Παρασκευή, Απριλίου 27, 2007

Η «επιστημονική ληστοσυμμορία» Ρεπούση-Λεωντσίνη και η διαπλοκή τους με το γενιτσαρικό σχολικό βιβλίο

Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν οι «προοδευτικοί». Διαβάστε, να φρίξετε.

Ο Ευθυμίου και τα αφεντικά του διόρισαν τα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, τους αξιολογητές και τους συγγραφείς των βιβλίων! Συγγραφέας του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού η Μαρία Ρεπούση. Αξιολογητής του βιβλίου η Α. Λεωντσίνη-Γλυκοφρύδη, φίλη της Ρεπούση και σύζυγος του καθηγητού της Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γ. Λεωντσίνη! Και η Ρεπούση και η Λεωντσίνη- Γλυκοφρύδη πήραν διδακτορικό από τον Γ. Λεωντσίνη, ο οποίος νυμφεύθηκε την μία, έδωσε εργασία στο γραφείο του επί χρόνια στην δεύτερη (η Ρεπούση, ως καθηγήτρια γαλλικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ήταν αποσπασμένη για σειρά ετών στο γραφείο του), και τίς προώθησε στο πανεπιστήμιο! Στην μία ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου, και στην άλλη η αξιολόγηση! Και το μαχαίρι και το πεπόνι!

Διαβάστε τις απίστευτες λεπτομέρειες της άθλιας αυτής διαπλοκής, στο «Αντίβαρο»:

«Το φιλί της γυναίκας-αράχνης: Η άλωση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου από τη στρατευμένη αμάθεια»

Απίστευτο. Ανατριχιαστικό. Και σε αυτούς έχουν παραδώσει τα παιδιά μας να μάθουν γράμματα! Τα παιδιά μας!

Έχει ή δεν έχει δίκιο η Μαρία Τζάνη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία τούς χαρακτήρισε δημοσίως (τηλεοπτικός δίαυλος ΑΝΤ1, 25-3-2007) «επιστημονική ληστοσυμμορία»;

Επιστημονική ληστοσυμμορία!

Μαρία Τζάνη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζωντανή παρέμβαση στον τηλεοπτικό δίαυλο ΑΝΤ1, 25-3-2007:

«Πού να 'ρθούνε [οι συγγραφείς του βιβλίου, σε διάλογο]! Αφού ντρέπονται πια! Μα δεν είναι πανεπιστημιακοί! Κύριε Χαριτάτο, να πούμε στον Ελληνικό λαό κάτι. Να πούμε στον Ελληνικό λαό κάτι. Ένας καθηγητής πανεπιστημίου που είχε πρόβλημα με τον Σβολόπουλο και με τον Μικρογιαννάκη, και τούς έστειλε στο δικαστήριο -προσέξτε με-, και έγινε παρά την σύμφωνο [εναντίον του] γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφείας των ειδικών [που ήταν αρμόδιοι] για να τόν κρίνουν καθηγητής πανεπιστημίου, αυτός, παρήγαγε δύο κυρίες, τούς έδωσε δηλαδή διδακτορικά· αυτές οι κυρίες που τούς έδωσε διδακτορικά και πού τίς προώθησε σε αδελφά πανεπιστήμια, σε άλλους χώρους, απετέλεσαν την ομάδα και της συγγραφής των βιβλίων και της αξιολόγησης. Πρόκειται για μια ληστοσυμμορία επιστημονική, που μέ κάνει να πω, όπως ο Χόρτον που είπε στην «Κατάρα της Ασίας» γι' αυτό που κάναν οι Τούρκοι σ' αυτούς τους Έλληνες εκεί, στην Σμύρνη, ότι ντρέπομαι να πω στον κόσμο ότι είμαι πανεπιστημιακός



Και συνεχίζει η Μαρία Τζάνη: Υπεύθυνος ο Ευθυμίου [και τα αφεντικά του]. Αυτοί ανέθεσαν την συγγραφή του βιβλίου, αυτοί διόρισαν τα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και την επιτροπή αξιολόγησης! Ακατανόητο γιατί η υπουργός κ. Γιαννάκου, τώρα, χρεώνει τον εαυτό της και την κυβέρνησή της με τις ευθύνες αυτών!

Στην συνέχεια της εκπομπης, ακόμη και ο κ. Λοβέρδος, δηλώνει προβληματισμένος και κατακρίνει το βιβλίο!

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/4/07 1:01 μ.μ.

    Μα γιατί αμφισβητεί η καθηγήτρια κ. Τζάνη τις πανεπιστημιακές περγαμηνές της Μαρίας Ρεπούση; Η Ρεπούση έχει υπερεπαρκή προσόντα για ακαδημαϊκή καρριέρα εν Ελλάδι:

    Μετείχε παλαιότερα, έχω τήν εντύπωση, και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ. Πάντως είναι επιβεβαιωμένο ότι μετείχε, εκτός από την ΑΡ.ΣΗ. ("Αριστερά Σήμερα", ως ιδρυτικό μέλος ) (κίνηση της "Ανανεωτικής Αριστεράς" ), και στα εξής:
    Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον ΣΥΝ στον Πειραιά το 2002 ,
    Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΝ το 2004 ,
    Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον ΣΥΝ στον Πειραιά το 2006 .
    Επίσης, πριν τής ανατεθεί η συγγραφή του βιβλίου, έγραφε άρθρα στην εφημερίδα του ΣΥΝ, την "Αυγή", με αντικείμενο "την αποδυνάμωση του εθνοκεντρικού περιεχομένου της διδασκόμενης ιστορίας" , κάτι που αποδεικνύει πως τα κίνητρά της είναι πρωτίστως ιδεολογικά-κομματικά και μόνον δευτερευόντως επιστημονικά.

    Εξακολουθείς τώρα να αμφιβάλλεις εάν έχει επαρκή προσόντα για πανεπιστημιακή καριέρα στο Ελλαδιστάν, και αν είναι ή όχι άξια για να μορφώσει τα παιδιά σου;

    --
    Υπογράψτε την διαμαρτυρία για την παραχάραξη της Ιστορίας μας!
    Ματαιώστε τον επιχειρούμενο αφελληνισμό των παιδιών μας!
    www.antibaro.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/7/07 7:47 μ.μ.

    συνεντευξη της Ρεπουση http://www.greekalert.com/2007/07/turkish-daily-news.html στους τουρκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/9/07 11:33 μ.μ.

    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΛΕΝΙΝ?
    ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.
    ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/10/07 7:02 μ.μ.

    να τρελαινεσαι ειναι με την ελιτ του κολωνακιου(με ενδυμα εξαρχειων)...απο την γραμματεα της νεολαιας του κκε εσωτερικου στο παρισι(sic) περιμενανε να γραφτει η ιστορια του εθνους μας στα παιδια!
    βαλανε τον λυκο να φυλαει τα προβατα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή