Κυριακή, Απριλίου 15, 2007

ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ! Ποιός ορίζει το μέλλον της χώρας;

ΚΕΡΑΥΝΟΣ!

Χρήστος Γιανναράς, «Η Καθημερινή», 15 Απρ. 2007

Ποιος ορίζει το μέλλον της χώρας;

Κατόρθωμα εξόφθαλμο της κυβερνητικής πολιτικής: Ενα βιβλίο Ιστορίας του Δημοτικού Σχολείου μεταβάλλει τις προσεχείς εκλογές, οψέποτε πραγματοποιηθούν, σε δημοψήφισμα. Το δημοψηφισματικό δίλημμα του ψηφοφόρου απλό και ξεκάθαρο: Ναι ή όχι σε μια πολιτική για την παιδεία (κοινή και από τα τρία κόμματα νομής της εξουσίας) που ακυρώνει μεθοδικά την ιστορική αυτοσυνειδησία και την πολιτιστική ιδιοπροσωπία, έσχατα ερείσματα αυτοσεβασμού, των σημερινών Ελλήνων.

Τα «επικοινωνιακά» τεχνάσματα της υπουργού Παιδείας ή το προπαγανδιστικό μένος των καναλιών και απίστευτου πλήθους δημοσιογράφων δεν φτάνουν σε αυτή την περίπτωση να παραπλανήσουν τον ψηφοφόρο. Τα δεδομένα του δημοψηφισματικού διλήμματος είναι ξεκάθαρα και για τον αφελέστερο πολίτη: Ναι ή όχι στο «Πρόγραμμα Κοινής Ιστορίας» (Joint History Project) που χρηματοδοτείται (και επιβάλλεται στους λαούς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης) από την αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία US AID μέσω του «Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Ν.Α. Ευρώπη» (βλ. ιστοσελίδα του Center for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe). Ναι ή όχι να γράφονται βιβλία Ιστορίας των παιδιών μας κατ’ εντολήν ξένων κέντρων. Ναι ή όχι να καθορίζονται οι στόχοι, το μέλλον, οι προοπτικές της ελληνικής κοινωνίας, τα κριτήρια ιστορικής της αυτεπίγνωσης και πολιτιστικής της ταυτότητας από συντεχνιακή ομάδα, την ίδια με κάθε κυβέρνηση (ανόσιο μείγμα «ανανεωτικής» δήθεν Αριστεράς και νεοφιλελεύθερης Δεξιάς) που ανεξέλεγκτα επικυριαρχεί στη χώρα ερήμην του λαού.

Το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού είναι το μοιραίο λάθος της κυβερνητικής πολιτικής. Τα «δομημένα ομόλογα» απογοήτευσαν, όμως απλώς ενίσχυσαν το απαξιωτικό αίσθημα του πολίτη για τους επαγγελματίες πολιτικούς. Η πέραν πάσης πολιτικής λογικής «εμφύτευση» της πρώην Δημάρχου Αθηναίων στο υπουργείο Εξωτερικών και μιας κυρίας καυχόμενης από τηλεοράσεως για την αθεΐα της στο υπουργείο Θρησκευμάτων (και Παιδείας) εισπράχθηκαν από πολλούς με συμπόνια [σ.σ. !!!] για τις εκβιαστικές πιέσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός από τον «ξένο παράγοντα».

Αλλά το διαβόητο βιβλίο Ιστορίας είναι η μοιραία πρόκληση: Θίγει την πιο καίρια πτυχή της λαϊκής ευαισθησίας, τη ψυχολογική (παρηγοριάς) καταφυγή του σημερινού χιλιοταπεινωμένου Ελληνα στην Ιστορία. Μόνο από την Ιστορία μπορεί πια να αντλήσει αυτοσεβασμό ο Ελληνας – τα όσα οι κεκράχτες των κομματικών αυτεγκωμίων προπαγανδίζουν σαν σημερινά κατορθώματα μόλις και δικαιολογούνται σε βαλκανική (και μόνο) κλίμακα. Ενώ ο αυτοσεβασμός και η συλλογική αξιοπρέπεια εξακολουθούν να προϋποτίθενται για την άσκηση σοβαρής εξωτερικής πολιτικής, όπως και για το φρόνημα που εγγυάται την άμυνα ή για την κοινωνική συνοχή που εξασφαλίζει τη λειτουργία κοινωνικού κράτους.

Το επίμαχο βιβλίο Ιστορίας αναπότρεπτα μεταβάλλει τις προσεχείς εκλογές σε δημοψήφισμα. Γιατί ξαναθέτει αδυσώπητο το συνδεδεμένο με ντροπιαστικές ιστορικές εμπειρίες ερώτημα: ποιος επιτέλους κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Καμιά αντίληψη της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού δεν δικαιολογεί την υπουργό Παιδείας να προσβάλλει τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών: Να χαρακτηρίζει «αντιδράσεις μεμονωμένες και ακραίες που υποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες, αντιδράσεις των εθνικιστικών λόμπυ», την απόρριψη του βιβλίου από τον Κυπριακό Ελληνισμό, την καίρια επιστημονική αντίδραση της Ακαδημίας Αθηνών, τις εμπεριστατωμένες κριτικές διασημοτήτων της ιστορικής έρευνας και της παιδαγωγικής επιστήμης, το καταιγιστικό κύμα λαϊκής αντίδρασης με άρθρα και επιστολές στον Τύπο, διακηρύξεις σωματείων, συλλόγων, επιστημονικών εταιρειών, πολιτιστικών ιδρυμάτων.

Προσέβαλε με ιταμότητα πολύ μεγάλη μερίδα πληθυσμού η κυβερνητική υπεράσπιση του επονείδιστου βιβλίου. Και τρόμαξε τους οξυδερκείς. Γιατί είναι πραγματικός συγκλονισμός να συνειδητοποιεί ο πολίτης ότι στα καίρια του συλλογικού βίου, όταν πρόκειται για στόχους και προοπτικές του λαϊκού σώματος, δεν λειτουργούν ούτε καν προσχήματα δημοκρατίας. Αποφασίζουν παράγοντες και κέντρα αποφάσεων ανεξέλεγκτα από την πολιτική βούληση του λαού και τα θελήματά τους επιβάλλονται με μηχανισμούς προπαγάνδας κυριολεκτικά παντοδύναμους.

Η συγκεκριμένη συντεχνία (το ανόσιο μείγμα «ανανεωτικής» δήθεν Αριστεράς και νεοφιλελεύθερης Δεξιάς) δυναστεύει τα πανεπιστήμια, με οποιαδήποτε κυβέρνηση στα τελευταία χρόνια. Ελέγχει ασφυκτικά τον χώρο της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης, κρατικής και ιδιωτικής. Κυριαρχεί εξουσιαστικά στη σχολική εκπαίδευση, στοιχειώδη και μέση – (ακόμα και οι Νηπιαγωγοί βγήκαν να κατηγορήσουν, με κωμική αναίδεια, την ελληνική κοινωνία που αντιδρά στο επίμαχο βιβλίο, επειδή είναι «ακόμη ανέτοιμη να συζητήσει πόσο μάλλον να αφομοιώσει, σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και επιστημονικούς προβληματισμούς»!!).

Είναι χρέος η επαναληπτική υπενθύμιση: ποιαν ομογνωμία, εκπληκτικά συντονισμένη, εμφανίζει το παρδαλό μείγμα της συντεχνίας που μάχεται σήμερα για «δημοκρατία (sic) και συμφιλίωση στη ΝΑ Ευρώπη»: Ολοι τους υπέρμαχοι του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο. Ολοι τους θιασώτες ένθερμοι της άνευ όρων ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Υπέρ της «διόρθωσης» των σχολικών βιβλίων Ιστορίας ώστε να μην προκαλούνται οι Τούρκοι. Ολοι τους υπερασπίζουν τα «δίκαια» του κράτους των Σκοπίων και χλευάζουν την ευαισθησία των Ελλήνων για το όνομα «Μακεδονία». Ολοι κομπάζουν πως είναι «απελεύθεροι» από κάθε μεταφυσική αναζήτηση, κάθε αίσθηση πατρίδας και συνέχειας. Αυτοί καθορίζουν την εκπαιδευτική πολιτική του κράτους με χρηματοδότες που αξίζει να τους αναζητήσει κανείς στην ιστοσελίδα του CDRSEE.

Ενα εξαμβλωματικό εγχειρίδιο Ιστορίας υποταγμένο σε προπαγανδιστικές σκοπιμότητες και παιδαγωγικά εξωφρενικό (διαστρέφει τη λειτουργία του λόγου σε υποτιτλισμό εικόνων και συνθηματολογικά παραθέματα). Αυτό προκαθορίζει τις προσεχείς εκλογές ως κρίσιμο για τις ελευθερίες της ελληνικής κοινωνίας δημοψήφισμα. Αν ο πρωθυπουργός αμφιβάλλει για το κοινό αίσθημα και τη λαϊκή οργή, στο χέρι του είναι να συμβουλευτεί έντιμες δημοσκοπήσεις.

Χρήσιμο πάντως να θυμάται ότι σε ανάλογες, περίπου, περιστάσεις ο συνονόματος θείος του καθυστέρησε να διερωτηθεί «ποιος επιτέλους κυβερνάει αυτόν τον τόπο». Και πλήρωσε πολύ ακριβά αυτήν την άργητα ο ίδιος και η χώρα.

--
Υπογράψτε την διαμαρτυρία για την παραχάραξη της Ιστορίας μας!
Ματαιώστε τον επιχειρούμενο αφελληνισμό των παιδιών μας!
ΑΝΤΙΒΑΡΟ

8 σχόλια:

  1. Πές τα!

    Δες και το καινούργιο φοβερό άρθρο του καθηγητού Παναγιώτη Ήφαιστου: «Διαμάχη για τα βιβλία, Διεθνές Δίκαιο και τα ΜΜΕ»

    (Περιεχόμενα)

    Τούς κάνει σκόνη, τούς ξετινάζει πραγματικά, όλους τους βαλτούς της «προοδευτικής» αριστερονεοφιλελεύθερης μαφίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/4/07 1:51 μ.μ.

    Η Μικρασιατική Εξαπάτηση:
    Σύμφωνα με την απογραφή του 1915 ο πληθυσμός της Σμύρνης είχε την παρακάτω σύνθεση:
    Τούρκοι 114.000 Ποσοστό 45,4 %
    Ελληνες 55.000 22 %
    Ευρωπαίοι 50.000 20%
    Εβραίοι 21.000 8,4%
    Αρμένιοι 10.000 4%
    ΣΥΝΟΛΟ 250.000 100%

    Η μικρασιατική εκστρατεία βασίστηκε σε μια σειρά από ψέματα και αλλοιωμένα στοιχεία ή όχι;
    Είμαστε θύματα της προπαγάνδας των κυβερνήσεων μας ακόμα και σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/4/07 9:34 μ.μ.

    Στηρίξτε μέσα απο τις σελίδες σας , τα blogs σας , τα άρθρα σας αυτήν την προσπάθεια. Ενημερώστε φίλους, στείλτε τους email. Θα πρέπει μέχρι τις 25 να είμαστε έτοιμοι. Ας το δοκιμάσουμε, είναι ενα απλό κλικ.
    http://www.youtube.com/watch?v=putCsi3_ASc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μικρέ ανόητε «η αλήθεια καίει» (sic),

    Τί μπούρδες και ψέμματα αραδιάζεις; Σοβαρέψου. Μπροστά στα χονδροειδέστατα ψέμματα των βουλγάρων που αντέγραψες, τα ούφο του Λιακόπουλου έχουν εγκυρότητα Οξφόρδης και Χάρβαρντ μαζί. Μα καλά, τόσο χαζοί είστε και διαβάζετε ιστορία από τις προπαγανδιστικές ιστοσελίδες των Βουλγάρων πρακτόρων (bulgarmak και τα παρόμοια γελοία) και των γενιτσάρων Νακρατζά, Τριαρίδη, Γαβριηλίδη; (Διότι από εκεί είναι τα "στοιχεία" που λες· τά έχω δει.) Και όχι μόνο τά διαβάζετε, αλλά τά χάφτετε και σαν χάνοι. Έλεος ρε, έλεος, θα μάς πάρουν με τις λεμονόκουπες, θα μάς βγάλουν στην... Αννίτα Πάνια!

    Λοιπόν, φίλε, αντί να αντιγράφεις από τις ιστοσελίδες επιστημονικής φαντασίας των βουλγαροβλαμμένων σωβινιστών που λένε "ο Αλέξανδρος ήταν Βούλγαρος", "ο Αριστοτέλης ήταν Βούλγαρος", "ο Θεός είναι Βούλγαρος" (άντε, και από τους "γκρίζους λύκους" την επόμενη φορά), άνοιξε κανα βιβλίο. Επαναλαμβάνω, κανα σοβαρό βιβλίο, διότι είπαμε να κάνουμε πλάκα, αλλά μην τό παραξευτυλίζουμε.

    Λοιπόν, αντί για τα ψέμματα που αράδιασες (εν αγνοία σου, τό δέχομαι) αντιγράφοντας από την ιστοσελίδα των... βουλγάρων σωβινιστών (!) (σημειωτέον, δεν υπάρχει καμμία αξιόπιστη "απογραφή του 1915"· υπάρχει η οθωμανική του 1910 και η του Οικουμενικού Πατριαρχείου του 1912· και αυτές οι δύο μάλιστα βρίσκονται αρκετά κοντά, πράγμα που αποδεικνύει την αλήθεια των ελληνικών ισχυρισμών), εγώ ανοίγω τα βιβλία και τις ιστορικές πηγές και παραθέτω τεκμήρια και αποδείξεις. Ορίστε, λοιπόν, τα πραγματικά στοιχεία της εθνολογικής εκτάσεως του Ελληνισμού, που έφθανε από τον Δούναβη μέχρι τον Ευφράτη, που λέγει και το δημοτικό τραγούδι.

    Να σού θυμίσω όμως πρώτα ότι ήδη από το 1908 οι Νεότουρκοι είχαν πάρει απόφαση εφαρμογής σχεδίου γενικής εθνοκάθαρσης (επίσημη απόφαση στο μυστικό συνέδριο του κομιτάτου "Ένωση και Πρόοδος", τον Αύγουστο του 1910 στην Θεσσαλονίκη). Το 1913-14, επί Α' παγκ. πολέμου, γενικεύθηκαν ήδη οι μαζικές εκτοπίσεις των Ελλήνων προς το εσωτερικό της Μικρασίας. 250.000 Ελλήνων εξοντώθηκαν ήδη από τότε στα τάγματα εργασίας ("αμελέ ταμπουρού") στα βάθη της Μικρασίας. Και παρ' όλα αυτά, το 1919 ευρήκε τους Έλληνες πλειοψηφία στην περιοχή της Σμύρνης! Να σημειώσουμε μάλιστα ότι το 1920, με την Συνθήκη των Σεβρών, προβλεπόταν δημοψήφισμα για την περιοχή της Σμύρνης, μετά από 5 χρόνια. Και με απόλυτο σεβασμό του μουσουλμανικού πληθυσμού, όπως είχε επιβληθεί από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Τότε, λοιπόν, σε ολόκληρη την Μικρασία -σε ολόκληρη την Μικρασία, τονίζω-, ο Ελληνικός πληθυσμός ήταν 20% με 30%! Όχι μόνον στην Σμύρνη, αλλά σε ολόκληρη την Μικρασία! Και η Ελλάς διεκδικούσε μόνον το 5% της Μικρασίας, δηλαδή μόνον την περιοχή της Σμύρνης! Και τολμούν οι προπαγανδιστές, και κάποιοι γελοίοι, σιχαμένοι βρωμοπροδότες και πράκτορες (Νακρατζάς, Τριαρίδης, Γαβριηλίδης) να μιλούν για... αδικία υπέρ της Ελλάδος! Είμαστε σοβαροί; Μόνο ένα μέρος του συνολικού Ελληνικού πληθυσμού της Μικρασίας, θα αρκούσε για πλειοψηφία όχι... 100%, αλλά 200% στην Σμύρνη! Γι' αυτό άλλωστε και ο Βενιζέλος διεκδίκησε και πήρε την απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων για δημοψήφισμα μετά από 5 χρόνια, προκειμένου να καθορισθεί έτσι το τελικό καθεστώς της Σμύρνης!

    Και τώρα τα συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την Ελληνικότητα της Ιωνίας, του Πόντου, της Καππαδοκίας. Λεπτομερώς, σε νέο δημοσίευμά μου:

    «Οι Έλληνες της Μικρασίας και η έκταση της Γενοκτονίας 1911-1922»

    Μεταξύ άλλων, τα έγκυρα στοιχεία που παραθέτω λεπτομερώς στην ανωτέρω ιστοσελίδα, τεκμηριώνουν ότι:

    "Για ολόκληρο το σαντζάκι της Σμύρνης η στατιστική του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως του 1912 δίνει τους ακόλουθους αριθμούς: Τούρκοι 219.494, Έλληνες 449.044, Αρμένιοι 11.395, Βούλγαροι 415, Εβραίοι 18.130, ξένοι υπήκοοι 55.568· σύνολο 754.046.
    [...]
    (Η επίσημη οθωμανική στατιστική του 1910 και η στατιστική του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως του 1912 δεν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές.)
    [...]
    Η περιοχή της Σμύρνης ξεχώριζε ως προς την αριθμητική υπεροχή του ελληνικού στοιχείου. Εκεί, όπως αναφέρει ο Δ. Πεντζόπουλος στο βιβλίο του «The Balkan exchange of Minorities and the Impact upon Greece», υπήρχαν περίπου 550.000 Έλληνες και 299.000 Τούρκοι, χωρίς να υπολογισθούν και 92.000 ακόμη κάτοικοι άλλων μειονοτήτων. Άλλη πληροφορία του J. Ancel στο βιβλίο του «Peuples et Nations des Balkans» (Paris 1926) αναφέρει ότι οι Έλληνες στην περιφέρεια της Σμύρνης ήταν ακόμα περισσότεροι, δηλαδή παραπάνω από 600.000. Έτσι, το ελληνικό στοιχείο στη Σμύρνη αποτελούσε το 60 % του συνολικού πληθυσμού."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/5/07 2:06 μ.μ.

    Συγχαρητήρια, Τουρκοφάγε, γιὰ τὸν κόπο σου νὰ συγκεντρώσεις τὰ ἱστορικὰ στοιχεῖα, διότι τελευταῖα ἔχουμε πήξει στὰ προϊόντα τῆς αὐτοϊκανοποιήσεως τοῦ κάθε γελοίου τουρκοβούλγαρου.

    Καὶ πρόσεξε καὶ κάτι ἀκόμη, σχετικὸ μὲ τὸ σχόλιο τοῦ ἀνωτέρω ἀφελοῦς «ἡ ἀλήθεια καίει». Αὐτοπυροβολήθηκε στὸ πόδι ὁ τύπος! Ἃν τὰ στοιχεῖα τῆς νεοτουρκικῆς «ἀπογραφῆς τοῦ 1915» δὲν τὰ εἶχε κατασκευάσει ἐξ ὁλοκλήρου ἀπὸ τὸ μυαλό του ὁ Νακρατζᾶς (ὅπως κάνει καὶ γιὰ τὴν Μακεδονία, μαζὶ μὲ τὸν ἄλλον γενίτσαρο, τὸν φίλο του τὸν Λιθοξόου), θὰ ἦταν τρισχειρότερα γιὰ τοὺς τούρκους. Θὰ ἦταν ἐπίσημη ὁμολογία ἀπὸ τοὺς ἴδιους τοὺς τούρκους, ὅτι, μέσα σὲ πέντε χρόνια (ἀπὸ τὴν ὀθωμανικὴ ἀπογραφὴ τοῦ 1910, στὴν ὁποῖα ἐπίσης δὲν εἶχαν κανέναν λόγο οἱ Ὀθωμανοὶ νά... φουσκώσουν τὰ νούμερα τῶν Ἑλλήνων -κάθε ἄλλο-, ὅταν ἤδη διεκδικοῦντο οἱ βαλκανικὲς κτήσεις τους) γενοκτόνησαν τὸν μισὸ μικρασιατικὸ ἑλληνικὸ πληθυσμό, μὲ τὶς ἐκτοπίσεις καὶ τὰ τάγματα ἐργασίας (ἀμελὲ ταμπουρού). Τὸ καλὸ γιὰ τὸν Νακρατζᾶ θὰ ἦταν νὰ ἔλεγε 100% ψέμματα!

    Πάντως τὰ στοιχεῖα ὅλων τῶν μελετητῶν, Ἑλλήνων καὶ ξένων, ἀκόμη καὶ ὀθωμανῶν, ἀποδέχονται ἀνεπιφύλακτα τὴν Ἑλληνικὴ ὑπεροχὴ στὴν Σμύρνη. (Καὶ μιλοῦμε γιὰ καθαροὺς Ἕλληνες, ἑλληνόφωνους καὶ χριστιανούς· ὄχι γιὰ τοὺς κρυπτοχριστιανούς ἢ τοὺς τουρκόφωνους Ἕλληνες ἢ τοὺς μὴ τούρκους, γενικῶς, μουσουλμάνους τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, τοὺς ὁποίους κανεὶς τοὺς κατηγοριοποιεῖ ὅπως τὸν συμφέρει. (Ἐδῶ δὲν γράφει ὑπερβολὲς ὁ Σαρτζετάκης· ὁ βίαιος ἐκτουρκισμὸς τῶν ἑβδομήντα ἐθνῶν τῆς Μικρᾶς Ἀσίας ἦταν ἡ κατ᾿ ἐξοχὴν ἐπιδίωξις τῶν νεοτούρκων καὶ τῶν διαδόχων τους κεμαλιστῶν.) Ἡ Σμύρνη ἦταν ἀναμφισβητήτως Ἑλληνική. Ἀρκεῖ νὰ θυμίσουμε ὅτι οἱ ἴδιοι οἱ τοῦρκοι καθ᾿ ὅλον τὸν 19ο αἰώνα καὶ μέχρι τὴν Καταστροφή, ὀνόμαζαν τὴν Σμύρνη ΓΚΙΑΟΥΡ ΙΣΜΙΡ - ἡ Σμύρνη τῶν ἀπίστων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/5/07 4:42 μ.μ.

    Την καλησπέρα μου. Στο παρακάτω που σας αποστέλλω που είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας στο διαδιίκτυο υπάρχουν πηγές-αποδείξεις για την πολιτικο-οικονομικο-εκδοτική διαπλοκή περί του βιβλίου ιστορίας στ αλλά και του εγχειριδίου της κας Κουλούρη. Συγχωρέστε μου μόνο που το εν λόγω κείμενο είναι τεράστιο.
    Η κα Κουλούρη έχει γράψει το Εναλακτικό Εγχειρίδιο Ιστορίας του CDRSEE για την έκδοση του οποίου έγινε ειδική εκδήλωση. Τη συζήτηση συντόνισε σε ειδική εκδήλωση στις 8/11/2006 ο κος Τσίμας ο οποίος όλως τυχαίως πριν από 1μιση περίπου μήνα έκανε εκείνη την καταπληκτικής "αντικειμενικότητας" εκπομπή για το θέμα του βιβλίου υποστηρίζοντας με πονηρο και έξυπνο τρόπο το βιβλίο της κας Ρεπούση καλώντας στην εκπομπή του κάτι "τυπάκια" όπως οι Ψωμιάδης και Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ γνωστοί για την "υπόληψη" που τους τρέφει η ελληνική κοινωνία ως μοναδικούς ενάντιους του βιβλίου ενώ ως υποστηρικτές μας παρουσίαζε τους ιστορικούς επιστήμονες και συγγραφείς του βιβλίου. Δηλαδή αντίθετοι οι "εθνικιστές" και υπέρμαχοι η επιστημονική κοινότητα. Ανάμεσά τους στην εκδήλωση παρίστατο "η εκσυχρονίστρια" του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, ο Νίκος Γεωργιάδης της ΝΔ που για το συγκεκριμένο θέμα στα κανάλια δεν έχει "φανεί" πουθενά κάνοντας τον "Κινέζο". Ο λαλίστατος κος Λιάκος που "οργώνει" τα ΜΜΕ του Λαμπράκη εφημερίδες και τηλεόραση και ο κος Βερέμης υποστηρικτής όλως τυχαίως του "Σχεδίου Ανάν"κατά το παρελθόν και σημαντικό στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ και Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Παιδείας, τσεκάρετε απλά πότε διορίστηκε και απο ποιόν.Α και μην ξεχναμε ότι ο ίδιος ο κος Βερέμης πριν λίγες μέρες έγινε πρωτοσέλιδο στις τουρκικές εφημερίδες επικρίνοντας την άποψη όλο και περισσότερων Ελλήνων που αντιδρούν στο βιβλίο της κας Ρεπούση και στο ότι στο βιβλίο επιχειρείται μια πιο ήπια προσέγγιση τόσο της περιόδου της Τουρκοκρατίας όσο και για τα γεγονότα του 1922 και στο ότι οι Τούρκοι δεν είναι τα θηρία που παρουσιάζαμε ως τώρα..Σίγουρα δεν είναι θηρία αλλά όχι όμως και να τους "αγιοποιήσουμε" κιόλας και να τους απενοχοποιήσουμε για τα εγκλήματά τους τόσο στην Τουρκοκρατία όσο και για τα γεγονότα του 15'-22', πηγή: http://www.turks.us/article~story~20070408214852358.htm .. πηγή για την "ενδιαφέρουσα" εκδήλωση του βιβλίου της κας Κουλούρη : http://www.see-jhp.org/news_jhp_131106.html

    Πριν προχωρήσω στους χρηματοδότες να σας δώσω μερικά στοιχεία για τα πρόσωπα του εν λόγω ιδρύματος ξεκινώντας από τον Πρόεδρο του CDRSEE Richard Schifter. Βιογραφικό του εδώ http://www.cdsee.org/board_member_01.html . Μέχρις εδώ τίποτα το μεμπτό αλλά δείτε αυτό το άρθρο που δημοσιεύεται για την αφεντιά του σε αυτή τη σελίδα: http://www.wrmea.com/backissues/0694/94006018.htm . Ιδού τι λένε για τον Ρίτσαρντ Σίφτερ, δύο ακόμη συντάκτες του Washington Report for Middle East Affairs http://www.wrmea.com/backissues/0490/9004011.htm .
    http://www.wrmea.com/backissues/0693/9306013.htm

    Πάμε να δούμε για άλλο ένα πρόσωπο του συγκεκριμένου ΜΚΟ. Είναι ο Κώστας Καρράς. Δείτε το επίσημο βιογραφικό του εδώ. http://www.cdsee.org/board_member_08.html . Ο Κώστας Καρράς, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του “υπήρξε επί 18 χρόνια μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Συναντήσεων Μπίλντερμπεργκ“. Πρόκειται προφανώς για τις ετήσιες συναντήσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και συνεχίζονται -σχεδόν ανελλιπώς- σε ετήσια βάση μέχρι σήμερα. Ο Κ. Καρράς ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Συναντήσεων Μπίλντερμπεργκ μέχρι το 1994 ή το 1996. Το 1998 τον “διαδέχθηκε” ο Γ. Α. Δαυίδ, που επίσης έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

    Ο Γιώργος Δαυίδ -το επίσημο βιογραφικό του εδώ-: http://www.cdsee.org/board_member_24.html ,γεννήθηκε στην Κύπρο το 1937 και, μετά το τέλος των σπουδών του, δραστηριοποιήθηκε στις επιχειρήσεις του θείου του Αναστασίου Γ. Λεβέντη στη Νιγηρία. Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη ιστοσελίδα http://www.leventisfoundation.org/ που ιδρύθηκε κατ’ επιταγή του τελευταίου μετά τον θάνατό του, έχει χρηματοδοτήσει τη μετάφραση και την έκδοση των τεσσάρων Βιβλίων Εργασίας του “Κέντρου” στα ελληνικά και είναι και φυσικά στους χρηματοδότες του CDRSEE πηγή: http://www.cdsee.org/aboutus_donors.html

    Ο Γιώργος Δαυίδ, που είναι μέλος του Δ.Σ. του “Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη”, είναι επίσης πρόεδρος της εταιρείας COCA COLA HBC http://www.coca-colahbc.com/aboutus/bod.php [Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως (3E)] -η οποία τι έκπληξη και αυτή είναι στους χρηματοδότες του CDRSEE πηγή: http://www.cdsee.org/aboutus_donors.html- είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες αναψυκτικών στην Ευρώπη και σε επίπεδο θυγατρικών της Coca-Cola δεύτερη μετά την μητρική αμερικανική εταιρεία. Ο Γ. Δαυίδ είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών της ΤΙΤΑΝ επίσης χρηματοδότης του CDRSEE (δείτε το στην αμέσως πιο πάνω ιστοσελίδα) και του ΕΛΙΑΜΕΠ (πηγή http://www.titan-cement.com/gr/group/board.htm ), (πηγή http://www.eliamep.gr/eliamep/content/home/about_eliamep/eliamep_team/en/.) Και όπως έχουμε ήδη δει, και αναφέρεται και στο επίσημο βιογραφικό του, είναι και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Συναντήσεων Μπίλντερμπεργκ από το 1998. Παρεπιπτόντος και μέλος του Τιμητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι και ο κος Παπαλεξόπουλος (πηγή: http://www.eliamep.gr/eliamep/content/FolderExtended.aspx?d=11&rd=5565300&f=1278&rf=901438286&m=-1&rm=-1&l=2#2 ), και σύμβουλος διοίκησης της ΤΙΤΑΝ (πηγή: http://www.titan-cement.com/gr/group/board.htm ) και δραστηριότητα σε ΜΚΟ Κίνηση Πολιτών Για μια Ανοιχτή Κοινωνία.

    Ρίχνοντας μια ματιά στους χρηματοδότες του CDRSEE και του εγχεριδίου της κας Κουλούρη και ψάχνοντας λιγάκι παραπάνω βλέπουμε ότι υπάρχουν κυβερνητικοί οργανισμοί της Ελλάδας όπως ΥΠΕΞ, Δήμος Θεσσαλονίκης, ΤΙΤΑΝ -που επιθυμεί διακαώς να επεκταθεί στην τουρκική αγορά τσιμέντου- δείτε εδώ δηλώσεις του κου Παπαλεξόπουλου τον θυμάστε από πιο πάνω; http://www.moneynet.com.cy/news_greece.aspx?aliaspath=/news/greece/2006/0401202006000001006 και εδώ αυτή τη σελίδα http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_07/04/2007_222383 , η ΕΤΕ -με την επένδυση των 3 δις δολ περίπου στην τραπεζική αγορά της Τουρκίας, η Εθνική όλως τυχαίως, πριν από μερικούς μήνες εξαγόρασε την τουρκική τράπεζα Finasbank “-, η Αλφα Μπανκ που και αυτή θέλει να επεκταθεί στην γειτονική τραπεζική αγορά- πηγή: http://www.hurriyet.com.tr/english/5433892.asp?gid=74 . Επίσης όλως τυχαίως, πρόσφατα η Alpha Bank συνήψε με τον τουρκικό “όμιλο Anadolu (ποτοποιΐα, αυτοκινητοβιομηχανία, χρηματοπιστωτικός τομέας, γραφικά και χαρτικά) συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου χρηματο-οικονομικού ομίλου. Το ύψος της συναλλαγής αποτιμάται στα 384,3 εκ. €” πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=757302 . Όλως τυχαίως επίσης, μέλος του Δ.Σ. της Alpha Bank είναι και ο καθηγητής Θάνος Βερέμης (πηγή http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=3283&la=1, ) νυν αντιπρόεδρος και τέως πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ (πηγή http://www.eliamep.gr/eliamep/content/FolderExtended.aspx?d=11&rd=5565300&f=1278&rf=901438286&m=-1&rm=-1&l=1, ) σχέση του με CDRSEE και εκ των ομιλητών στην εκδήλωση-παρουσίαση των Βιβλίων Εργασίας της κας Κουλούρη στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο και Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Παιδείας.

    Πάμε τώρα στα "αγγελάκια" του "νεοταξισμού" του εξωτερικού
    Συνεχίζω με τους ξένους κυβερνητικούς χρηματοδότες και δίνω και πηγές
    Είναι οι: 1).USAID (Although USAID and the State Department are separate organizations, both report to the Secretary of State.), 2).State department, 3).United Kingdom foreign & commonwealth office, 4).Matthew Niemitz, 5).United States Institute for Peace funded by Congress, 6).The German Ministry of foreign affairs, 7).Stability Pact for South Eastern Europe sponsored by Germany.
    Συνεχίζω με μερικές ακόμα κυβερνητικές αλλά και απο τις ΜΚΟ
    FOSIM (πηγή http://www.soros.org.mk/),
    Fund for an open Society - Serbia ποιανού; Σόρος ξανά, πηγή ( http://www.fosserbia.org/?change_lang=en )
    NED, The Soros Foundation also provided monies to Otpor.
    The National Endowment for Democracy (NED), which is funded by the U.S. Congress through the State Department authorizations
    πηγή http://www.rferl.org/featuresarticle/2005/04/47268268-9e3d-414a-928d-435ff4de8af2.html
    Δείτε το σχετικό λήμμα της WIKIPEDIA http://en.wikipedia.org/wiki/National_Endowment_for_Democracy
    και τούτο το σχετικό άρθρο εδώ: http://www.voltairenet.org/article30022.html
    Έχει και συνέχεια Balkan Trust for Democracy Funding Organizations: Charles Stewart Mott Foundation, German Marshall Fund, USAID - United States Agency for International Development
    πηγή: http://www.gmfus.org/balkantrust/.
    επίσης: The Balkan Trust for Democracy (BTD) is a 10-year, ... The Balkan Trust is based in Belgrade and makes grants in Albania, ... Soros Open Network
    πηγή www.transparentfunding.ro/index.php?section=programs&action=show&id=105- 17k
    Όλοι οι παραπάνω κυβερνητικοί οργανισμοί φυσικά πρόσωπά και ΜΚΟ βρίσκονται χρηματοδότες της κας Κουλούρη υπό μορφή λίστας στη σελ. http://www.cdsee.org/aboutus_donors.html.

    Ορίστε λοιπόν οι "γερές πλάτες" της κας Κουλούρη, Λιάκου και της κας Ρεπούση** που η κα Γιαννάκου παρόλες τις αντιδράσεις (σύμφωνα με δημοσκόπηση στο Θέμα στο φύλλο της 24/03/2007 το 90% διαφωνεί με το περιεχόμενό του με εξαίρεση μια δήθεν διανοουμενίστικη "αριστερά" που εξακολουθεί να το στηρίζει) δυσκολεύεται τόσο μα τόσο πολύ να το αποσύρει γιατί και η κα Ρεπούση είναι απ το γρανάζι του ίδιου συστήματος και το βιβλίο της εξυπηρετεί τους νεοταξικούς σκοπούς τους και είναι γραμμένο στο ίδιο μήκος κύματος και ύφος με της κας Κουλούρη..
    **[Ο Ευθυμίου και τα αφεντικά του διόρισαν τα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, τους αξιολογητές και τους συγγραφείς των βιβλίων! Συγγραφέας του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού η Μαρία Ρεπούση. Αξιολογητής του βιβλίου η Α. Λεωντσίνη-Γλυκοφρύδη, φίλη της Ρεπούση και σύζυγος του καθηγητού της Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γ. Λεωντσίνη! Και η Ρεπούση και η Λεωντσίνη- Γλυκοφρύδη πήραν διδακτορικό από τον Γ. Λεωντσίνη, ο οποίος νυμφεύθηκε την μία, έδωσε εργασία στο γραφείο του επί χρόνια στην δεύτερη (η Ρεπούση, ως καθηγήτρια γαλλικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ήταν αποσπασμένη για σειρά ετών στο γραφείο του), και τίς προώθησε στο πανεπιστήμιο! Στην μία ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου, και στην άλλη η αξιολόγηση! Και το μαχαίρι και το πεπόνι!]

    Δείτε και αυτό για τη σχέση του ΔΟΛ..για να καταλάβετε τις υπόγειες διαδρομές του βιβλίου ιστορίας στ΄. Εγκρίθηκε υπό Κ. Σημίτη με ΥΠΕΞ Γ. Παπανδρέου και ΥΠΕΠΘ Π. Ευθυμίου (κατά τα Θ. Κολοκοτρώνη του βιβλίου)..αγαπημένα παιδιά του ιδρύματος Λαμπράκη στο οποίο βέβαια και έδωσαν το έργο της έκδοσής του στα "Ελληνικά Γράμματα Α.Ε" αποδειξη σελίδα http://www.pi-schools.gr/prok_ekp_ylikou_03/atelier_13257.doc και http://www.dol.gr/finance.htm.. Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί γιατί τέτοια φρενίτιδα για την υποστήριξη του εν λόγω βιβλίου απο την κα Κουλούρη που γράφει στο ΒΗΜΑ (επιφυλλιδογράφος στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) και προβάλλονται απόψεις της στο ΜΕΓΚΑ, δείτε την επαγγελματική ενασχόληση εκείνων των 5 πανεπιστημιακών με τον ΔΟΛ που βγήκαν να το στηρίξουν όπως οι καθηγητές Αντώνης Λιάκος (αρθογραφεί στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ σχέση του με το εναλλακτικό της Κουλούρη και CRDSEE), Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Ηλίας Νικολακόπουλος (αρθογραφεί στα ΝΕΑ και συνεργάζεται με τον τηλ. Σταθμό ΜΕΓΚΑ), Χρήστος Λούκας και Στέφανος Πεσμαζόγλου και των περιοδικών τους απ τις Εκδόσεις Νεφέλη και Ελληνικά Γράμματα συμφερόντων Λαμπράκη. Θυμάστε τι έλεγαν;; Ούτε διόρθωση χρειάζεται το βιβλίο ούτε τίποτα. Θαυμάστε την επιστημονική τους αυθεντία σε αυτή τη σελίδα http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=784709 και φέρτε στο μνήμη σας για να κάνετε αντιπαραβολή τον καταπέλτη της Ακαδημίας Αθηνών (πηγή για τον καταπέλτη της Ακαδημίας εδώ http://www.antibaro.gr/society/akadhmia_teliko.php ). Μην ξεχνάμε και τους άλλους υπάλληλους του Λαμπράκη τύπου "Τσίμα" με τη γνωστής αντικειμενικότητας εκπομπή για το θέμα του βιβλίου και τη σχέση του με την εκδήλωση της CDRSEE για το εναλλακτικό εγχειρίδιο της κας Κουλούρη. Να προσθέσω τα πύρινα άρθρα του κου Πρετεντέρη περί εθνικιστών για να καλύψουν τα δικά τους «έννομα» αργύρια, και τα άρθρα τόσων και τόσων άλλων «Ηρακλειδών» υπέρμαχων του βιβλίου τα οποία δημοσιεύονταν αφειδώς από ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, και ΤΟ ΜΕΓΚΑ..
    Θαυμάστε λοιπόν μερικές απο τις προοδευτικές απόψεις και τα επιχειρήματα των έγκυρων ΔΟΛ-οπλόκων του εν λόγω Συγκροτήματος
    Χριστίνα Κουλούρη
    "Διακινείται μάλιστα και κείμενο που ζητεί την απόσυρση του εν λόγω εγχειριδίου, το οποίο υπογράφεται από πλοιάρχους και κτηνοτρόφους, νοικοκυρές και στρατιωτικούς, από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ και τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκη. Δεν είναι βεβαίως τυχαίο ότι μεταξύ των υπογραφών σπανίζουν εκείνες των ιστορικών, εφόσον είναι προφανές από το ίδιο το κείμενο ότι δεν είναι δυνατόν η «housewife» (sic) ή ο εργάτης από τη Γερμανία, που εμφανίζονται να υπογράφουν, να έχουν διαβάσει το βιβλίο και να έχουν διαμορφώσει άποψη περί της επιστημονικής και παιδαγωγικής του εγκυρότητας."
    http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14958&m=B47&aa=1
    (προσωπικό σχόλιο: έχει ακολουθήσει στη συνέχεια ο καταπέλτης της Ακαδημίας Αθηνων με τα όχι 2-3-5-10 αλλά 71 λάθη και παραλείψεις των συγγραφέων την οποία φυσικά επειδή δεν τους βολεύει με πρωτομάστορα το Λιάκο την χαρακτηρίζουν σαν Χουντική επειδή την περίοδο της δικτατορίας 35-40 χρόνια πριν δεν στάθηκε στο ύψος της..και επιπλέον με καταχώρηση του περιοδικού αντίβαρου ανακοινώνεται ότι:"55 καθηγητές πανεπιστημίου και 120 εκπαιδευτικούς (ανάμεσά τους και πολλoί ιστορικοί) που εώς τώρα (11 Ιανουαρίου) έχουν υπογράψει την επιστολή του Αντίβαρου"..Επιπλέον η Housewife και ο έλληνας εργάτης στην γερμανία ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού δεν έχει κρίση και άποψη γνώση ή και νοημοσύνη -κατά την κα Κουλούρη πάντα- για να μπορεί να κρίνει τα βιβλία ιστορίας που πασάρονται στο παιδί του και πόσο μάλλον τους συγγραφείς τους. Ότι δεν τους βολεύει και δεν τους συμφέρει του πετούν τη λάσπη και την ταμπέλα του χουντικού εθνικιστή παπαδαριού απαίδευτου κλπ..μιλάμε για επαγγελματίες ταμπελοδότες..

    Πρετεντέρης
    "Οταν ο Καρλ Πόπερ έγραφε για τους εχθρούς της «Ανοιχτής Κοινωνίας» δεν είχε γνωρίσει τη σημερινή Ελλάδα. Φαντάζομαι πόσο θα εντυπωσιαζόταν (ακόμη και αυτός...) αν μάθαινε πως στη χώρα μας λειτουργεί μια ιδιότυπη διαχρονική συμπαράταξη που περιλαμβάνει την Εκκλησία με το ΚΚΕ, την Ακροδεξιά με τον υφυπουργό Παιδείας και τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, τον Αρχιεπίσκοπο με τον Μίκη Θεοδωράκη και από κοντά καθηγητάδες, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, γελοιογράφους, τηλεκαραγκιόζηδες και όλους όσοι εχθρεύονται ένα και μοναδικό πράγμα: την ανοιχτή κοινωνία."
    "Φυσικά, τέτοια φαινόμενα υστέρησης και καθυστέρησης δεν εκδηλώνονται μόνο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα όμως παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή συνοχή, παρά τις επί μέρους διαφορές εκείνων που τα συγκροτούν - η ομοβροντία εναντίον ενός σχολικού βιβλίου Ιστορίας το αποδεικνύει. Στην Ελλάδα επίσης ασκούν μια επιρροή δυσανάλογη με το πραγματικό βάρος τους στην κοινωνία. Ακόμη χειρότερα: επικαλούνται την πολυμορφία τους για να διεκδικήσουν τίτλους αντιπροσωπευτικότητας. Στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά μια καρικατούρα της κοινωνίας που λένε ότι εκπροσωπούν." (προσ. σχόλιο:Αναρωτιέμαι ποιό είναι το δικό τους "ειδικό βάρος" στην ελληνική κοινωνία και τι να σημαίνει άραγε όταν η ομοβροντία προέρχεται σχεδόν απο το σύνολο του πολιτικού φάσματος..λαμόγιο Πρετεντέρη)
    "Παραμύθια! Διότι για άλλη μια φορά το ζήτημα δεν είναι ποιος μιλάει, αλλά τι λέει. Οχι τι επαγγέλλεται, αλλά τι προωθεί. Οχι τι επικαλείται, αλλά πού καταλήγει. Και κυρίως με ποιες παρέες... " (προσ. σχόλιο: Σωστό σωστότατο...και με βάση αυτά που έχω στείλει δείτε και απ' την αντίστροφη πλευρά τα "συντρόφια" και τους χρηματοδότες και γενικότερα της παρέας της δημοσιογραφικής αυθεντίας του κυρίου Τζώνυ Πρετεντέρη και των ιστορικών δημοσιογράφων πολιτικών ή και γενικότερα εκείνων που είναι υπέρμαχοι του νέου βιβλίου πολιτική αλλά και γενικότερη επιστημονική φιλοσοφική προσέγγιση !)
    http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15028&m=A61&aa=2

    Βάσω Κιντή
    "Τα τελευταία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες παλαιο-συντηρητικοί και νεο-συντηρητικοί, ευαγγελιστές και τηλε-ευαγγελιστές, προασπιστές της παράδοσης και των οικογενειακών αξιών, θρησκόληπτοι γονείς και χριστιανικές οργανώσεις, κραυγαλέοι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, πολιτικοί του ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο ίδιος ο πρόεδρος Μπους, προσπαθούν να επιβάλουν στα σχολεία τη διδασκαλία της λεγόμενης θεωρίας του Ευφυούς Σχεδιασμού, μιας θρησκευτικής υπόθεσης, η οποία θέλουν να εκτοπίσει, αν όχι να αντικαταστήσει, τη δαρβινική θεωρία της εξέλιξης. Αυτός ο εσμός συντηρητικών και χριστιανών φανατικών θεωρεί ότι δικαιούται να επιβάλει στην εκπαίδευση τη δική του ιδεολογική γραμμή, αφήνοντας στο περιθώριο την επιστήμη και τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας. "
    "Πόσο απέχουν από αυτή την κατάσταση όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού; Δεν έχουμε και εδώ χριστιανούς φανατικούς, τον Αρχιεπίσκοπο σε παροξυσμό, ιδεοληπτικούς διανοουμένους, λαϊκιστές δημοσιογράφους, επαγγελματίες εθνικιστές, συντηρητικούς πολιτικούς, φαιδρές περσόνες των τηλεπαραθύρων που κραυγάζουν σε όλους τους τόνους για να επιβάλουν τη δική τους ιδεολογική γραμμή στην ελληνική εκπαίδευση, περιφρονώντας την επιστημονική κοινότητα των Ελλήνων ιστορικών, τα ευρήματα της έρευνας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τους θεσμούς της ελληνικής Δημοκρατίας που μεριμνούν για την εκπαίδευση"
    http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18799&m=N11&aa=2
    (προσ. σχόλιο: κατευθείαν όπως βλέπετε χρησιμοποιούν... ιστορικά επιχειρήματα και όχι την... προσφιλή τους μέθοδο της σπίλωσης και ηθικής απαξίωσης..θαυμάστε λοιπόν τα φασισταριά της δημοσιογραφίας και τους καθηγητάδες ενδεδυμένους με τον χιτώνα του προοδευτικού..Κοινό σημείο και των τριών αλιευμένων άρθρων;; Και οι τρεις τους έχουν τον ίδιο φανερό κοινό εργοδότη των ΔΟΛ, -όσο για τον αφανή ίσως τον μάθουμε και αυτόν κάποια χρονική στιγμή ίσως και ποτέ-.

    Διαβάστε και τούτη τη δήλωση-απάντηση του προηγούμενου υπουργού παιδείας της Κύπρου σχετική με το θέμα:
    "Στην Ελλάδα μάθαμε πως όταν ήσασταν υπουργός Παιδείας, σας επισκέφτηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ και με επιτακτικό ύφος ζήτησε να αλλάξετε το περιεχόμενο των βιβλίων Ιστορίας, επειδή ενοχλούν την Τουρκία. Μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς έγινε και ποια ήταν η δική σας στάση;

    Δεν κοινοποίησα εγώ τη συζήτηση. Έγινε πιθανώς από τους δύο συνεργάτες μου, που ήταν μαζί μου στη συνάντηση. Όλες οι λεπτομέρειες ήδη δημοσιεύτηκαν. Θα απαντήσω όμως και τώρα όπως και τότε. Η ιστορία, εξ ορισμού είναι μια συμφωνία μεταξύ των νεκρών, των ζωντανών και των αγέννητων. Κι αφού είναι τριμερής συμφωνία, δεν μπορεί ν' αλλάξει στην απουσία των δύο μερών, των νεκρών και των αγέννητων. Η ιστορία είναι ταυτόχρονα καταγραφή γεγονότων. Κι αυτά τα γεγονότα ούτε παραγράφονται ούτε και μπορεί να αλλοιωθούν. Είναι εκεί και βοούν. Δεν μπορεί δηλαδή να γραφτεί σε ιστορία ότι ο Μιχαλάκης Καραολής δεν απαγχονίστηκε. Δεν μπορεί να παραγραφεί ότι την 1η τ' Απρίλη του '55 ξεκίνησε με εκρήξεις ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ. Η ιστορία όμως δεν είναι μόνο γεγονότα. Είναι και σειρά πραγματικών πληροφοριών που δεν μπορούν ν' αγνοηθούν, στις οποίες όμως ανατρέχουμε για να ερμηνεύσουμε ή και να προβλέψουμε. Και είναι εδώ που άλλος δίνει άλλη εκδοχή. Και επειδή οι ερμηνείες, οι εκδοχές, οι προβλέψεις είναι υποκειμενικές, δεν πρέπει να είναι εμποτισμένες με πάθη και μίση, μισαλλοδοξία ή ρατσισμό. Δεν πρέπει να είναι ανέντιμες, υποβολιμαίες, αργυρώνητες ή κατασκευασμένες. Πρέπει η ιστορία να είναι ανοικτή για κάθε καλόπιστη και έντιμη ερμηνεία και εκδοχή, που να δίνει μέσα από την κατάλληλη μεθοδολογική προσέγγιση την ευκαιρία αυτογνωσίας, περηφάνιας και αυτοσεβασμού, αλλά ταυτόχρονα και αναγνώρισης λαθών και σεβασμού των άλλων. Με τούτο το σκεπτικό και σε τούτο το πλαίσιο γράφουμε την ιστορία που διδάσκουμε τα παιδιά μας, αντικειμενικά και δίκαια με ευθύνη στους νεκρούς και τους αγέννητους και με στόχο, όχι να διαιωνιστεί οποιαδήποτε εχθρότητα αλλά αντίθετα να επενδύουμε στη συμφιλίωση. Και για να μη μακρηγορώ, δεν γράφουμε ιστορία κατά παραγγελία. Δεν διδάσκουμε ιστορία ως υπηρέτες οποιουδήποτε.

    Πιστεύετε πως ανάλογες πιέσεις δέχθηκε και η Ελλάδα;

    Μα είναι γνωστό ότι έτσι αντέδρασε τότε και ο τότε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο φίλος Γεράσιμος Αρσένης. Η κοινή τοποθέτηση ήταν ότι την ιστορία που γράφτηκε με αίμα δεν θα την παραχαράξουμε με μελάνι." http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=157


    Έχει πολύ πλάκα τελικά..δείτε αυτή τη σελίδα http://www.cdsee.org/seminar_eucp_conerence_report.html και θα καταλάβατε απο που ξεκινάνε όλα..και δείτε και εδώ τους ξένους χορηγούς του ΕΛΙΑΜΕΠ του κου Βερέμη υποστηρικτή της κας Κουλούρη..αν βλέπετε καμία διαβολική σύμπτωση στους χρηματοδότες και των δύο ΜΚΟ του CDRSEE και του ΕΛΙΑΜΕΠ μην της δώσετε καμία μα καμία σημασία.. http://www.eliamep.gr/eliamep/content/home/about_eliamep/funding/el/

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση φαινεται πλέον καθαρά ότι υπήρξε και από ποιούς πολιτική βούληση για "συμφιλίωση" με την Τουρκία και να γίνει η Μικρασιατική Καταστροφή "Συνωστισμός" και τόσα και τόσα άλλα..η πολιτική βούληση και τα πρόσωπα Δαυίδ, Βερέμης, Καρράς, Παπαλεξόπουλος κλπ συνδιάστηκαν με επιχειρηματικά συμφέροντα εσωτερικού όπως ΕΤΕ, ΤΙΤΑΝ, COCA COLA HBC, ΆΛΦΑ ΜΠΑΝΚ κ.α σε συνδιασμό με Κυβερνητικούς χρηματοδότες φυσικά του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού και ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες είδαμε απο που.

    Ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα είναι ποιός θα πάρει τη δουλειά, έτυχε οι συγκεκριμένοι πολιτικοί να χουν "ιδιαίτερη σχέση" με τον ΔΟΛ και τσουπ πάρε τη δουλειά Λαμπράκη..πριν γίνει βέβαια αυτό είχαν βάλει δικούς τους στο ΠΙΣ αλλά και διόρισαν τον κο Βερέμη Πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικης Παιδείας..δείτε σχεση ΕΛΙΑΜΕΠ, Βερέμη, Κουλούρη-CDRSEE και τσουπ διορίστηκε Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας..η συνέχεια ήταν εύκολη, βρήκαν τους "ιστορικούς", "καθηγητάδες", "επιμελητες" του εν λόγω βιβλίου (βλ. Ρεπούση), είτε ελπίζοντας και ποντάροντας στην "επιστημοσύνη τους" ή στην "αγάπη προς τα ευρώπουλα" και την επιστημονική τους εξέλιξη την οποία θα υποβοηθούσαν.."χτίστηκαν" τριγύρω τους θέσεις άμυνας και επίθεσης κυρίως απο τον ΔΟΛ με τους "δήθεν έγκυρους" Τσίμα, Πρετεντέρη, συνεπικουρούμενοι από τους Πέντε Πανεπιστημιακούς, αλλά και άλλους της "συνομοταξίας" για να υποστηρίξουν το βιβλίο "δικών τους συμφεροντων" απο θυγατρική της μαμάς εταιρείας και χρησιμοποιώντας συμμάχους είτε από τους αργυρώνητους είτε από τους αγνούς αριστερούς προβάλοντας τους την καραμέλα την οποία θα "έτρωγαν" πιο εύκολα..ότι πίσω από τις αντιδράσεις κρύβονται εκκλησιαστικοί κύκλοι (βλ΄. Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που τους προκαλεί αλλεργία όπως και σε μένα όπότε διεγείρει τα αντανακλαστικά τους) και από την άλλοι εθνικιστικοί κύκλοι προβάλλονται το δέον στα διάφορα πάνελ τους Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ (μολονότι ο ίδιος δεν είναι ακραίος στις απόψεις του αλλά "πληρώνει" τη φήμη ίσως του αρχηγού του) και τον Κο Ψωμιάδη με τα ετικετάκια των εθνικιστών ή στις φυλλάδες τους ότι ιδού οι "απέναντι" και να "ξυπνήσουν τα εμφυλιοπολεμικά τους σύνδρομα, για να πετύχουν τι;; Οι μεν να βρίζουν τους δε "εθνικόφρονες και παπαδαριά" και οι δε "δήθεν αριστερούς" και "αναρχοκου*****στές" και οι υπόλοιποι να κάνουν "ήσυχοι τη δουλειά" αποπροσανατολίζοντας τους υπόλοιπους και ματσωνοντας μπόλικα φράγκα από κρατική δουλειά..

    Απέδειξα με επιχειρήματα και πηγές, ΠΟΙΟΙ ήταν οι πολιτικοί εμπνευστές, ποιοί οι χρηματοδότες, ποιά τα οικονομικά συμφέροντα, ποιοί οι λόγοι, ποιοί οι δήθεν καθηγητάδες, ποιοί οι "ιστορικοί", "δημοσιογράφοι", "άνθρωποι των Γραμμάτων" της πολιτικής",που "νοιάζονται" και γιατί "νοιάζονται" τόσο για την "ιστορική αλήθεια"..η αλυσίδα έχει κρίκους, Πολιτικούς, χρηματοδότες, μεγάλα οικονομικά συγκροτήματα -άλλα απο αυτά έχουν ήδη επεκταθεί στη γειτονική αγορά ή σκοπευουν να το πράξουν στο εγγύς μέλλον και πιθανότατα το τίμημα είναι για να γίνουν οι δουλειες να βγαλουμε εμείς μια σοφτ έκδοση της ιστορίας, η οποία βέβαια δεν αλλάζει απλά αλλάζουμε την ιστορία που θα διδάσκονται τα παιδιά μας- εκδοτικά συγκροτήματα που πήραν τη δουλειά, δημοσιογράφους, ιστορικούς και Πανεπιστημιακούς οι οποίοι έχουν άμεση ή έμμεση επαγγελματική ενασχόληση με το συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα (βλ. ΔΟΛ) και ανέλαβαν εργολαβικά τη στήριξη του εν λόγω βιβλίου.

    Αυτά τα ολίγα για όσους ενδιαφέρονται να το ψάξουν νηφάλια και ψύχραιμα και για να καταλάβουν ότι αυτό που νοιάζει τους περισσότερους απο τη φάρα των συγκεκριμένων δήθεν ιστορικών, δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών, είναι όχι η ιστορική πραγματικότητα και αλήθεια που νοιάζει πιθανόν τον περισσότερο απλό κόσμο και μας τους "ρομαντικούς" και "αφελείς" αλλά η μάσα και η επιστημονική και επαγγελματική ανέλιξη με οποιοδήποτε κόστος..

    Συμπέρασμα με πολλά ευρώ και υποσχέσεις επιστημονικής ανέλιξης και καριέρας για διάφορους και για πολιτικούς οικονομικούς και άλλους λόγους ναι η ιστορία ξαναγράφεται πολύ μα πάρα πολύ εύκολα…

    *μέρος των πηγών μου από Χρήστο Μόρφο και http://theamapati.wordpress.com/2006/12/29/281206/#comment-3147

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερά τα στοιχεία που παραθέτεις, Ανώνυμε!

    Αναρωτιέμαι τί μπορεί να καθαρίσει όλην αυτήν την κόπρο του Αυγείου.

    Φανταστείτε, πριν μερικά χρόνια, ο κοσμήτωρ τότε της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, είχε κάνει λόγο δημοσίως και ευθέως για πέμπτη φάλαγγα στον πανεπιστημιακό χώρο. Και τό είχαμε θεωρήσει υπερβολή και σχήμα λόγου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/5/07 12:13 π.μ.

    Συνεχίστε φίλοι να ξεσκεπάζετε τους προσκυνημένους ΨΕΥΤΕΣ.
    Τα στοιχεία είναι ΄΄εδώ΄΄ και όποιος θέλει ας τα διασταυρώνει.Και κυρίως να κάνει τις συνδέσεις και να αποκρυπτογραφεί την ΄ΆΦΑΣΙΑ΄΄ που μας σερβίρουν καθημερινά τα κόμματα μαζί με τα ΜΜΕ με το σιγόντο εξωθεσμικών και εξωΕλλαδικών παραγόντων.
    Τελικά ίσως κάποιοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη στη ταλαίπωρη πατρίδα.
    Να στε καλά.

    ΥΓ:Πραγματικά ο καθηγητής Ήφαιστος τους κάνει φύλλο και φτερό.Μόνο με την παιδεία και την κριτική γνώση μπορούμε να αντισταθούμε πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή