς, ο αρχηγός των Βοσνίων Μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα, βρίσκεται τώρα στο δικαστήριο της Χάγης κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, διαπραχθέντα κατά την διάρκεια της «υπεράσπισης» της Σρεμπρένιτσα. Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι είναι υπεύθυνος για την δολοφονία πολλών Σέρβων πολιτών, στα περίχωρα της Σρεμπρένιτσα, ό,τι έκανε και ο σερβοβοσνιακός στρατός με την σφαγή των Βοσνίων Μουσουλμάνων μέσα στην Σρεμπρένιτσα.

Τα λάθη δεν αναιρούν το ένα το άλλο, αλλά αυτές οι στιγμές της ιστορίας είναι ντροπή για όλους μας, γιατί έγιναν εξαιτίας της δικής μας αδιαφορίας και δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν μεμονωμένα, χωρίς να εξετασθούν τα αίτια που τα δημιούργησαν.


(Το άρθρο απὸ την εφημερίδα «Χριστιανική», 6 Απρ. 2006. Οι φωτογραφίες από τον δικτυακό τόπο «Serbian-Hellenic Brotherhood». (Φωτογραφία 1: Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, στο αποκλεισμένο και βομβαρδισμένο Βελιγράδι, στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης. Φωτογραφία 2: Οι Σέρβοι καλωσορίζουν τους Έλληνες εθελοντές. Φωτογραφία 3: Έλληνες και Σέρβοι πολεμιστές υψώνουν την Ελληνική και την Σερβική σημαία στην άρτι καταληφθείσα Σρεμπρένιτσα.))

* * *

Ανανέωσις:
«Το ταξίδι ενός εθελοντή»
Kυριάκος Καθάριος, «Το ταξίδι ενός εθελοντή», εκδ. Πελασγός, Αθήνα, 2007.
[...] Όμως είναι σίγουρο πως σε αυτήν την Ελλάδα, την Ελλάδα της δανεικής χλιδής και της ιστορικής αμνησίας, υπήρξαν κάποιοι Έλληνες που βάδισαν αντίθετα στο ρεύμα, που ξεπερνώντας τον εαυτό τους ξεπέρασαν την ψυχή αυτής ακριβώς της Ελλάδας, που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, που ο κόσμος συζήτησε γι΄αυτούς, που το ελεύθερο πέταγμά τους ενσάρκωσε την ιδέα του δυνατού πατριωτισμού και της ελεύθερης τόλμης. Για αυτούς τους Έλληνες θα διαβάσετε, με τις αδυναμίες και τα προτερήματά τους, τις σκέψεις και τις ιδέες τους, τους Έλληνες εθελοντές.

Κυριάκος Καθάριος: Πολεμώντας στη Βοσνία (Συνέντευξη, «Ελεύθερη Ώρα», 10-11-2007)

Κυριάκος Καθάριος: «Δεν μετάνιωσα για την εθελοντική συμμετοχή μου στον πόλεμο στη Βοσνία και πιστεύω ότι όσοι πήγαμε εκεί, κάναμε καλό στην χώρα μας» (Συνέντευξη, «Χρόνος», 5-12-2007)

Ιούλιος 2009:
Μήνυση Βιτάλη κατά Μίχα Ελευθεροτυπίας
Μήνυση για συκοφαντική δια του τύπου δυσφήμηση κατά του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας κ. Τάκη Μίχα υπέβαλλε στην εισαγγελία Αθηνών, ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης.
Η μήνυση αφορά σε δημοσίευμα που υπογράφει ο κ. Μίχας στην Ελευθεροτυπία της 25ης Ιουλίου 2009 και στην οποία αναφέρεται στους Έλληνες εθελοντές μαχητές στη Σερβία, «ως παραστρατιωτικούς που έλαβαν μέρος στην σφαγή της Σρεμπρενίτσα».

Σύνθημα από τους φιλάθλους της Παρτιζάν: Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Έλληνες και Σέρβοι μαθημένοι στο αντάρτικο κατά της παγκόσμιας Νέας Τάξης! Μάθημα για τους προσκυνημένους, τα δυτικολιγούρικα γιουσουφάκια του νεοθωμανισμού.

11 σχόλια:

  1. Και φυσικά όλα αυτά σε καμμιά "χριστιανική" ή blog μπορείς να τα δείς στην Ελλάδα! Τα ΜΜΕ γαργάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/5/07 8:04 μ.μ.

    Serbia found innocent of genocide

    The International Court of Justice has just cleared the Serbian state of perhaps the principal and most oft-repeated charge against it - having allegedly "masterminded" the 1995 massacre of thousands of Bosniaks in Srebrenica. This, of course, does not deny that a massacre took place at the behest of Bosnian Serb militants. However, it is clear that the main argument in the interventionists' litany against the Serbian government, "Srebrenica", has now been discredited
    http://ravingwingnut.blogspot.com/2007/02/serbia-found-innocent-of-genocide.html


    Was 'Srebrenica genocide' a hoax?

    http://worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=55467

    Επίσης
    ο αμερικάνος διανοούμενος Chomsky
    υποστηρίζει τα παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία σελίδα! Έρχομαι από το http://arxeio1.blogspot.com/ ιδεολογικό τόπο ΑΡΧΕΙΟ. Αυξάνουν στο δίκτυο οι πατριωτικές φωνές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἐπίτρεψέ μου, φίλε Τουρκοφάγε, νὰ συνεισφέρω καὶ ἐγὼ μερικὰ ἐνδιαφέροντα στοιχεῖα.

    3.000 Σέρβοι άμαχοι είχαν σφαγιασθεί από τα οθωμανικά κτήνη στην Σρεμπρενίτσα, πριν απελευθερωθεί η πόλη από τις Σερβικές δυνάμεις.

    «
    Βελιγράδι, Σερβία-Μαυροβούνιο 30/06/2005 14:44
    (ΑΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.-Γερμ.Πρακτ.)

    Σερβία-Μαυροβούνιο. Δημοσιεύθηκε κατάλογος με περισσότερους από 3.000 σέρβους αμάχους που σκοτώθηκαν στη Σρεμπρένιτσα. Το κοινοβούλιο της Βοσνίας απέτυχε να υιοθετήσει απόφαση για τη Σρεμπρένιτσα.

    Ένας κατάλογος 3.287 Σέρβων που σκοτώθηκαν από τις μουσουλμανικές δυνάμεις στη Σρεμπρένιτσα και τα περίχωρά της κατά τον πόλεμο στη Βοσνία (1992-1995), που καταρτίσθηκε από διάφορες σερβικές ενώσεις, δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα του Βελιγραδίου "Βετσέρνιε Νόβοστι".

    Ο κατάλογος, που δημοσιεύεται από την Vecernje novosti, περιλαμβάνει τις ημερομηνίες γέννησης και θανάτου των θυμάτων, από τα οποία το νεώτερο, ο Ντιμιτρίγεβιτς Ράντισαβ, ήταν εννέα ετών και το πιο ηλικιωμένο, ο Μίτροβιτς Στάνκο, ήταν 92 ετών.

    Ο κατάλογος καταρτίσθηκε κυρίως από ένα "συμβούλιο οικογενειών θυμάτων πολέμου", μια "ένωση κρατουμένων σε στρατόπεδα" και την οργάνωση μαχητών της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα (RS, σερβική οντότητα στη Βοσνία).

    "Είναι τα θύματα που θυσιάστηκαν στο βωμό της πατρίδας, της πίστης και της ελευθερίας. Οι ζωές τους είναι στα θεμέλια της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα", γράφει η Βετσέρνιε Νόβοστι σε μια σύντομη εισαγωγή.

    Η εφημερίδα ανακοινώνει πως ένα μνημόσυνο θα πραγματοοιηθεί στις 12 Ιουλίου στο Μπράτουνατς (ανατολική Βοσνία, κοντά στη Σρεμπρένιτσα), μια μέρα μετά το μνημόσυνο της σφαγής των Μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα από τις σερβικές δυνάμεις, τον Ιούλιο του 1995.

    Η Σρεμπρένιτσα, θύλακος της ανατολικής Βοσνίας με πληθυσμό κυρίως μουσουλμανικό πριν από τον πόλεμο, έγινε ζώνη προστατευμένη από τον ΟΗΕ και περικυκλώθηκε από τις σερβικές δυνάμεις στη διάρκεια του πολέμου.

    Οι μουσουλμανικές δυνάμεις που στάθμευαν στο θύλακο αυτό και την ομώνυμη τοποθεσία, πραγματοποίησαν από το 1992 ως το 1995, πολλές εξόδους εναντίον των σερβικών χωριών γύρω από τη Σρεμπρένιτσα.

    Η χειρότερη σφαγή σέρβων αμάχων πραγματοποιήθηκε στο χωριό Κράβιτσα την ημέρα που η σερβική εκκλησία γιόρταζε τα Χριστούγεννα, στις 7 Ιανουαρίου 1993. Σφαγιάσθηκαν τότε 46 άμαχοι.

    Ο διοικητής των μουσουλμανικών δυνάμεων της Σρεμπρένιτσα, ο Νάσερ Όριτς, δικάζεται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου.

    Οι σερβικές δυνάμεις άρχισαν να καταλαμβάνουν τη Σρεμπρένιτσα στις 11 Ιουλίου 1995 και εκτέλεσαν περίπου 8.000 Μουσουλμάνους, άνδρες και αγόρια, στη χειρότερη σφαγή που έχει γίνει στην Ευρώπη μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

    Στο μεταξύ, το κοινοβούλιο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης απέτυχε να υιοθετήσει απόφαση για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα επειδή όλοι οι σερβοβόσνιοι βουλευτές ψήφισαν κατά, αναφέρουν σήμερα στο Σαράγεβο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Η Βουλή των Αντιπροσώπων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Βοσνίας επρόκειτο να υιοθετήσει την εν λόγω απόφαση, η οποία είναι ίδια με εκείνη που υιοθέτησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Γερουσία των ΗΠΑ, αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

    Με την ψήφο τους κατά της απόφασης, οι 12 σερβοβόσνιοι αντιπρόσωποι εμπόδισαν την υιοθέτησή της.

    Η απόφαση αυτή επρόκειτο να αποτελέσει την επίσημη θέση του κοινοβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.
    »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καὶ μία ἀκόμη σχετικὴ ἀνάλυσις.

    «
    Συναγωνιστές,
    σας ενημερώνω για μια
    σχετική διαμάχη που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του πολύ καλού δημοσιογράφου
    Νίκου Χιδίρογλου και των "γνωστών" εκφραστών της Νέας Τάξης Πραγμάτων Α.
    Ανδριανόπουλο, Τάκη Μίχα, Ριχάρδο Σωμερίτη, Γιάννη Τζαννετάκο κ.α.
    Ευτυχώς που υπάρχουν και δημοσιογράφοι σαν τον Χιδίρογλου που
    έχουν τα κώτσια να πουν τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη.

    (Αναδημοσίευση από την ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και την AegeanTimes.gr)

    Μια τελευταία κουβέντα για τους Έλληνες εθελοντές

    Γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου

    Η χώρα μας διανύει μια κρίσιμη καμπή. Η κυβέρνηση της ΝΔ, φέρεται αποφασισμένη να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα, που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας. Είναι φυσικό αυτή την εποχή το ασφαλιστικό να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης. Μας αφορά όλους. Όμως, η ιδεολογική μισαλλοδοξία καλά κρατεί. Ενώ στην παρούσα φάση υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες προς επίλυση, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, κάποιοι επιμένουν σκληρά ιδεολογικά (με ζητήματα που αρχικά δείχνουν δευτερεύουσας σημασίας, είναι όμως κομβικά). Όπως κάποτε ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος όμως τιμωρήθηκε γι' αυτό, τιθέμενος στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων. Είναι φανερό όμως ότι κάποιοι από τους δημοσιογράφους, είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινωνία. Αντί να βγουν στο ρεπορτάζ και να συνομιλήσουν με τους πολίτες, βγάζοντας προς τα έξω τις αγωνίες τους και τα δίκαια αιτήματά τους, αντί να συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την εποχή για το θέμα των μεταρρυθμίσεων, επιμένουν ετσιθελικά σε μια απέλπιδα προσπάθεια μετάλλαξης της ελληνικής κοινωνίας. Χωρίς αυτός να είναι ο ρόλος τους. Γιατί αυτό επιτάσσουν οι προτεραιότητές τους, που όμως δεν είναι συμβατές με αυτές της ευρείας πλειοψηφίας των πολιτών.

    Τώρα, θέλουν να «τιμωρήσουν» τους Έλληνες εθελοντές που πολέμησαν στο πλευρό των Σέρβων της Βοσνίας. Γιατί δεν ζητούν να σταλούν οι συμπατριώτες μας κατευθείαν στο Γκουαντάναμο; Θα ήταν πιο ειλικρινές. Αλήθεια, ρώτησαν την αμερικανική πρεσβεία τι γίνεται με το γνωστό «rendition» (μεταφορά σε τρίτη χώρα για «ανάκριση»), καθότι ένας φουκαράς μουσουλμάνος μετανάστης «εξαφανίστηκε» και από την Αθήνα. Απαγωγή με την εμπλοκή φυσικά μυστικών υπηρεσιών.. Έγκλημα. Όπως και στην Ιταλία και στη Σουηδία. Ποιοι περιμένετε όμως να ασχοληθούν; Έχουν άλλες ασχολίες. Πίεσαν λοιπόν κάποιοι επί χρόνια τις ελληνικές Αρχές και κατάφεραν να πετύχουν προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα. Για τους εθελοντές φυσικά. Που δεν θα βγάλει τίποτα, αλλά θα γίνει αφορμή να ξοδευτούν άδικα τα χρήματα των φορολογουμένων και να απασχοληθούν άσκοπα δημόσιοι λειτουργοί. Έστω. Δίδεται έτσι μια ευκαιρία να αποδειχθεί το ανυπόστατο των κατηγοριών, οριστικά και αμετάκλητα.

    Ίσως τους φοβούνται τους εθελοντές, ή πάσχουν από σύνδρομο καταδίωξης. Ίσως στον ύπνο τους να τους ταλανίζουν εθνικιστές («φασίστες») παραστρατιωτικοί. Έχουν όλοι το δικαίωμα στην ψύχωσή τους.. Εμείς όμως τι φταίμε; Σκέπτεται κανείς ότι η χώρα μας θα εκτεθεί; Όχι. Όπως ήταν φυσικό, ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οι ξένες εφημερίδες ακολούθησαν, όπως κάποτε είχε ακολουθήσει ο βρετανικός Observer (5 Ιανουαρίου 2003), κατόπιν «πληροφοριών» από Έλληνα δημοσιογράφο (στο σχετικό άρθρο παρατίθενται μάλιστα δηλώσεις του). Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα στον επίσης βρετανικό Independent (29 Ιουνίου 2005), που επισημαίνει ότι «με την 10η επέτειο της σφαγής στις 11 Ιουλίου, και τις Αρχές της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας να παραδέχονται το μέγεθος της σφαγής, μια εξακριβωμένη ελληνική ανάμειξη θα έφερνε σε δύσκολη θέση την Αθήνα... Η έρευνα θα μπορούσε να είναι σταυροδρόμι για την Ελλάδα, που αν και κράτησε καθυστερημένα αποστάσεις από τον Μιλόσεβιτς, που τώρα δικάζεται στη Χάγη, έχει κάνει λίγα για να παραδεχθεί τη στήριξή της στις χειρότερες υπερβολές του σερβικού εθνικισμού τη δεκαετία του '90». Μύλος στο νερό των εχθρών της χώρας. Έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να διασύρουν τη χώρα, να την φέρουν διπλωματικά σε δύσκολη θέση.

    Φυσικά, σε δεύτερη μοίρα οι 3300 Σέρβοι, μεταξύ τους πολλές γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, που σφαγιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Σρεμπρένιτσα την περίοδο 1992-1995, από τους μουσουλμάνους «υπερασπιστές» της (ο διοικητής τους Νάσερ Όριτς, δικάζεται στη Χάγη κατηγορούμενος για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου) και τους μουτζαχεντίν. Ούτε λόγος και για την διαπιστωμένη παρουσία στη Βοσνία συμβούλων-αξιωματικών του τουρκικού στρατού, στο πλευρό των μουσουλμάνων (τα ίδια έκαναν και κάνουν οι Τούρκοι στην Τσετσενία). Ούτε λόγος.

    Οι εθελοντές, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και ότι άλλο, δεν έχουν πειράξει κανέναν εδώ στην Ελλάδα. Ούτε στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε ότι η διεθνής νομοθεσία προσδιορίζει ως έγκλημα πολέμου. Ούτε μία. Αντίθετα, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, ακόμα και φωτογραφίες, για εγκλήματα εκ μέρους των μουσουλμάνων μουτζαχεντίν της Αλ Κάιντα που πολέμησαν στη Βοσνία, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα, κατέληξαν στο Γκουαντάναμο. Υπάρχουν βέβαια και άλλα σοβαρά θέματα στην επικαιρότητα, όπως οι εκτεταμένες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ελληνικών μειονοτήτων συνοδευόμενες από εγκλήματα στη Γεωργία (Τσάλκα), όπου μάλιστα είχαμε και νεκρούς Έλληνες, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους «προοδευτικούς». Δεν θα δείτε τίποτα σχετικό στον αριστερό Τύπο. Δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθούν... Είδατε καμιά αναφορά στις «προοδευτικές» εφημερίδες για τους Βορειοηπειρώτες, τα χρόνια που εκείνοι στέναζαν κάτω από τον ζυγό του Χότζα; Όχι. Ασχολούνταν με τους Σαντινίστας και την υπεράσπιση των καθεστώτων του Υπαρκτού Σοσιαλισμού.

    Κύριοι, όσον αφορά στους εθελοντές, παρακαλώ παραθέστε στην εισαγγελία ονόματα αυτών που εμπλέκονται σε εγκλήματα, τοποθεσίες όπου αυτά διαπράχθηκαν, ημερομηνίες, μάρτυρες. Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει τίποτα απ' όλα αυτά, παρά συκοφαντίες, με σαφές πολιτικό κίνητρο. Υπάρχουν όμως μπόλικο μένος και μισαλλοδοξία, μπόλικες εικασίες, μπόλικη ισοπέδωση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας (κατηγορίες άνευ στοιχειοθέτησης), αλλά και μπόλικη εμπλοκή του ξένου παράγοντα, που ζητά «κάθαρση» των ευρωπαϊκών κοινωνιών από τα «ανυπότακτα» στοιχεία. Η εδώ ολλανδική πρεσβεία είναι πολύ «δραστήρια». Θα πληρώσουμε εμείς όμως τις ενοχές τους για την αδράνεια των ομοεθνών τους κυανοκράνων, που οδήγησε στη σφαγή; Συνωμοσιολογία; Όχι. Γεγονότα. Επισκέψεις Ελλήνων στη Χάγη. Με δική τους πρωτοβουλία! Τα μάθαμε, λυπηθήκαμε πολύ, γιατί νομίζαμε ότι στη χώρα μας υπάρχει, αν μη τι άλλο, φιλότιμο. Μέχρι εκεί έφτασαν κάποιοι. Κρίμα.

    Οι εθελοντές αντιστάθηκαν. Πρέπει να βγουν από τη μέση. Ας είναι συμπατριώτες μας. Μπόλικη λάσπη, πολιτική και τώρα νομική πίεση και ομηρία και αν μη τι άλλο θα το βουλώσουν, θα λουφάξουν οι «φασίστες», θα κατατροπωθούν. Τώρα, το αν οι μισοί τουλάχιστον από τους εθελοντές είναι αριστεροί και δεν πιστεύουν σε αυτά που διαβάζουν, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Οι τεχνικές γνωστές, ειδικά στους δημοσιογράφους-φερέφωνα μιας υποκριτικής, δήθεν ανανεωτικής, αλλά στην ουσία της σταλινικής, Αριστεράς σε πλήρη σύγχυση, εγκλωβισμένης στα ιδεολογήματα ενός ανιστόρητου κοσμοπολιτισμού. Θεωρούν τον πατριωτισμό ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδιά τους για τη μετατροπή της χώρας σε πολυεθνικό σκουπιδοτενεκέ και κοινωνία ανοχής. Εκεί συναντιούνται φιλελευθερισμός και ανανεωτική Αριστερά, πάλαι ποτέ άσπονδοι εχθροί. Εκεί να δείτε ανίερη συμμαχία. Δύο ομάδες μειοψηφικές, αριθμητικά σχεδόν ανύπαρκτες, που όμως, φωνάζουν πολύ και προσπαθούν πάντα να καταλάβουν θέσεις-κλειδιά στα ΜΜΕ. Από τα χρόνια του Κύρκου.

    Θα το επαναλάβω για τελευταία φορά: οι Έλληνες εθελοντές δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου. Κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν σε μάχες. Αυτό δεν τους καθιστά ενόχους για εγκλήματα πολέμου. Κοινώς, το δημοσίευμα στον Ταχυδρόμο (13 Νοεμβρίου 2004), δεν λέει τίποτα. Ας μην το επικαλούνται συνεχώς ορισμένοι, έστω για τη δημιουργία εντυπώσεων, γιατί η προσπάθειά τους προδίδει άγνοια της διεθνούς νομοθεσίας. Οι Έλληνες εθελοντές δεν εκτόπισαν πληθυσμούς, δεν έκαψαν, δεν λεηλάτησαν ή πλιατσικολόγησαν, δεν βίασαν, δεν χτύπησαν ζωτικές για τον πληθυσμό της περιοχής εγκαταστάσεις (σε αυτό διακρίθηκε το ΝΑΤΟ στους βομβαρδισμούς του Βελιγραδίου, χτυπώντας τρένα με αθώους, την κινεζική πρεσβεία, νοσοκομεία, γέφυρες, το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης, κτλ), δεν κακοποίησαν ή εκτέλεσαν αιχμαλώτους. Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί αίτημα συνδρομής από την πλευρά των αρμόδιων αρχών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Λυπάμαι που απογοητεύω κάποιους, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ελπίζω όσοι επιδίωξαν την εισαγγελική έρευνα, να ζητήσουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγνώμη από αυτούς τους οποίους προσπάθησαν να
    ενοχοποιήσουν.

    Για την ιστορία: σύμφωνα με το ΑΠΕ (29 Ιουνίου 2005), «η έρευνα, που έγινε γνωστή πριν λίγες ημέρες από συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αναστάσιου Παπαληγούρα, διατάχθηκε στις αρχές του μήνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά από δημοσιεύματα του Τύπου και σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος στη Βουλή. Ο κ. Ανδριανόπουλος ζητά τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχόμενης ανάμιξης Ελλήνων παραστρατιωτικών στην εκτέλεση από Σέρβους χιλιάδων αμάχων μουσουλμάνων στην περιοχή Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας. Το θέμα επανήλθε από τον κ. Ανδριανόπουλο, καθώς δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου βίντεο που προβλήθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη δίκη του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Στο βίντεο φαίνονται Σέρβοι παραστρατιωτικοί να εκτελούν μουσουλμάνους στη Σρεμπρένιτσα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέθεσε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Αθηνά Θεοδωροπούλου, η οποία έλαβε την εντολή να μελετήσει κάθε στοιχείο της υπόθεσης και να εντοπίσει αν εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο Έλληνες πολίτες σε σφαγές αμάχων».

    Κύριοι της ανανεωτικής Αριστεράς και λοιποί θιασώτες του κοινωνικού φιλελευθερισμού: σας προτείνω να εγκαταλείψετε, καλοκαίρι γαρ, το κλεινόν άστυ και να μεταβείτε στην περιφέρεια. Να «ζυμωθείτε» επιτέλους με τον κοσμάκη του μόχθου και της αγωνίας, να πιείτε μια ρακή με τον αγρότη, τον εργάτη, τον ψαρά, το βιοτέχνη, τον μικρομεσαίο, τον αποκλεισμένο από τα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών. Με τον φτωχό αλλά φιλότιμο, τίμιο, παραδοσιακό, θεοσεβούμενο και πατριώτη, τον πατέρα, τη μητέρα και τον αδελφό του εθελοντή που πήγε στη Βοσνία κάνοντας την υπέρβασή του, αφήνοντας τα πάντα πίσω του, θυσιάζοντας ασφάλεια, περιουσία, οικογενειακή θαλπωρή και έρωτα, προκειμένου να βοηθήσει ένα γειτονικό έθνος που δοκιμάζεται. Με αυτόν που δεν καταλαβαίνει αυτά που του λέτε, αλλά δυσφορεί με τις μεθοδεύσεις σας. Με αυτόν που σκάβει την ελληνική γη, αγωνίζεται για ιδανικά, που δεν ξέρει τι είναι πολυτέλεια, τι είναι παράκτια εταιρεία και τι αμοιβαίο κεφάλαιο, βιώνει όμως καθημερινά τη λευτεριά και την ανδρεία. Με αυτόν που κάποτε πολέμησε τον κατακτητή στα βουνά της Ρούμελης και φίλησε τον υιό του ή τον εγγονό του σταυρωτά, λίγο πριν αυτός αναχωρήσει για την αφιλόξενη Βοσνία. Με αυτόν που σκύβει και φιλά ταπεινά το εικόνισμα στο ξωκλήσι και ζητά τη χάρη Της. Με αυτόν που τραγούδησε στα νεολαιίστικα φεστιβάλ της δεκαετίας του '80 ότι «για τη σημαία και το σταυρό αν χρειαστεί και στο βουνό, εμείς δεν ξέρουμε ζυγό». Τότε, ίσως διαπιστώσετε πόσο ανεπίκαιροι είστε, πόσο νυχτωμένοι όσον αφορά στο πως αισθάνεται, τι πιστεύει και τι προσδοκά ο λαός. Έχετε πρόσβαση στην εξουσία, όχι όμως στους απλούς πολίτες.

    Το τρένο της παγκοσμιοποίησης δεν θα κάνει εδώ στάση, επειδή κάποιοι έτσι θέλουν. Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία κανενός. Η υπονόμευση του εθνικού κορμού και της κοινωνικής συνοχής, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όσοι προσπάθησαν κάτι ανάλογο στο παρελθόν, απέτυχαν οικτρά, τέθηκαν στο περιθώριο. Αφήστε ήσυχους τους εθελοντές, μην προσπαθείτε να εκθέσετε αυτούς και τις οικογένειές τους σε κινδύνους, μιλώντας συνεχώς για «εγκλήματα των Ελλήνων εθελοντών», ώστε να «εμπεδώσει» αυτό που θέλετε η κοινή γνώμη. Η τεχνική είναι γνωστή αλλά παρωχημένη. Οι πολίτες όμως, είναι πλέον υποψιασμένοι.
    »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἕνα σχόλιο γιὰ τὴν σύλληψι καὶ παράδοσι ἀπὸ τοὺς προδότες τοῦ Ράντοβαν Κάρατζιτς στὰ νύχια τῶν ἐξουσιαστῶν.

    Ράντοβαν Κάρατζιτς, ἡγέτης, γιατρὸς καὶ ποιητής, μιᾶς μικρῆς γωνιᾶς τῶν Βαλκανίων, ἡ ὁποία, σὰν τὸ Γαλατικὸ χωριὸ (ἀλλὰ χωρὶς μαγικὸ φίλτρο) ἀντετάχθη στὴν βία τῆς πλανηταρχικῆς Νέας Τάξης, ἐγκαταλελειμένος (ἀναγκαστικῶς ἢ ὄχι) τὸν περισσότερο καιρὸ καὶ ἀπὸ τὴν ἴδια τὴν μητρόπολη... Τὸ ἀσκητικό του ὕφος, οἱ βαθιὲς χαρακιὲς τοῦ ταλαιπωρημένου, πονεμένου, ἀλλὰ πάντοτε περήφανου προσώπου του, ἡ ἀκεραιότης (ἀντίθετα μὲ τὶς πολλὲς ἀμφιλεγόμενες καὶ σκοτεινὲς πτυχὲς τοῦ βίου καὶ τῆς πολιτείας τοῦ Μιλόσεβιτς - καὶ γιὰ τὸν ὁποῖον, ὅμως, τὰ στερνὰ τιμοῦν τὰ πρῶτα) καὶ τὸ ἀσυμβίβαστο τοῦ χαρακτῆρος του, ἀκόμη καὶ τὸ ὅτι δεκατρία χρόνια τώρα μᾶς ἔδινε τὴν χαρὰ νὰ κάνει τοὺς ἐξουσιαστὲς τῆς πλανηταρχίας νὰ σκυλιάζουν (καὶ δὲν τὸν νίκησαν παρὰ μὲ προδοσία, μὲ πρώτους προδόταρχους τοὺς σοσιαλιστές, πρώην κομμουνιστές, πατροκτόνους τοῦ κόμματος τοῦ Μιλόσεβιτς), ὅλα αὐτὰ μᾶς ἔκαναν νὰ συμπάσχουμε μαζί του, ὅπως συμπάσχαμε μὲ τὸν Σερβικὸ λαὸ ὅταν τὰ ΝΑΤΟικὰ βομβαρδιστικὰ σκοτείνιαζαν τοὺς οὐρανούς. Αὐτὸς ἦταν γιὰ μένα ὁ Ράντοβαν Κάρατζιτς ὅταν τὸ 1995 ἐφώναζα κι ἐγὼ γιὰ τὴν ἀδικία στὸ Διαδίκτυο (τιμὴ ἀξίζει ὅμως σὲ αὐτοὺς ποὺ πολέμησαν), αὐτὸς εἶναι καὶ τώρα. Καλὴ δύναμι ἀρχηγὲ Ράντοβαν Κάρατζιτς, καλὴ δύναμι στρατηγὲ Ράτκο Μλάντιτς! (Κατὰ τ᾿ ἄλλα, ἡ διαχωριστικὴ γραμμὴ τοῦ ἥρωος ἀπὸ τὸν ἐγκληματία μέσα σὲ αὐτὸν τὸν ὄλεθρο, εἶναι δυσδιάκριτη· καὶ οἱ τελευταῖοι ποὺ μποροῦν νὰ μᾶς τὴν ὑποδείξουν εἶναι οἱ σημερινοὶ ἐξουσιαστὲς τοῦ πλανήτου.)

    Υ.Γ. Τὸ μέγεθος τῆς προκλήσεως: Μόλις πρὸ ἡμερῶν ἀθωώθηκε ἀπὸ τό... καγκουροδικεῖο τῆς Χάγης ὁ Βόσνιος σφαγέας τῶν Σέρβων τῆς Σρεμπρένιτσας, ὁ Νάσερ Ὄριτς. Τὰ ὑπόλοιπα γιὰ τὴν Σρεμπρένιτσα ἐγράφησαν παραπάνω.

    Υ.Γ.2 Ἐξαιρετικὰ καὶ τὰ σχόλια τοῦ Δεξιοῦ Ἐξτρὲμ καὶ τοῦ Vetdino.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/7/08 11:16 μ.μ.

    ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ: Ο ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ

    (του Υποστρατήγου ε.α. K. Χ. Κωνσταντινίδη)

    Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, οι ηγέτες του UCK που δεν άφησαν ούτε εκκλησάκι και τάφο Σέρβικο στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και οι Κροάτες ηγέτες της Κροατίας και οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας είναι ευυπόληπτα πρόσωπα, μέλη της διεθνούς κοινότητος.

    Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, οι Μπους, Μπλέρ, Κλάρκ, Ολμπράιτ, Χόλμπρουκ, Περλ κλπ που κονιορτοποίησαν την Σερβία χωρίς καν την συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι.

    Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, οι πρόεδροι Κλίντον, Μπους(πατέρας και υιός) που ευθύνονται για τον θάνατο άνω των 1.500.000 ψυχών Ιρακινών και 4.500 περίπου Αμερικανών που πέθαναν εξ αιτίας των δύο πολέμων και του εμπάργκο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, δεν είναι.

    Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, οι Αμερικανοί πρόεδροι(Κέννεντι, Τζόνσον, Νίξον) που επι 7ετία ισοπέδωσαν το Βιετνάμ με εκατομμύρια νεκρούς Βιετναμέζους και 45.000 χιλιάδες Αμερικανούς νεκρούς, δεν είναι.

    Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, οι εγκληματίες του Ισραήλ που εκτελούν συστηματική γενοκτονία επί 60 χρόνια των Παλαιστινίων, δεν είναι.
    Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, οι Τούρκοι στρατοκράτες σφαγείς του Κυπριακού λαού δεν είναι. [Αυτούς όχι μόνον η Διεθνής Κοινότητα τους αναγνώρισε πανηγυρικά την σφαγή αλλά και οι ίδιοι οι σφαγιασθέντες Κύπριοι τώρα τους φιλούν τις ματωμένες μπότες για κάποια ‘λύση’ του Κυπριακού]

    Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, όχι όμως και οι Τούρκοι στρατοκράτες που έκαναν το πογκρόμ των Ελλήνων της Πόλης το 1955.

    Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, όπως και ο Χίτλερ ήτο εγκληματίας πολέμου, όχι όμως οι Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ που ισοπέδωσαν τη Δρέσδη και τις άλλες Γερμανικές πόλεις με θύματα αμάχους. Αλλά και για την πυρπόληση από τα Αμερικανικά αεροπλάνα με εμπρηστικές βόμβες ναπάλμ του Τόκιο με 150.000 νεκρούς αμάχους.

    Ο Ραντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, όπως και ο Χίτλερ ήτο εγκληματίας πολέμου, αλλά ο πρόεδρος Τρούμαν που έρριξε τις ατομικές βόμβες στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι δεν είναι.

    Ο Ραντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, το κράτος των Νεοτούρκων που εξόντωσε 1,5 εκατομμύρια Αρμενίους, 750.000 Ποντίους, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Πόλης και της Μικράς Ασίας και εξερρίζωσε 3,5 εκατ. Ελλήνων από τις εστίες τους δεν είναι. Μόνον το Ολοκαύτωμα των Εβραίων θεωρείται Γενοκτονία.

    Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, όχι όμως και το βαθύ Τουρκικό κράτος που εξαφάνισε άνω των 5.000 Κουρδικών χωριών, σκότωσε- και συνεχίζει να σκοτώνει-δεκάδες χιλιάδες Κούρδους. Η Τουρκία είναι ο καλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

    Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου και ευθύνεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος, όχι όμως οι ΗΠΑ που ευθύνονται για σωρεία πραξικοπημάτων, βομβαρδισμών, εμπάργκο και άλλων πράξεων βίας, διαρπαγών και βαρβαρότητος ανά τον κόσμο.

    Τώρα που είναι στα χέρια σας το θήραμα, δικάστε και καταδικάστε τον Ράντοβαν Κάρατζιτς στο Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης-το γνωστό και ως ‘καγκουροδικείο’-για να ξεπλύνετε όλα τα αμαρτήματα σας, δεδομένου ότι δεν μπορέσατε να το κάνετε με τον Μιλόσεβιτς διότι δεν σας βγήκαν οι μαρτυρίες. Τώρα ο Κάρατζιτς είναι το εξιλαστήριο θύμα σας. Θα καθαρίσει τις αιματοβαμμένες μπότες σας και τα παπιγιόν σας από το αίμα αθώων.

    Ωραία!! την κοινή γνώμη την εξαπατάτε με τα ΜΜΕ, όμως πως θα βολέψετε την συνείδηση σας, αν έχει απομείνει ένας κόκκος από αυτήν;

    ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα σύγχρονα δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου, ή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος, γίνονται με γνώμονα το “Σύνδρομο της Νυρεμβέργης”. Στήνονται από τον νικητή για να δικαστεί ο ηττημένος!!

    Πιο πολτισμένος ήταν ο κόσμος τότε που δεν υπήρχαν, πιο τίμιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Κάρατζιτς και τα φρόκαλα

    Γράφει ο γιατρός Σταύρος Τραγάρας
    Από την εφημερίδα της Λήμνου «ΛΗΜΝΙΑΚΗ ΦΩΝΗ»
    ΛΗΜΝΟΣ, 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008

    «Μεταξύ των νικητών δεν υπάρχουν εγκληματίες πολέμου» (Ζάρκο Πετάν, Σλοβένος συγγραφέας)

    Ακόμα δεν είχαν προλάβει καλά καλά να συλλάβουν τον Κάρατζιτς και βγήκαν επισήμως η κυρία Ντόρα απ' τη ΝΔ και ο κύριος Παπακωνσταντίνου απ' το Πασόκ να μας πληροφορήσουν περιχαρείς, ότι τώρα θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της Σερβίας προς την Ενωμένη Ευρώπη. Με την ευκαιρία, άρχισαν και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι να μας ενημερώνουν πόσο κακός εγκληματίας είναι αυτός ο Κάρατζιτς, τόσο κακός, που οι Αμερικάνοι τον έχουν ονομάσει «μακελλάρη» των Βαλκανίων.

    Επειδή πάνε να μας τρελάνουν, να σας θυμίσω τους ανηλεείς βομβαρδισμούς του Βελιγραδίου και άλλων πόλεων της Σερβίας, με τις διαβόητες βόμβες ουρανίου, νύχτα, για μήνες, που έκαναν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί. Θυμάστε πώς εξαφανίζονταν ολόκληρα τετράγωνα και ολόκληρες συνοικίες από μία μόνο βόμβα; Θυμάστε τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων, μαιευτηρίων, σχολείων, τραίνων; Θυμάστε τους βομβαρδισμούς αυτοκινητοπομπών αμάχων από τις «έξυπνες βόμβες», που ξαφνικά είχαν γίνει χαζές; Θυμάστε τους βομβαρδισμούς όλων των υποδομών της Σερβίας, εργοστασίων, ηλεκτροπαραγωγών σταθμών, δρόμων, γεφυρών, της μόνης αυτοκινητοβιομηχανίας που είχαν, του κτιρίου της τηλεόρασης, της Κινεζικής πρεσβείας; Θυμάστε τους χιλιάδες νεκρούς Σέρβους άμαχους, τα διαμελισμένα παιδιά, το θρήνο, τον οδυρμό; Θυμάστε τον κυνικό εκπρόσωπο του NATO, που ονόμαζε τη σφαγή των αμάχων «παράπλευρες απώλειες»; Θυμάστε μετά τους ουτσεκάδες στο Κόσοβο. τις σφαγές, τις καμένες εκκλησιές, τους ομαδικούς βιασμούς; Θα μου πείτε, οι Σέρβοι δεν έκαναν ωμότητες; Έκαναν. Ας μη γελιόμαστε, αυτός είναι ο πόλεμος. Θάνατος και δυστυχία, ανέκαθεν. Αλλά ποιος τον ξεκίνησε; Ποιος εξόπλισε και καθοδήγησε- πρώτα Κροάτες και Βόσνιους και μετά Αλβανούς του Κοσόβου; Ποιος απεργάστηκε τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας; Δεν ήταν η πολιτισμένη Ευρώπη, η Αγγλία, η Γερμανία, η Αμερική και τα τσιράκια τους;

    Γιατί θέλουν σώνει και καλά Κάρατζιτς και Μλάντιτς; Γιατί αυτή η ντροπή του σύγχρονου κόσμου, το λεγόμενο «δικαστήριο της Χάγης», που καταδικάζει μόνο Σέρβους, με τους δικαστές μαριονέτες, τους ζητά σαν κολασμένο; Μα, γιατί είναι σύμβολα. Γιατί είναι ήρωες ενός έθνους. Πώς θα κάνουν δουλειές με τη νέα εξουσία της Σερβίας οι παγκόσμιοι ηγήτορες, όταν αυτοί που τους αντιστάθηκαν είναι τιμημένοι; Απαξιώνοντας τους ήρωες και μάλιστα φορτώνοντας τους τη ρετσινιά του εγκληματία πολέμου, τους εξουδετερώνουν μια και καλή. Όλοι καταλαβαίνουμε τον πολιτικό ρεαλισμό. Καμιά φορά αυτός που είναι στην εξουσία αναγκάζεται για διάφορα. Αυτή όμως η πρεμούρα της κυρίας Ντόρας και του κυρίου Παπακωνσταντίνου, τι νόημα είχε εκτός του vu δηλώσει στα αφεντικά, πόσο πειθήνιοι είναι; Στο Θεό που πιστεύετε, ποιος τίμιος νεοδημοκράτης μπορεί να συνταυτιστεί με τη στάση αυτή; Και ποιος από όσους ψηφίζουν ή ψήφιζαν Πασόκ μπορεί να ανεχθεί αυτόν τον εκπρόσωπο;

    Τον Κάρατζιτς τον γνώρισα πριν καμιά 15αριά χρόνια, όταν ήμουν ένας από τους θεράποντες γιατρούς του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, του μπασκετμπωλίστα του Πανιωνίου, που είχε μείνει τετραπληγικός από μια κουτουλιά που είχε δώσει στο σίδερο της μπασκέτας. Νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, όπου εργαζόμουν ως εντατικολόγος. Εκεί γνώρισα πολλούς, όπως μέλη της οικογένειας Βεντούρη, που είχε τον Πανιώνιο, την οικογένεια του Γιάνκοβιτς, τον τωρινό σύζυγο της Ντόρας, που τότε ήταν γαμπρός του Βεντούρη και αντιπρόεδρος του Πανιωνίου και πάρα πολλούς επώνυμους που επισκέπτονταν τον Γιάνκοβιτς. Λόγοι ιατρικής δεοντολογίας αλλά και αυτοπροστασίας,δεν μου επιτρέπουν να πω λεπτομέρειες για το ποιόν και τις συμπεριφορές μερικών, γιατί τότε θα γελούσε ο κάθε πικραμένος, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Τότε είχε επισκεφθεί το Γιάνκοβιτς και ο Κάρατζιτς. Ήταν η εποχή που τον Κάρατζιτς τον υποδέχονταν στην Ελλάδα ο πατέρας της Ντόρας ως πρωθυπουργός και ο Ανδρέας ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, με τιμές αρχηγού κράτους και ήρωα πολέμου. Ε, λοιπόν, στο μακρό διάστημα που νοσηλεύαμε το Γιάνκοβιτς, μόνο ένα άνθρωπο είδα να κλαίει γι' αυτόν. Το Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος μπήκε μέσα αγέρωχος και βγήκε με αναφιλητά και συντετριμμένος. Ο ίδιος ο Γιάνκοβιτς έβγαινε τα επόμενα χρόνια στην τηλεόραση κλαίγοντας και έλεγε για τα χρήματα από δωρεές που προορίζονταν γι' αυτόν και του τα έφαγαν. Και βέβαια δεν ήταν ο Κάρατζιτς αυτός που του τα έφαγε. Και ο νοών, νοείτω. Δεν θέλω να πολιτικολογώ. Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Τώρα πια ο καθένας επιβάλλει το ψεύδος του με τον ιδρώτα του προσώπου του. Ομως έχει και η πρόκληση τα όριά της. Ο Κάρατζιτς δεν είναι εγκληματίας πολέμου. Το μόνο έγκλημά του είναι ότι έχασε τον πόλεμο. Είναι ένας γενναίος άνδρας, ένας καλλιεργημένος, φιλοσοφημένος, ευαίσθητος και βαθιά συναισθηματικός άνθρωπος. Είναι ήρωας ενός έθνους περήφανου και ανυπόταχτου, φιλικού προς το δικό μας έθνος. Το ένστικτο των απλών πολιτών Σέρβων και Ελλήνων, δεν λαθεύει. Αυτοί που λειτουργούν ως υποπράκτορες πέμπτης κατηγορίας της προπαγάνδας της CIA, ας μη μας προκαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7/6/09 5:43 μ.μ.

    Αναμφισβήτητα η Σρεμπρένιτσα υπήρξε μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές επιτυχίες του Ιζετμπέγκοβιτς, όσο και αν ακούγεται κάπως οξύμωρο για κάποιους. Δυστυχώς όμως και οι Έλληνες είχαμε και έχουμε πάρει θέση κατά πλειοψηφία στον βρόμικο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Το "δυστυχώς" πάει στην άγνοια και στον φανατισμό που δεν μας αφήνουν να βγάλουμε ιστορικά και στρατηγικά συμπεράσματα. Η σφαγή των αμάχων της Σρεμπρένιτσα είναι από τις φρικτότερες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητος. Και όποιος δνε το πιστεύει μπορεί να πάει ο ίδιος εκεί στο μέρος, που ανήκει στον σερβικό τομέα πλέον, και να δει πχ http://www.youtube.com/watch?v=X4FGK-IrJKU ...Ένα μικρό δείγμα για τις σφαγές που κάναν οι Σέρβοι (όπως και οι μουσουλμάνοι κάναν, απλά για τα μικρά παιδάκια που νομίζουν ότι οι Σέρβοι ήταν άγιοι και καλόί χριστιανοί).
    Ένα βασικό στοιχείο άγνοιας είναι το τι ήταν οι σερβοβοσνιακές δυνάμεις ακριβώς (μπορώ να μιλάω για ώρες και για το τι ήταν και οι βοσνιακές μέσα και έξω από το Σαράγεβο)...Είχαν μπόλιασμα από πολλές φανατισμένες ομάδες που σφάζαν για την πλάκα τους και βέβαια κάναν λαθρεμπόριο σε βάρος του σερβοβοσνιακού λαού. Αρκετοί Έλληνες εθελοντές κατάλαβαν το τι γινόταν εκεί και σηκώθηκαν και έφυγαν. Πολλές ομάδες παραστρατιωτικών και στρατιωτικών έβγαλαν τρελά λεφτά σε βάρος του λαού τους και μάλιστα συνεργάστηκαν με αντίστοιχες των Κροατών. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ κατα βάσει ο πόλεμος, όχι απλά μικρό κομμάτι του...Άλλωστε εδώ είναι βαλκάνια και εκεί 1000 φορές πιο βαλκάνια.
    Επίσης και το πιο σημαντικό...οι Καναδοί Κυανόκρανοι ήταν οι μόνοι που πολέμησαν σε κανονική μάχη με τους Κροάτες στον "κροατικό πόλεμο της ανεξαρτησίας", για να υπερασπίσουν ένα σέρβικο χωριό από τις κροατικές δυνάμεις, οι οποίες σε αγριότητα ήταν πρωταθλήτριες, λόγω και της ναζιστικής "νομιμοποίησης" των ενεργειών τους... Αυτά για τα κίνητρα ενός καναδού στρατηγού του οποίου το παρελθόν είναι γνωστό και το ότι συμπαθεί τους Σέρβους...
    Στην Σρεμπρένιτσα είναι κοινά αποδεκτό ότι σφαγιάστηκαν 3500 περίπου άμαχοι με τον πιο φρικτό τρόπο. Ο Μλάντιτς, ένας αγριωπός στρατιωτικός παλιού τύπου, ήταν αρκετά χαζός για να καταγράφει στην κάμερα τις αντι-οηε χαζομάρες του...και βέβαια ό,τι είδαν οι σοφτ διπλωμάτες και πολιτικοί ήταν αληθινό και εμετικό.
    Ένα ακόμα βασικό στοιχείο για το ότι ο κόσμος "ήταν" με τους μουσουλμάνους είναι ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ (αρχικά τουλάχιστον...). Ξέρετε τι σήμαινε αυτό για τους ψυχροπολεμικά μεγαλωμένους στρατηγούς των ΗΠΑ;;;Δεν μπορείτε να φανταστείτε...
    Τέλος, φυσικά και οι "σύμμαχοι" βοήθησαν τους μουσουλμάνους για να ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ περαιτέρω βοήθεια από τα μουσουλμανικά κράτη. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η Βοσνία είναι ένα κοσμικό κράτος επίσημα και ότι παρέδωσε τους ξένους εθελοντές που είχαν μείνει εκεί από τον πόλεμο χωρίς δεύτερη κουβέντα.
    Πλέον, η σερβική εξωτερική πολιτική έχει εκμοντερνιστεί σε μεγάλο βαθμό και το μόνο αγκάθι είναι η διαφθορά που μένει σε κάποιο βαθμό και η οποία διαφθορά τροφοδοτούσε υπερεπιθετική πολιτική παλαιότερα---το γιατί; ΑΠαντήθηκε πρι, για τα λεφτά...Πάντως, δεν μπορώ να βλέπω άγνοια όχι πολιτική-είναι υποκειμενικά-αλλά άγνοια αίματος. Σφαγή στην Σρεμπρένιτσα, όσο και αν είμαι σερβόφιλος, έγινε και ούτε μπορείτε να φανταστείτε τι αίμα αθώων χύθηκε εκεί...Το περισσότερο σε όλον τον πόλεμο. Για όσους θέλουν να συζητήσουμε το θέμα του γιουγκοσλαβικού "εμφυλίου" και ενδιαφέρεται ή έχει κι αυτός στοιχεία, ας στείλε σε deus1789@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επιτέλους, οι δοσίλογοι της Νέας Τάξης, τα γιουσουφάκια του ΝΑΤΟ και των οθωμανών που διέλυσαν τα Βαλκάνια, εξόντωσαν την Σερβία, έφτιαξαν τα τεχνητά ψευδοκράτη - όργανά τους (Σκόπια, Αλβανία- Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, οσονούπω και Δυτική Θράκη, φυσικά και Βόρειος Κύπρος) θα καθήσουν στο σκαμνί. Επιτέλους, εδώ είναι Ελλάδα

    Μήνυση Βιτάλη κατά Μίχα Ελευθεροτυπίας

    Μήνυση για συκοφαντική δια του τύπου δυσφήμηση κατά του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας κ. Τάκη Μίχα υπέβαλλε στην εισαγγελία Αθηνών, ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης.
    Η μήνυση αφορά σε δημοσίευμα που υπογράφει ο κ. Μίχας στην Ελευθεροτυπία της 25ης Ιουλίου 2009 και στην οποία αναφέρεται στους Έλληνες εθελοντές μαχητές στη Σερβία, «ως παραστρατιωτικούς που έλαβαν μέρος στην σφαγή της Σρεμπρενίτσα».
    Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Βιτάλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η μήνυση αυτή κατατίθεται για να ξεκαθαρίσει επιτέλους και δικαστικά το σκηνικό αυτό των υποτιθέμενων Ελλήνων εγκληματιών πολέμου της Βοσνίας, στο οποίο ο κ. Μίχας έχει επανειλημμένα αναφερθεί. Θα κληθεί λοιπόν ο κ. συνάδελφος να αποδείξει αυτή τη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης, όσα καταμαρτυρεί κατά των Ελλήνων εθελοντών. Το ότι δηλαδή οι μαχητές αυτοί που βρέθηκαν δίπλα σε έναν λαό που τον κατακρεούργησαν οι διεθνείς συμμορίες, κλέβοντάς του τα σπίτια του, την πατρίδα του, την αξιοπρέπειά του α) ότι ήταν παραστρατιωτικοί και β) ότι έπραξαν σφαγές στη Σρεμπρένιτσα.
    [...] Η αλήθεια θα λάμψει, είμαι σίγουρος, και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή