Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2007

Οι σκεπτομορφές των πυρκαγιών (μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ερμηνεία)

Κι όμως, ανεξαρτήτως της ολίγον «εσωτεριστικής»-«new age» ορολογίας που χρησιμοποιεί, προσπαθεί να δει την γενική εικόνα από ψηλά, αντί να κατατρίβεται με την περιπτωσιολογία. Και νομίζω ότι πιάνει την ουσία. Η δε τελευταία φράση δείχνει τι οφείλουμε να κάνουμε εμείς οι Έλληνες πατριώτες - για την Μητέρα μας Ελληνική Φύση, για την Ιστορία μας, τον Πολιτισμό και την Εθνική μας Παράδοση μας, με μια λέξη για την Ελλάδα.

Αντιγράφω το εκδοτικό σημείωμα του κ. Στάμου Στίνη, από το περιοδικό «Τρίτο Μάτι», τ. 154, Καλοκαίρι 2007.

«Θα έχετε ασφαλώς συνειδητοποιήσει ότι το φετεινό καλοκαίρι ξεκίνησε και συνεχίζεται άσχημα. Πιθανότατα δε -δική μου εκτίμηση- μας επιφυλάσσει και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις που θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι και το φθινόπωρο [σ.σ. επαληθεύθηκε]. Ο ευτελισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης [σ.σ. επαληθεύθηκε: η πολιτική αντιπαράθεσις κορυφώνεται με τον υπέρτατο ευτελισμό που ονομάζεται «εκλογές»], τα οικονομικά σκάνδαλα, οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων, τα «φιλμάκια» της ΕΛ.ΑΣ., το Σκοπιανό, οι συγκρούσεις τρένων, ο καύσωνας και η τεράστια οικολογική καταστροφή που επιφέρουν οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές, διαμορφώνουν ένα σκηνικό «στρες και απαισιοδοξίας», που κάνει πολλούς να νιώθουν ότι «κάτι» μας κατατρέχει ή ότι ως χώρα οδεύουμε προς διάλυση.

Για τα αίτια όλων αυτών των «δεινών» υπάρχουν αρκετές απαντήσεις που ξεκινούν από την πιο γειωμένη θεωρία του «διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου και του ξεχαρβαλωμένου κράτους», παραπέμπουν στις συνέπειες του περιβόητου «φαινόμενου του θερμοκηπίου» και φτάνουν μέχρι τη συνωμοσιολογία των ανθελληνικών λόμπυ και της Κλιματικής Μηχανικής. Εγώ όμως θα σας αναφέρω μια ακόμα πιο «τρελή» εκδοχή, η οποία -χωρίς να παραγνωρίζει παράγοντες σαν αυτούς που προανέφερα- βλέπει τα πράγματα και από μια καθαρά ενεργειακή/ εσωτερική σκοπιά.

Πριν από δώδεκα περίπου χρόνια άρχισε να δομείται συστηματικά μία θετική «σκεπτομορφή», με στόχο την πρόοδο της Ελλάδας και τη γενικότερη προβολή του Ελληνισμού. Στη δημιουργία αυτής της «ενεργειακής δομής» μέσα στη ευρύτερη νοόσφαιρα του πλανήτη συνέβαλαν πολλοί -διαφορετικής, ακόμα και αντίθετης, ιδεολογικής εκκίνησης- κύκλοι. Ανάμεσα τους, εσωτερικές ομάδες, σύλλογοι υποστηρικτών της αρχαίας ελληνικής παράδοσης, ισχυροί θύλακες της Ορθοδοξίας -συμπεριλαμβανόμενου του ίδιου του κ. Χριστόδουλου-, αλλά και ακραία, δεξιά όσο και αριστερά κυκλώματα! Μαζί τους, μια σειρά από προσωπικότητες των γραμμάτων και της Τέχνης. Δεν είναι ότι αυτή η ψυχική «συμμαχία» συντονίστηκε συνειδητά από κάποιους. Απλά, ας δεχτούμε προς το παρόν ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για κάτι τέτοιο, ή ότι κάποια «ανώτερη δύναμη» μπορεί να «έβαλε το χέρι της».

Η ουσία είναι ότι, στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, η σκεπτομορφή αυτή εξελίχθηκε σε ένα ισχυρό εγρηγορός - δηλαδή, μία ενεργειακή «οντότητα» που δρα προγραμματισμένη να προστατεύει και να προωθεί τα ελληνικά πράγματα. Ακολουθώντας το νόμο της ελάχιστης αντίστασης, το εγρηγορός αυτό κατόρθωσε αρχικά να επιφέρει θετικά αποτελέσματα σε τομείς που ήταν οι πιο πρόσφοροι: δεκάδες ελληνοκεντρικά έντυπα, εκατοντάδες ανάλογα βιβλία κατέκλυσαν την αγορά· οι Έλληνες έγιναν ίσως οι πιο συνειδητοποιημένοι πολίτες στον κόσμο, σε σχέση με τα διεθνή κέντρα εξουσίας και τα παιχνίδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων· η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας· οι επιτυχίες στον αθλητισμό και στην Τέχνη· η αποφυγή εθνικών περιπετειών με την Τουρκία και από τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια (Σερβία, Κόσσοβο κ.λπ.)· η μεγάλη αφύπνιση στο θέμα της Παιδείας. Και τόσα άλλα...

Τελευταία όμως, έχουμε περάσει σε μία νέα φάση. Το ελληνικό εγρηγορός αρχίζει να «γειώνει» την επιρροή του σε πιο δύσκολους και πιο κρίσιμους τομείς. Η οικονομική ανάπτυξη, η ενεργειακή και γεωπολιτική ανάδειξη της Ελλάδας, καθώς και ο ηγετικός της ρόλος στην προηγμένη τεχνολογία, είναι θέματα για τα οποία ήδη βλέπουμε απτά αποτελέσματα. Εδώ αρχίζουν και τα προβλήματα που ανέφερα ότι θα μας απασχολήσουν μελλοντικά. Αγγίζοντας με την επιρροή του τέτοιους «καυτούς» τομείς, το ελληνικό εγρηγορός έλκει σοβαρές αντιδράσεις - είτε εξ αδρανείας, είτε εξ αντιθέσεως από αντίπαλα εγρηγορότα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μπει σε περίοδο κάθαρσης, αστάθειας, έντασης και ενεργειακού πολέμου, όπου μέχρι να ξεπεραστούν αυτές οι αντιδράσεις -αν τα καταφέρουμε φυσικά- και να ισορροπήσει η Ελλάδα σ' ένα ανώτερο ποιοτικά επίπεδο, θα περάσουμε δια πυρός και σιδήρου. Πολλοί, συμμέτοχοι στη δόμηση της ελληνικής σκεπτομορφής, «εισπράττουν» ήδη τις επιπτώσεις αυτής της αόρατης μάχης. Έτσι, για παράδειγμα, θεωρώ ότι ούτε οι «οιωνοί» που εκδηλώθηκαν στα φετινά Προμήθεια, ούτε η ασθένεια του κ. Χριστόδουλου είναι τυχαία γεγονότα.

Εδώ που φτάσαμε, ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να ξεπεράσουμε μια ώρα αρχύτερα την κρίση: Να στηρίξουμε ενεργειακά όσο πιο δυνατά και συνειδητά μπορούμε το ελληνικό εγρηγορός...»

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/8/07 12:02 μ.μ.

    Παραπέμπω στο εμπρηστικό (κυριολεκτικώς) δημοσίευμα του «Βήματος» της Κυριακής 19 Αυγούστου, όπου γράφει (=εύχεται; ελπίζει; προτρέπει; ):

    «Αν ψήφιζαν και τα καμένα δέντρα.
    Η πυρκαϊά στην Πεντέλη (φωτογραφία) απείλησε προς στιγμήν να ανατρέψει τους εκλογικούς σχεδιασμούς του Πρωθυπουργού. Τι θα συμβεί αν επαναληφθούν τα ίδια και χειρότερα στην Αττική ή κάπου αλλού;»


    Εάν δεν είναι και φυσική αυτουργία, μήπως είναι ηθική αυτουργία αυτή η αθλιότης;

    Υ.Γ. 143 πυρκαγιές το διήμερο, και ακόμη 1,5% μπροστά η Ν.Δ.
    Θα μείνει δένδρο ζωντανό μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου;

    Υ.Γ.2 Έχει γίνει καμμια στατιστική συσχέτιση μεταξύ ποσοστών στις εκλογές και πυρκαγιών;
    Π.χ., Λακωνία: ΝΔ τόσο, τόσες πυρκαγιές. Κρήτη: ΠΑΣΟΚ τόσο, τόσες (αλήθεια υπήρξε καμμία; ) πυρκαγιές.

    Υ.Γ.3 Ακόμη και εάν δεν είναι σκόπιμο, το «βαθύ κράτος» του ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο (μόνο επιφανειακά κυβερνά η Ν.Δ., το «βαθύ κράτος» είναι πράσινο μέχρι το μεδούλι μετά από 20 χρόνια πράσινης κομματικής εξουσίας), είναι επόμενο, ειδικά τους μήνες προ των εκλογών, να μην έχει την διάθεση να λειτουργήσει. Έστω να δυσανασχετεί ή να βαριέται.

    Από την άποψη αυτή ήταν σωτήρια η απόφαση Καραμανλή να γίνουν οι εκλογές ταχύτατα, διότι η Ελλάδα δεν άντεχε περισσότερη προεκλογική (ατύπως έστω) περίοδο. Θα διαλύονταν τα πάντα. Δεν εννοώ μόνον τις πυρκαγιές. Δεν θα λειτουργούσε τίποτε.

    Υ.Γ.4 Απόδειξη ότι μόλις τώρα η Ν.Δ. άρχισε να δημιουργεί μηχανισμό που να λειτουργεί, με τους αγροφύλακες. Εάν ήδη λειτουργούσε η Αγροφυλακή, θα έβλεπαν τις πυρκαγιές αμέσως μόλις έπιαναν, εάν δεν τις προλάβαιναν πριν καν πιάσουν, και θα γλυτώναμε. Τα δάση χρειάζονται ανθρώπινη προστασία, μάτια που θα βρίσκονται εκεί. Ήδη αρκετές πυρκαγιές (όπως πληροφορούμαι από τα ρεπορτάζ) έγιναν αντιληπτές από τους αγροφύλακες και σβήστηκαν εν τη γενέσει τους. Αλλά δυστυχώς τώρα μόλις ξεκινά η Αγροφυλακή, διότι μέχρι σήμερα η Ν.Δ. είχε να αντιμετωπίσει την αντίδραση του πασοκικού βαθέος κράτους.

    Υ.Γ.5 Ή μήπως το σχέδιο είναι πολύ ευρύτερο; Τουτέστιν Γιωργάκης, Ντόρα, Χριστόφιας, Αννάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/8/07 4:10 μ.μ.

    ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΩΡΑ!

    ΧΟΥΝΤΑ! ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ!

    ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ' ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΕΔΩ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ;
    ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

    ΧΟΥΝΤΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΟΥΝΤΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!
    ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ!
    ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ-ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ!
    ΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ!
    ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

    Αλλά ποιός έχει τα κότσια να κάνει στρατιωτική επανάσταση για την σωτηρία της Πατρίδας, που έχουν διαλύσει και τον στρατό ακόμη οι "δημοκράτες"; Ο... Χηνοφώτης;!;

    ΑΛΗΤΕΣ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

    ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ, ΤΟ ΜΠΟΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ

    ΠΟΥ 'ΣΑΙ ΡΕ ΓΙΩΡΓΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΕΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/8/07 6:44 μ.μ.

    Γεια σας. Η φαντασίωσή μου είναι femdom με την Ντόρα Μπακογιάννη! Τι θεϊκές ποδάρες! Να με ξάπλωνε στις μπουτάρες της και να με καταχέριζε στα οπίσθια. Η πιο βρώμικη φαντασίωσή μου. Μάλλον η πιο βρώμικη είναι femdom με Ντόρα και Κοντολίζα Ράις μαζί. Η Ντόρα η γυναικάρα η καθαρόαιμη φοράδα να με καταχερίσει, κι έχει και βαρύ χέρι..., και η black bitch η Κοντολίζα να με μαστιγώσει αλύπητα. Αααααααχχχ...

    Εάν έχετε σέξυ φωτογραφίες της Ντόρας Μπακογιάννη ή της Κοντολίζας, παρακαλώ στείλτε μου. Ή εκείνο το βίντεο που έδειχνε ο Θέμος με την Ντόρα Δήμαρχο στο Σύνταγμα, που την έδειχνε σαν δράκουλα - την φανταζόμουν να με δαγκώνει και είχα χύσει δεν ξέρω πόσες φορές.

    Επίσης όποια αυταρχική κυρία θέλει να κάνουμε chat ή real life bdsm, αυτή να είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, να την λέω "Κυρία Υπουργέ", "Κυρία Μπακογιάννη", και εγώ να κάνω τον υπάλληλό της, τον υπηρέτη της, την φιλιππινέζα της ακόμη, ας μου γράψει και θα κάνω ό,τι θέλει, ό,τι μου ζητήσει.

    Για σοβαρές προτάσεις, γράψτε μου στο: mikrotsoutsounos στο gmail τελεία com

    Ευχαριστώ

    Μαυρίστε τον Κωστάκη Καραμανλή, να γίνει Αρχηγός η αφέντρα Ντόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και τα σπαμ, υβριστικά ή τσόντες, τα κόβω με την μία, ετούτο τό δημοσιεύω, διότι, δεν ξέρω, ίσως προσφέρει κάπως στον πολιτικό διάλογο...

    Νόμιζα βεβαίως ότι ο μαζοχισμός είχε όρια...

    Πάντως έχεις ταλέντο φίλε αλλά προσπάθησε να αναπτύξεις περισσότερο την ιστορία, να εμβαθύνεις στους χαρακτήρες· μην γράφεις βιαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/8/07 7:44 μ.μ.

    Ποιο βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ και ανίκανο ΠΑΣΟΚικό δημόσιο ο ένας και Νεοδημοκρατικό δημόσιο ο άλλος; Δεν εξηγείται από την ανικανότητα του δημοσίου αυτή η πρωτοφανής τερατωδία, ούτε από εμπρηστές, οικοπεδοφάγους ή πολιτικούς - και νά 'θελαν οι πασόκοι ή όποια άλλα ρεμάλια από την Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να οργανώσουν τέτοια τερατωδία.

    Εάν δεν το καταλάβατε, έχουμε ΠΟΛΕΜΟ.

    Είναι σαφές. Οι φωτιές αυτές είναι πολιτικές. Είναι με ευρύτατο και πολύπλοκο σχέδιο, πολύ καλά οργανωμένο, με στόχους συγκεκριμένους, και εκτελείται από εκπαιδευμένη σε αυτό το είδος πολέμου, πολυμελή ομάδα σαμποτέρ ξένων μυστικών υπηρεσιών.

    Θέλουν οπωσδήποτε να ανεβάσουν τον Γιωργάκη ΑΥΤΗ την τετραετία. Είναι σχέδιο που έχει να κάνει με σημαντικές και άμεσες στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ στην περιοχή (Δίδυμο Γιωργάκη-Ντόρας, Σκόπια, Κοσσυφοπέδιο, Τουρκία στην Ε.Ε., καθαίρεση Τάσσου Παπαδόπουλου και Σχέδιο Αννάν στην Κύπρο). Ο Καραμανλής δεν έχει τα κότσια να το καταγγείλει παρόλο που το έχει καταλάβει.

    Τα δημοσιευμένα σχέδια της CIA για εμπρησμούς στην Κούβα.

    ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΧΕΔΙΟ NORTHWOODS ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ.

    Για τους χαζούληδες που επιμένουν να λένε "συνωμοσιολογίες", "μα αυτά δεν γίνονται"...

    ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ, είναι όλοι ένοχοι, όλοι όργανα της φασιστικής αμερικανικής αυτοκρατορίας, διότι όποια θεωρία κι αν ξεφουρνίζουν για ψηφοθηρικούς ή άλλους λόγους, ψεύδονται εν γνώσει τους αποκρύπτοντας τον πραγματικό ένοχο. Η χώρα δέχεται θερμό πόλεμο από εξωτερικό εχθρό, την στρατιωτική υπερδύναμη και τα τσιράκια των αμερικάνων ψεύδονται κατηγορώντας ο ένας τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/8/07 7:45 μ.μ.

    Νέα οργανωμένη τρομοκρατική εμπρηστική επίθεση. Καίνε πάλι οι πλανητικοί μηχανισμοί των πολιτικών εκβιασμών και της τρομοκρατίας όλη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά στα μακάβρια σχέδιά τους είναι να καούν και άνθρωποι. Θέλουν και πτώματα τώρα για τα γενικότερα, αλλά και ειδικότερα πολιτικά τους παιχνίδια. Επεμβαίνουν τώρα ΑΜΕΣΑ και ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ και στα εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια. Μόνο παντελώς ηλίθιοι ή εγκάθετοι του αμερικανικού παρακράτους δεν θέλουν να αντιληφθούν το μακάβριο έργο των ξένων μυστικών υπηρεσιών και τα πολιτικά μηνύματα αυτών των αποτρόπαιων εμπρηστικών πράξεων. Αναλώνονται μόνο σε φτηνή αντικυβερνητική προπαγάνδα!!!
    Αναποδογυρίζουν εντελώς τα πράγματα. Γιατί ένας από τους πολλούς στόχους των οργανωμένων αυτών εμπρησμών, ο ΕΙΔΙΚΟΣ πολιτικός στόχος, είναι η κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή θέλουν να γκρεμίσουν. Είκοσι ημέρες πριν από τις εκλογές μόνο αυτή βλάπτεται από τη νέα οργανωμένη εμπρηστική καταιγίδα.
    Και όμως όλα τα παπαγαλάκια του αμερικανικού παρακράτους μιλάνε ακόμα για «ελλείψεις» της κυβερνητικής μηχανής. Θα θέλαμε να μας πούνε ποια κυβερνητική μηχανή, η πλέον τέλεια και ισχυρή, θα μπορούσε να «καλύψει» όλη την Ελλάδα ταυτόχρονα και δεκάδες μέτωπα ταυτόχρονα. Αναμφίβολα οι κυβερνήσεις και κυρίως αυτή που κυβέρνησε τα είκοσι προηγούμενα χρόνια, όπως και η τωρινή έχουν τεράστιες ευθύνες που δεν θωρακίστηκαν στις απειλές των οργανωμένων εμπρησμών. Γιατί αυτοί οι οργανωμένοι εμπρησμοί, έχουν ξεκινήσει εδώ και τριάντα χρόνια. Τους λόγους και τους στόχους τους αναλύουμε στα προηγούμενα κείμενα που είναι γραμμένα εδώ, όπως και στο τελευταίο τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ.
    Υπεύθυνα ωστόσο είναι όλα τα κόμματα που επί χρόνια απέκρυψαν την αλήθεια και παραπλανούσαν με τις ηλίθιες θεωρίες «περί ακραίων καιρικών συνθηκών» η περί «οικοπεδοφάγων». Δεν κατάγγειλαν τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες που μας καίγανε, συνακόλουθα δεν αποκάλυψαν τους λόγους και τους στόχους των εμπρησμών.
    Και σήμερα, που αποδεικνύεται και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μεθοδευμένο και άρτια οργανωμένο σχέδιο για να καούν χωριά και να θρηνήσουμε θανάτους, ΠΑΛΙ δεν μιλάνε ανοικτά. Εμπορεύονται τη φρίκη για μικροκομματική προπαγάνδα και κυρίως εναντίον της κυβέρνησης.
    Όποιος πλέον δεν βροντοφωνάζει ανοικτά την αλήθεια, δηλαδή ότι μας καίνει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με το ελληνικό παρακράτος, αυτός καλύπτει το έγκλημα και τις οργανωμένες δυνάμεις της Νέας Τάξης. Συνακόλουθα καλύπτει τους λόγους, τους πολιτικούς στόχους και τους συγκεκριμένους πολιτικούς εκβιασμούς αυτών των φρικτών εγκλημάτων των διεθνών και παρακρατικών μηχανισμών.
    Όποιος επικαλύπτει την αλήθεια με μισόλογα, με αηδίες περί οικοπεδοφάγων ή με φτηνές δημαγωγίες κατά της κυβέρνησης είναι όργανο συνειδητό ή ασυνείδητο των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών που μας καίνε και σπέρνουν πλέον «προεκλογικά» πτώματα για την επίτευξη των σκοπών τους.
    Τα κόμματα, αν τους έχει μείνει ελάχιστη τσίπα, θα πρέπει να βγουν ΑΝΟΙΚΤΑ να καταγγείλουν τα δόλια και μακάβρια σχέδια των Αμερικανών εμπρηστών και του κράτους-προτεκτοράτο τους. Η κυβέρνηση η ίδια πρέπει να βγει ΑΝΟΙΚΤΑ και να καταγγείλει τους εμπρηστές, να δείξει το πολιτικό χρώμα και την πολιτική πατρότητα των εγκληματιών. Φυσικά εδώ είναι να σα να κάνουμε κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής!!!
    Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ΦΡΙΚΩΔΕΣ, ασύλληπτο και τερατώδες ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της ελληνικής κοινωνίας. Οι στρουθοκαμηλισμοί ανοίγουν περαιτέρω την όρεξη των διεθνών τρομοκρατών και δολοφόνων.
    ΟΥΔΕΙΣ πλέον σήμερα δικαιούται να μη ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι παίζεται. ΟΥΔΕΙΣ δικαιούται να καμώνεται ότι δεν καταλαβαίνει. Ας αφήσουμε τα παραμύθια περί οικοπεδοφάγων ή το μικροκομματικό, δημαγωγικό παιχνίδι περί «συγκεκριμένων» κυβερνητικών ευθυνών. Οι κυβερνητικές ευθύνες των δύο καθεστωτικών κομμάτων ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ακριβώς στο ό,τι αυτά τα κόμματα είναι υπηρέτες και δουλικά γρανάζια των πλανητικών κέντρων που σπέρνουν τον όλεθρο, μας καίνε και μας τρομοκρατούν.
    Δεν απαλλάσσονται όμως από τις μεγάλες ευθύνες και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα αυτές που μιλούν στο όνομα της αριστεράς. Κι αυτές συγκαλύπτουν το έγκλημα κερδοσκοπώντας μόνο εκλογικά. Δεν ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ τους πλανητικούς εμπρηστές, τα σχέδιά τους και τους στόχους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/8/07 7:46 μ.μ.

    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ..ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Ο Προμηθέας ήταν μυθική μορφή της αρχαιότητας γιος του Τιτάνα Ιαπετού και της Ωκεανίδας Ασίας ήταν ο καλύτερος φίλος των ανθρώπων.
    Βλέποντας την κατάντια του ανθρώπινου γένους και την αδυναμία του απέναντι στη φύση αποφασίζει να του χαρίσει την Φωτιά.
    Έτσι, επισκεπτόμενος το εργαστήρι του Ήφαιστου, τοποθετεί την φωτιά σε ένα κούφιο καλάμι και την δίνει κρυφά στους ανθρώπους.
    Με την σειρά του ο Δίας θύμωσε και τον τιμώρησε με σκληρό τρόπο στην αιώνια καταδίκη του στον βράχο του Καυκάσου, τρομοκρατώντας τους άλλους θεούς.
    Έκτοτε η φωτιά χρησιμοποιείται ως μέσον τρομοκρατίας από την εξουσία . Χαρακτηριστική περίπτωση της φωτιάς για επίλυση πολιτικών προβλημάτων είναι αυτή του Νέρωνα όπου με την πυρκαγιά της Ρώμης και φορτώνοντας την στους χριστιανούς ξέμπλεξε μια και καλή με αυτούς.
    Ο Μέγας Αλέξανδρος κατακαίει την Θήβα, όταν οι κάτοικοι της στασιάζουν εναντίον της Μακεδονικής φρουράς, τρομοκρατώντας όλες τις υπόλοιπες Πόλεις - Κράτη που τον αμφισβητούσαν (ένεκα φήμης θανάτου του). Έτσι έλυσε όλα τα εσωτερικά προβλήματα και εδραίωσε την κυριαρχία του Μακεδονικού κράτους.
    Στη συνέχεια οι Έλληνες κατά την διάρκεια της επανάστασης του 21 χρησιμοποιούν την φωτιά ως μέσο απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό.
    Πρώτος ο Κωνσταντής Κανάρης το 1822 ανέλαβε να βάλει μπουρλότο στην τουρκική ναυαρχίδα (του Καπετάν Πασά Καρά Αλή), την επικεφαλής του στόλου που έκαψε τη Χίο. Η φωτιά απ' το μπουρλότο μεταδόθηκε ταχύτατα στο καράβι. Πριν προλάβουν να απομακρυνθούν απ' αυτό οι πρώτες σωστικές λέμβοι, η φωτιά έφτασε στην πυριτιδαπο-θήκη, η οποία ανατινάχθηκε.
    Αποτέλεσμα ήταν, τα πάρα πολλά θύματα (2.000), μεταξύ αυτών και ο ναύαρχος Καρά Αλής, πολλοί αξιωματικοί και ναύτες. Ο Κακλαμάν Πασάς Μεχμέτ τοποθετήθηκε νέος ναύαρχος στη θέση του Καρά Αλή.
    Τον Οκτώβριο του 1822 βγήκε με το στόλο του στο Αιγαίο για να καταστείλει την Επανάσταση στα νησιά και αγκυροβόλησε στην Τένεδο. Αλλά στις 29 Οκτωβρίου 1822, ο Κανάρης, διείσδυσε ανάμεσα στον τουρκικό στόλο. Μη μπορώντας να προσεγγίσει το πλοίο του ναυάρχου, την καπουδάνα, πλησίασε το Ριάλα - Γεμισσί, την αντιναυαρχίδα και την πυρπόλησε. Έχασαν τη ζωή τους οκτακόσια (800) μέλη του πληρώματος. Ο Τουρκικός στόλος έντρομος κατέφυγε στο Τσανάκ- Καλεσί, στα Δαρδανέλλια. Στη συνέχεια τον Αύγουστο του 1824 πυρπόλησε μια μεγάλη φρεγάτα του Χοσρέφ στη Σάμο και μια κορβέττα στη Μυτιλήνη.
    Ο Κολοκοτρώνης με την σειρά του, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1827, όταν ο Ιμπραήμ πασάς άρχισε να πυρπολεί τα χωριά και αγρούς αναγκάζοντας τους κατοίκους να δηλώσουν υποταγή (να προσκυνήσουν), ο Γέρος του Μοριά εξαπέλυσε τα παλικάρια του στα χωριά που δήλωσαν υποταγή και πότε με το καλό πότε με τη βία κατάφερε να κρατήσει τη φλόγα της επανάστασης. Τα λόγια ήταν ξεκάθαρα : Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους !
    Έτσι η αγέρωχη τόλμη του Προμηθέα απέναντι στην άδική θέληση ενός ισχυρού Θεού, φαντάζει ως το αιώνιο σύμβολο της επανάστασης ενάντια στο άδικο και στην αυθαιρεσία της εξουσίας, βρίσκοντας μιμητές τον Κανάρη - Κολοκοτρώνη και μέσω της τρομοκρατίας της φωτιάς την επικράτηση της επανάστασης.

    Τη διετία 1980-1 και κατά τη διάρκεια της πολιτικής αλλαγής από την δεξιά με το ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ με το Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, σωρεία εμπρησμών σε δασικές εκτάσεις και ελληνικά καταστήματα ρημάζει τον τόπο ( με τον τότε πρωθυπουργό αείμνηστο Ράλλη να μας εξηγεί στην τηλεόραση ότι υπεύθυνα είναι τα... κουκουνάρια ) .
    Συγκεκριμένα:
    (α) 19-12-1980 ταυτόχρονη πυρπόληση του ΜΙΝΙΟΝ στην οδό Πατησίων και του ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ στην οδό Σταδίου στην Αθήνα.
    (β) Έξη μήνες αργότερα 03-06-1981 το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται με την ταυτόχρονη πυρπόληση του ΑΤΕΝΕ στην οδό Σταδίου και του ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΥ στην πλατεία Δημαρχείου . Δίπλα στο τελευταίο βρισκόταν ένα κατάστημα κυνηγητικών όπλων πλήρες εκρηκτικών, τα οποία σε συνδυασμό με πληθώρα καυσίμων που βρισκόταν στο υπόγειο δημιούργησαν ένα Δαντικό τοπίο κάνοντας την νύχτα μέρα και οι καπνοί κάλυψαν όλο το εμπορικό κέντρο των Αθηνών με συνοδεία εκκωφαντικών εκρήξεων.
    (γ) Ένα μήνα αργότερα, στις 04-07-1981 καίγεται το πολυκατάστημα του ΔΡΑΓΩΝΑ στην οδό Αιόλου.
    (δ) Τρεις μέρες αργότερα είναι η σειρά του πολυκαταστήματος του ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ στον Πειραιά.
    Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να πληγεί το ελληνικό εμπορικό κεφάλαιο και να εισβάλουν στην χώρα μας τα ξένα πολυκαταστήματα.

    Το ΠΑΣΟΚ πήρε το μήνυμα Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά σε σκοτεινές δυνάμεις πέραν του ατλαντικού. Ο Ανδρέας μαλακώνει στις διαπραγματεύσεις για τις βάσεις και παρά την αριστερή φρασεολογία, οι βάσεις μένουν.

    Το 1987 η Ελλάδα υψώνει το ανάστημα της στις τουρκικές απαιτήσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου και διατάσει επιστράτευση παρά τις Αμερικανικές επιθυμίες. Νέος κύκλος εμπρησμών ακολουθεί σε όλη την επικράτεια.

    Πώς να μη συνδέσουμε τις φετινές πυρκαγιές με το ότι ο Ελληνικός λαός εξακολουθεί να αντιστέκεται στην παγκοσμιοποίηση παρά την υποταγή των κυβερνήσεων του;
    Ο Ελληνικός λαός ήταν ο μοναδικός λαός της Ευρώπης που ξεχύθηκε στους δρόμους και αντέδρασε στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας παρά την επαίσχυντη στάση της δουλοπρεπούς κυβέρνησης των εκσυγχρονιστών. Έλληνες εθελοντές πολέμησαν στο πλευρό των Σέρβων.
    Ο Ελληνικός λαός ξευτέλισε την υπερδύναμη οδηγώντας τα στρατεύματα της στην λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης αλλάζοντας την διεύθυνση των πινακίδων.
    Ο Ελληνικός λαός αντέδρασε τόσο στον πόλεμο του Αφγανιστάν όσο και σε αυτόν του Ιράκ.
    Με το που υπέγραψε ο Καραμανλής την συμφωνία του αγωγού Μπουργκάζ- Αλεξανδρούπολης την επομένη μας προέκυψαν τα Ομόλογα.
    Παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ αυτός όχι μόνο δεν έκανε πίσω αλλά προχωρά και σε αγωγό αερίου με τους Ρώσους. Ο Καραμανλής δεν έλαβε θέση στο σχέδιο Α(υ)νάν όπως ο Γιωργάκης και η Ντόρα. Αυτός και οι συνεργάτες του υπέδειξαν το τετράγωνο που είναι η Αμερικανική πρεσβεία ως υπεύθυνους για τις υποκλοπές.
    Ο Καραμανλής ή πρέπει να ανατραπεί προκειμένου να αντικατασταθεί με ένα από τα αγαπημένα τους παιδιά (Γιωργάκης ή Ντόρα), που θα πορευθούν σύμφωνα με τα συμφέροντα της υπερδύναμης ή και εάν ακόμη επανεκλεγεί να είναι αδύναμος με αποτέλεσμα η ενεργειακή του πολιτική να είναι σύμφωνα με τα αμερικανικά συμφέροντα.

    Τι οικοπεδοφάγους μας πιπιλίζουν τα Μ.Μ.Ε ; Είναι δυνατόν σε μια μέρα να έχουμε 100 ταυτόχρονες εστίες και την επομένη να καίγεται και η Κύπρος; Και πού βρέθηκαν οικοπεδοφάγοι στον Γράμμο, Ταΰγετο και Πάρνωνα; Αυτή τη στιγμή 150 φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη και να ληφθεί υπόψη ότι όλες εμφανίσθηκαν ταυτόχρονα. Εδώ μιλάμε για σχέδιο αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης και ομηρίας του ελληνικού λαού.
    Πώς μπόρεσαν και συντονίσθηκαν αυτοί «οικοπεδοφάγοι» ως προς τον τόπο, χρόνο και μέθοδο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν; Μιλάμε για Λόχους οικοπεδοφάγων προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα. Πού έκαναν σύσκεψη; Ποιος κατάστρωσε το επιτελικό και επιχειρησιακό σχέδιο;

    Η Κυβέρνηση γιατί δεν λέει την αλήθεια και με την πλάτη στον τοίχο απολογείται για δήθεν ακραία καιρικά φαινόμενα;
    Το τραγικό είναι ότι ενώ την φωτιά την δώσαμε εμείς στην ανθρωπότητα και μέσω αυτής επικράτησε η επανάσταση του 21, τώρα υπερατλαντικές δυνάμεις την χρησιμοποιούν προκειμένου να μας «συνετίσουν».

    Κοζάνη, 21 Αυγ 2007
    Υποστράτηγος ε.α. Νίκος Καρατουλιώτης
    Μέλος Κ.ΕΘ.Α


    ...

    Μερικές ημέρες πριν από την "Εναρκτήρια" φωτιά στην Πάρνηθα ο δημοσιογράφος του Κυριακάτικου Βήματος "Ράπτης" σύζυγος γνωστής δημοσιογράφου και υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοκαρνανία, έγραψε -επι λέξει- ότι οι Αμερικανοί "θα επιδιώξουν πολιτικά αντίποινα εναντίον του Καραμανλή λόγω της αποφασής του να προχωρήσει στην υπογραφή του αγωγού South Stream, μεταφοράς φυσικού αερίου από Ρωσσία στην Ιταλία μέσω Ελλάδος"

    Σε εκείνο το φύλλο του Βήματος ένα ολόκληρο δισέλιδο τεχνηέντως ανέφερε τις συνέπειες της Ελληνο-Ρωσικής προσέγγισης και γενικότερα τη διάθεση αυτονόμησης ως ένα βαθμό της Ελλάδος από τη δεδομένη μέχρι τώρα στάση της. Βεβαίως αυτό δεν αναιρεί την ευθύνη της κυβέρνησης και της Πολιτείας στο συνολό της γιατί γνώριζε απολύτως τους κινδύνους και όπως μπορώ να αναμεταδώσω, από το τέλος Ιουνίου είχε απόλυτη εικόνα της κατάστασης, αλλά η απίστευτη ανικανότητα και αλαζονεία στελεχών του κρατικού μηχανισμού αποτέλεσε τροχοπέδη.
    Η Ελλάδα δεν είναι "Μπανανία" -Τουλάχιστον όχι ακόμη- και εάν η ηγεσία θέλει μπορεί σε μεγάλο βαθμό να αντιδράσει.

    Άρα ο εχθρός είναι εντός των πυλών και προτού ξετυλίξουμε το κουβάρι των υπερατλαντικών ή υπέραδριατικών ευθυνών η υπεραιγαιακών, πρέπει πρώτα να ανευρεθούν τα καθάρματα εντός της χώρας και να λάβουν τη δέουσα απάντηση. Εάν και ακούγετε σκληρό, δεν πρέπει να υπάρξει έλεος σε Έλληνες που είτε λόγω χρημάτων, είτε λόγω ιδεολογίας κτλ, συνετέλεσαν στην καταστροφή της χώρας και ξεπουλούν συστηματικά τη χώρα όπως και οι δοσίλογοι γονείς τους από το 1945 και εντεύθεν. Δυστυχώς μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο, δεν υπήρξε το "ξεκαθάρισμα" που έπρεπε και τα αποτελέσματα τα ζούμε τα τελευταία 60 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με το «Τρίτο Μάτι» (και εν μέρει -όχι εντελώς- με το «Ρεσάλτο», διότι αν και αντιλαμβάνονται το γεγονός της αντεθνικής επιθέσεως και έχουν πατριωτικά αισθήματα, τό βλέπουν μέσα από τις αριστερές προκαταλήψεις), φίλε Τουρκοφάγε, και εξειδικεύω:

    Το χρέος μας απέναντι στην Ελληνική Γη και στον Ελληνικό Λαό

    Βρισκόμαστε ενώπιον ενός τρομακτικού και πρωτοφανούς φαινομένου οργανωμένης μαζικής τρομοκρατίας.

    Οι πιθανοί υπαίτιοι (εκτός από την ανικανότητα του δημοσίου) είναι:

    α) Βλαμμένοι («αντιεξουσιαστές» ή άλλοι) και εγχώριοι τρομοκράτες.
    β) Κομματόσκυλα (πράσινα ή άλλα).
    γ) Ξένες δυνάμεις: Αλβανοί UCKάδες, Γυφτοσκοπιανοί, Τουρκομογγόλοι, Ισλαμιστές τρομοκράτες, ή ακόμη και Αμερικανοί (BravoYiorgo στο Ελλάδα, καθαίρεση Παπαδόπουλου στην Κύπρο, και Αννάν, Σκόπια κλπ).
    Κάποιοι από τους ανωτέρω ή όλοι μαζί.

    Όποιοι από τους ανωτέρω παράγοντες εμπλέκονται, εντόπιοι και ξένοι, και με οιονδήποτε τρόπον, είναι φανερόν ότι λειτουργούν, ενσυνειδήτως ή κατευθυνόμενοι, με μία δυναμική: την ποδηγέτηση της Ελλάδος και τον εξαναγκασμό της σε προσκύνημα της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και των επιλογών της.

    Τώρα είναι που οι Έλληνες πολίτες πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα. Τώρα είναι που πρέπει να φανούμε αταλάντευτοι και αλύγιστοι στις πατριωτικές μας επιλογές. Τώρα ή ποτέ. Αποφασιστικότης, σταθερότης, υπομονή. Όχι κραυγές. Ψυχραιμία, φλεγματικότης αν θέλετε, όπως οι Λονδρέζοι όταν βομβαρδιζόταν το Λονδίνο από την Λουφτβάφφε.

    Δεν χρειάζονται διαδηλώσεις. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα αποδείξουμε ότι είμεθα υπερήφανοι Έλληνες.

    Συνάμα, σειρά αποφασιστικών μέτρων (εφ' όσον αποκλείεται η κήρυξις στρατιωτικού νόμου):

    α) Άμεση επικήρυξις των εμπρηστών, φυσικών και ηθικών αυτουργών, ζωντανών ή νεκρών, με γενναία αμοιβή.
    β) Χαρακτηρισμός του εμπρησμού και της καταπατήσεως δασικών εκτάσεων ως ιδιωνύμων εγκλημάτων.
    γ) Αναδιοργάνωσις του Στρατού, επέκτασις της στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες και απαιτητική στρατιωτική εκπαίδευσις, και μάλιστα ειδικών δυνάμεων ικανών να επεμβαίνουν, αλλά και να προλαμβάνουν φυσικές καταστροφές, και να φυλλάσσουν την Ελληνίδα Μητέρα Γη. Ενίσχυσις και της Αγροφυλακής. Διά βίου στρατιωτική επανεκπαίδευσις κατά χρονικά διαστήματα, π.χ. δύο χρόνια, σε συνδυασμό με εκδρομές στα δάση και στην ύπαιθρο. (Ποιος δεν θα ήθελε ένα δεκαπενθήμερο διακοπών από το γραφείο, για στρατιωτική εκπαίδευση και εργασία στο δάσος; Πληρώνει κανείς χιλιάδες ευρώ για "extreme sports".)
    δ) Εγκατάλειψις σχεδίων αναθεωρήσεως του συνταγματικού άρθρου 24. Αντιθέτως, ενίσχυσίς του.
    ε) Πάγωμα κάθε νομιμοποιήσεως αυθαιρέτου. Γενική προληπτική απαλλοτρίωσις, συνταγματική ενδεχομένως, των εκτάσεων που θέλουμε να είναι δασικές. (Τυχόν δικαιούχοι εντός αυτών των ορίων θα μπορούν μόνον να διεκδικήσουν αποζημίωσι, εάν αποδείξουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους.) (Πρότασις Μάνου η τελευταία.)
    στ) Ανάπτυξις του φυσιολατρικού αισθήματος, του αισθήματος του ιερού της Μητέρας-Φύσεως, και οργάνωσις εκστρατειών αναδασώσεως και γνωριμίας του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Ελληνίδος Μητέρας Γαίας, από κοινού με τον Στρατό, την Εκκλησία, και τις οικολογικές και φυσιολατρικές οργανώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έλληνες ξυπνήστε!! ζούμε μια εθνική τραγωδία... πρέπει να είμαστε ενωμένοι!!!!

    υψώστε μια ελληνική σημαία σε κάθε μπαλκόνι, σε κάθε σπίτι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!!

    http://www.greek-flags-everywhere.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. [Μεταφέρω από αλλού, χωρίς τόνους δυστυχώς, διότι έχει γίνει αυτόματη μετατροπή από greeklish.]

    Δεν ξερω εαν ειναι οργανωμενο σχεδιο εξωθεν και απο πολυ ψηλα, οπως λεει το "Ρεσαλτο". Εγώ δεν πιστευω ότι "το κανουν οι Αμερικανοι" - οι Ρεσαλταρισμενοι τα βλεπουν ολα απο πατριωτικη μεν αριστερη δε τυφλά αντιαμερικανική οπτικη γωνια. Πιθανον να ειναι συνδυασμος δραστων και παραγοντων (ανέφερα ήδη μερικούς), οι οποιοι εδημιουργησαν μια αλυσσιδωτη αντιδρασι.

    Ο Εντγκαρ Αλλαν Ποε οριζει την διαστροφη ως μανια συνειδητης αυτοκαταστροφης. Σκεπτομαι δε, οτι δεν προκαλει μονον ο εμπρηστης την φωτια, αλλά και η φωτια τον εμπρηστη. Η ανωμαλια δηλαδη προκαλει στον ανωμαλο διαθεσι περαιτερω ανωμαλιας. Ο πυρομανης, βλεποντας και ακουγοντας για φωτιες, νιωθει την αναγκη να καψει. Ο τρομοκρατης, ακουγοντας για χαος και ανωμαλια, θελει να βαλει μπουρλοτο και δυναμιτη παντου. Το Ιρακ γινεται ολοκαυτωμα στην τρομοκρατια, πραγματικη τρομοκρατια, οχι συνωμοσιολογια, τρομοκρατια υποτιθεται οργανωμενη απο την Αλ Κάϊντα, αλλά Αλ Κάϊντα δεν ξερουμε καν καλα-καλα εαν υπαρχει στο Ιρακ και εαν ελεγχει κανεναν στο Ιρακ και διεθνως. Ειναι ομως μια ψυχολογικη-ιδεολογικη οντοτης η οποια κατευθυνει, απο την οποιαν αισθανονται οτι κατευθυνονται ολοι οι ισλαμιστες τρομοκρατες. Ισως λοιπον το μιμηδιο της τρομοκρατιας και των εμπρησμων γεννα αλυσσιδωτα τρομοκρατια και εμπρηστες. (Επισης το μιμηδιο της προεκλογικης διαλυσεως του κρατους, και δη του αντικυβερνητικου κρατους, και του προεκλογικού κλίματος.) Και πάνω απ' όλα το μιμήδιο της διαφθοράς και της εξαχρειώσεως, του βολέματος, της αρπαχτής και του μέσου («βύσματος»), της ισοπεδώσεως των πάντων προς τα κάτω, της νοοτροπίας δηλαδή που εξαπλώθηκε και πότισε, σάπισε σαν γάγγραινα αυτήν την κοινωνία, από την μεταπολίτευσι κυρίως και με πρωτεργάτη την ΠΑΣΟΚική λαίλαπα, μέχρι που ο ΠΑΣΟΚισμός έγινε δόγμα, συνήθεια (έξις δευτέρα φύσις) που κυριάρχησε σε ολόκληρο πλέον το σάπιο κομματικό κατεστημένο και στην κοινωνία μας.

    Αυτή είναι η ουσία. Όσο για τα περί ασυμμέτρου απειλής, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Ήφαιστος βάζει τα πράγματα στην θέση τους:

    «Όσον αφορά τους επίκαιρους εμπρησμούς που προκάλεσαν τεράστιες ανθρώπινες, περιβαλλοντολογικές και οικονομικές καταστροφές, η έκταση, η πυκνότητα, ο συγχρονισμός στην εκδήλωσή τους και η σχέση τους με ζωτικά οικονομικά, ενεργειακά και πολιτισμικά αγαθά, προκαλεί εύλογους λογικούς συνειρμούς. Αναμφίβολα στον αχανή και αόρατο κόσμο των μη κρατικών δρώντων και των συχνά διαπλεκομένων με αυτούς υπηρεσιών διαφόρων κρατών είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν οι δράστες. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να προσδιοριστούν οι αναλογίες μεταξύ «ντόπιων» ασύμμετρων δρώντων (οικοπεδοφάγοι ή πυρομανείς) με τις διεθνικούς ή διακρατικούς ασύμμετρους δρώντες. Γι' αυτό βεβαίως ευθύνονται όσοι στο παρελθόν περίπου διέλυσαν τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών με το να δηλώνουν από τηλεοράσεως πως σ' ένα «σύγχρονο κράτος» στον «σύγχρονο κόσμο όπου η κρατική κυριαρχία είναι ξεπερασμένη» οι μυστικές υπηρεσίες είναι περίπου είδος πολυτελείας και εργαλείο απηρχαιωμένων αντιλήψεων (Σημείωση: απάντηση πρώην πρωθυπουργού σε τηλεοπτική συνέντευξη όταν ρωτήθηκε πως είναι δυνατό να μας πάρουν τον Οτσαλάν μέσα από τα χέρια μας).»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/9/07 8:37 μ.μ.

    Συνωμοσιολογία.

    ---

    Το επίμαχο πρωτοσέλιδο του "Βήματος" της 29-6-2007:

    Στο πάνω μέρος της σελίδος:

    «Αμερικανική δυσφορία για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου
    Αξιωματούχος των ΗΠΑ ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να «απεξαρτηθεί (η Ελλάδα) από το ρωσικό φυσικό αέριο»»


    Προσέξτε δε το πλαίσιο στην κάτω δεξιά γωνία:

    «Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή. Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των Αμερικανών δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση. Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να βγεί κερδισμένη και να μη γίνει στόχος εκδικητικής μανίας, διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις...

    ΤΟ ΒΗΜΑ»


    "Στόχος εκδικητικής μανίας"!

    ---

    Την 1η Ιουλίου 2007, το "Βήμα" επανέρχεται με άρθρο του Β. Χιώτη:

    «ο κ. Κ. Καραμανλής είναι αποφασισμένος να αγνοήσει τις παραδοσιακές διπλωματικές και εμπορικές συμμαχίες [σ.σ. με ΗΠΑ-Τουρκία] επενδύοντας στη στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσική Δημοκρατία, έστω κι αν τα πολιτικά αντίποινα τα οποία θα δεχθεί τους επόμενους μήνες πιθανόν να σπείρουν και άλλα αγκάθια στον δρόμο για τις εκλογές.»

    Καραμανλής και Πούτιν αγνόησαν τις πολιτικές ισορροπίες προβαίνοντας σε μιαν επίδειξη πολιτικής ισχύος ενώπιον του Ταγίπ Ερντογάν

    Ελληνική επένδυση στον ρωσικό αγωγό
    Κυρίαρχο ενεργειακό ρόλο στα Βαλκάνια εξασφαλίζει στην Ελλάδα η στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία

    Β. ΧΙΩΤΗΣ

    Η απόφαση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος θα συνδέσει τη Ρωσία με την Ιταλία, παρακάμπτοντας την Τουρκία, ήταν μια έκπληξη για πολλούς. Πρώτα πρώτα για την ίδια την ελληνική κυβέρνηση, η οποία για πρώτη φορά κατόρθωσε να ολοκληρώσει μυστικές διαπραγματεύσεις χρονικής διάρκειας πέντε μηνών χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό. Αλλά και για τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες διαπίστωσαν ότι ο κ. Κ. Καραμανλής είναι αποφασισμένος να αγνοήσει τις παραδοσιακές διπλωματικές και εμπορικές συμμαχίες επενδύοντας στη στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσική Δημοκρατία, η οποία της εξασφαλίζει κυρίαρχο ρόλο στα Βαλκάνια όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα, έστω κι αν τα πολιτικά αντίποινα τα οποία θα δεχθεί τους επόμενους μήνες πιθανόν να σπείρουν και άλλα αγκάθια στον δρόμο για τις εκλογές.

    Η ιδέα της κατασκευής του αγωγού South Stream, ο οποίος θα ξεκινούσε από τη Νότια Ρωσία, θα διέσχιζε υποθαλάσσια τον Εύξεινο Πόντο, θα έφθανε στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας και θα κατέληγε επίσης υποθαλάσσια στην Ιταλία, κατατέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση πριν από πέντε μήνες. Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας είχε αρκετές μυστικές επαφές με αξιωματούχους της ρωσικής και της ιταλικής κυβέρνησης και το σχέδιο άρχισε να μελετάται στις λεπτομέρειές του όταν ο πρόεδρος της Ρωσίας επισκέφθηκε την Αθήνα, στις 14 Μαρτίου, και γευμάτισε με τον Πρωθυπουργό στο εστιατόριο «Διόνυσος». Ακολούθησαν αρκετές επισκέψεις ρώσων αξιωματούχων και στελεχών της Gazprom στην Αθήνα, οι οποίες επίσης κρατήθηκαν μυστικές, αλλά και δύο νυχτερινές συναντήσεις με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε ξενοδοχείο των ανατολικών προαστίων.

    Η συμφωνία έκλεισε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στις Βρυξέλλες, όταν ο κ. Κ. Καραμανλής συναντήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Ρομάνο Πρόντι και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Σεργκέι Στανίσεφ, χωρίς να ανακοινωθεί το παραμικρό. Εκείνη τη νύχτα οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις την επόμενη Τρίτη και αφού θα είχε ολοκληρωθεί η σύνοδος του ΟΣΕΠ στην Κωνσταντινούπολη, για να μη βρεθεί σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναζητούσε προεκλογική στήριξη από τους κκ. Κ. Καραμανλή και Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Το σκηνικό όμως άλλαξε από το μεσημέρι της Κυριακής, όταν οι κκ. Καραμανλής και Πούτιν αποφάσισαν να αγνοήσουν τις πολιτικές ισορροπίες και να προβούν σε μια επίδειξη πολιτικής ισχύος ενώπιον του κ. Ερντογάν. Το διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού συμφώνησε να γίνει μια συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Καραμανλή το απόγευμα της Δευτέρας, τέσσερις ώρες μετά τη συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν, και να ανακοινωθεί η κατασκευή του αγωγού, αφού θα είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις των υπουργών Ανάπτυξης και Ενέργειας των τεσσάρων χωρών οι οποίες θα συμμετέχουν στο έργο.

    Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία ασφαλώς ανατρέπει τις ισορροπίες στην περιοχή των Βαλκανίων καθώς όχι μόνο αίρει το μονοπώλιο της Τουρκίας ως διαμετακομιστικής χώρας φυσικού αερίου αλλά αποσπά και τη Βουλγαρία από την ασφυκτική επιρροή των ΗΠΑ καθώς μετατρέπεται η ίδια σε διαμετακομιστικό κέντρο ροής ρωσικών ενεργειακών πόρων, αναβαθμίζοντας άμεσα και αδιαμφισβήτητα τον δικό της ρόλο στην περιοχή.

    Οπως εκτιμούν κυβερνητικές πηγές που παρακολούθησαν τις διακρατικές διαβουλεύσεις, η συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων χωρών θα υπογραφεί σε έξι μήνες, η μελέτη βιωσιμότητας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, ενώ η κατασκευή του αγωγού προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια. Το κόστος κατασκευής θα το αναλάβουν εξ ημισείας η ρωσική Gazprom και η ιταλική Eni και η ετήσια παραγωγική δυναμικότητά του θα ανέρχεται σε 30 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως. Τη μελέτη βιωσιμότητας έχει αναλάβει η ιταλική Sapiem, η εταιρεία που κατασκεύασε τον αγωγό Blue Stream, μια άλλη κοινοπραξία της Gazprom με την Eni, που τροφοδοτεί με ρωσικό φυσικό αέριο την τουρκική ενεργειακή αγορά.

    Αρχικά η Gazprom συζητούσε το ενδεχόμενο προέκτασης του Blue Stream προς τη Νότια Ευρώπη μέσω Τουρκίας αλλά, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας, η Αγκυρα «έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για το νέο πρόγραμμα» υποστηρίζοντας το πρόγραμμα κατασκευής του Nabucco.

    Το ΒΗΜΑ, 01/07/2007 , Σελ.: A14
    Κωδικός άρθρου: B15100A141
    ID: 287654

    ---

    defencenet.gr

    ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: «ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ Μ' ΑΥΤΟΥΣ...»
    27.08.07

    Τρεις μήνες πριν την ασύμμετρη επίθεση (γεγονός που αντιλήφθηκε το defencenet.gr στις 25 Αυγούστου και χρησιμοποίησε τον όρο, για να ακολουθήσει μετά από 24 ώρες η κυβέρνηση), που δέχθηκε η χώρα την Παρασκευή 24 Αυγούστου, η «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ», είχε δημοσιεύσει ένα προφητικό κείμενο με τίτλο «Να τελειώνουμε με αυτούς...» το οποίο περιέγραφε την οργή ξένων και εγχώριων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων από την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή. Οι άθικτοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έχουν ανακαλυφθεί μέσα στα δάση και οι οποίοι ενεργοποιούνται μέσω κινητών τηλεφώνων, είναι μία τεχνολογία που εμφανίστηκε στην Ευρώπη για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2004 στις επιθέσεις της Al Qaeda στη Μαδρίτη. Οι επιθέσεις συνέβησαν κατά την διάρκεια της ισπανικής προεκλογικής εκστρατείας και οδήγησαν σε ήττα στις εκλογές, το μέχρι τότε φαβορί, τον κεντροδεξιό πολιτικό σχηματισμό του Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

    Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα της Ευρώπης στην οποία εντοπίζονται τέτοιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Απλώς σημειώνουμε ότι η δεύτερη χειρότερη περίοδος πυρκαγιών στη χώρα ήταν και πάλι την προεκλογική περίοδο τον Αύγουστο του 1993 και στις εκλογές που ακολούθησαν ηττήθηκε η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. Αυτή την φορά κτυπήθηκαν στρατηγικοί στόχοι ενέργειας: Αλιβέρι, Μεγαλόπολη, Λαύριο και η Φθιώτιδα και το σημείο απ' όπου περνάει το κέντρο διανομής ηλεκτρισμού στη Νότιο Ελλάδα από την Κοζάνη.

    Στο ρεπορτάζ της «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» τον περασμένο Μάιο, γράφαμε συγκεκριμένα: «Κορυφαίο διπλωματικό στέλεχος ξένης πρεσβείας έγινε μάρτυρας συζήτησης μεταξύ διπλωματών και στελεχών εταιρειών, όπου ακούστηκε το περίφημο "Να τελειώνουμε με αυτούς, αν συνεχίσουν έτσι", με ότι μπορεί να συνεπάγεται η φράση αυτή. Το τι σημαίνει αυτή η φράση φαίνεται από τα προβλήματα που δημιούργησαν στην κυβέρνηση οι δύο περιπτώσεις "κουμπάρων" και ομολόγων, οι οποίες δεν ήρθαν στο φως από αντιπολιτευτική δράση, αλλά από την "ιδιωτική πρωτοβουλία" που θεώρησε ότι θα πρέπει να ριχθούν κάποιες "προειδοποιητικές βολές" προς την κυβέρνηση Καραμανλή».

    Και πλέον μπορεί να λεχθεί, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει ισχυρές ενδείξεις, ανάλογες με αυτές που υπήρχαν στην περίπτωση των υποκλοπών, ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης των ομολόγων (εκτός από το αναμφισβήτητο γεγονός ότι πρόκειται περί μεγάλου σκανδάλου) δρομολογήθηκε από το εξωτερικό.

    Και μάλιστα όχι τυχαία: Την στιγμή που η κυβέρνηση, βάσει των δημοσκοπήσεων, είχε φτάσει στο ανώτατο σημείο λαϊκής αποδοχής μετά το 2005, οδεύοντας σε μία ευρείας έκτασης εκλογική νίκη και είχε συνυπογράψει την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

    Ειδικά το τελευταίο, πολλοί πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν ότι αποτέλεσε την αρχή της κακοδαιμονίας της κυβέρνησης Καραμανλή. «Η επιστροφή της Ρωσίας στις θερμές θάλασσες» όπως έγραφε το εξώφυλλο της «Σ» τον περασμένο Οκτώβριο, μέσω του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, όχι απλώς δεν χαροποίησε σχεδόν κανέναν στη Δύση, αλλά δημιούργησε ιδιαίτερο προβληματισμό σε κέντρα που φημίζονται για τις ανορθόδοξες λύσεις στις οποίες συχνά-πυκνά καταφεύγουν προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους.

    Αν σε αυτό προστεθεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διευρύνει την συνεργασία της με την Ρωσία στον αμυντικό τομέα, τότε καταλαβαίνουμε τι κλίμα έχει δημιουργηθεί σε πολλά οικονομικά και πολιτικά κέντρα δυτικών πρωτευουσών.

    Σε ότι αφορά τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, σοβαροί αναλυτές ξένων κέντρων αναλύσεων με τους οποίους συνεργάζεται το defencenet.gr, εμφανίζονται εξαιρετικά δύσπιστοι ως προς το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης κάποιας ομάδας «τύπου Al Qaeda», στην πρόσφατη πύρινη επιδρομή, αλλά σημείωναν ότι: «Στο Ιράκ γίνεται χρήση τέτοιας τεχνολογίας αρκετά συχνά. Χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ηλεκτρονικής είναι πιο πολύπλοκη από μία απλή εμπρηστική βόμβα μηχανικής λειτουργίας και έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Μπορείς να την πυροδοτήσεις και από την άλλη άκρη του πλανήτη».

    ---

    Όσον αφορά τις φωτιές, τι να πούμε; Προσωπικά δεν έχω καμιά αμφιβολία (αν και κανονικά μόνον υπόνοιες μπορούμε να έχουμε) ότι τις φωτιές τις βάζουν οι Αμερικανοί. Δασικοί έλεγαν αυτές τις μέρες σε γνωστό μου πρόσωπο ότι τα σημεία στα οποία εκρήγνυνταν εστίες ήταν εξαιρετικά μελετημένα και τα ήξεραν σχετικά λίγα άτομα, των δασικών υπηρεσιών και άλλων υπηρεσιών. Το είχε πει αναλυτικά και ο καθηγητής αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών Λέκκας, υποψήφιος του ΠαΣοΚ στην Αττική, το πρωί του Σαββάτου 24 Αυγούστου, που ακόμα είχαμε εθνική ομοψυχία (το βράδυ αποφάσισε ο Γιωργάκης να καταγγείλει την ανικανότητα της κυβέρνησης). Η κα. Μπακογιάννη μίλησε για "εσωτερική" ασύμμετρη απειλή, αλλά αυτή η θεωρία δεν στέκει με τίποτα. Ποιος και γιατί; Η 17Ν, όπως σωστά είπαν οι Aegean Times, επιδιώκει συμπάθειες. Οι κουκουλοφόροι κινούνται διαφορετικά, θα είναι μια διαφορετική μορφή "κουκουλοφόρων" αυτή που βάζει φωτιές. Αντιθέτως, υπέρ της θεωρίας ότι τις φωτιές τις βάζουν οι Αμερικανοί, συνηγορεί και η βεβαιότητα των Ιταλών ότι οι δικές τους φωτιές είναι αποτέλεσμα τρομοκρατίας. Εξ ου και όσα είπε ο Επίτροπος Φρατίνι περί "εδαφικής τρομοκρατίας". Που δεν είναι βέβαια της Αλ Κάιντα. Τι σχέση έχει η Ελλάδα με την Ιταλία θα μου πείτε; Έχει και παραέχει: Και οι δύο χώρες είναι μέρη που θα διέλθει ο αγωγός South Stream, που αποτέλεσε κίνηση-ματ του Πούτιν κατά των Η.Π.Α. στο ενεργειακό παιχνίδι, ακυρώνοντας τον ανταγωνιστικό αγωγό Nabucco. Η Ιταλία, μάλιστα, έχει το έργο 50-50 με τους Ρώσους και θα το κατασκευάσει επίσης 50-50. Εάν κατασκευαστεί αυτός ο αγωγός, θα πρόκειται για τεράστιας σημασίας στρατηγική επιρροή της Ρωσίας στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής Ευρώπης. Η διαφορά Ελλάδας και Ιταλίας είναι ότι η Ελλάδα είναι πιο ευάλωτη, λόγω τοπικών πολιτικών συνθηκών.

    Μόνος μου, θα μου πείτε, το σκέφθηκα αυτό; Όχι! Με παρακίνησε να τα σκεφθώ ένα αποκαλυπτικό άρθρο του Β. Χιώτη στο Βήμα της 1ης Ιουλίου 2007, που γράφτηκε για τον παραπάνω αγωγό, ημέρες μόνον πριν από την Πάρνηθα, στο οποίο άρθρο ευθέως προαναγγέλονται κατά του Καραμανλή "πολιτικά αντίποινα που θα [!] δεχθεί τους επόμενους μήνες" και που "πιθανόν να σπείρουν και άλλα αγκάθια στο δρόμο για τις εκλογές"! Υπόψιν ότι κ. Χιώτης είναι σύζυγος της Σοφίας Γιάννακα, υποψήφιας του ΠαΣοΚ στην Αιτωλοακαρνανία. Δεν θέλω να πω βέβαια ότι τις φωτιές τις βάζει το ΠαΣοΚ, αλλά θέλω να πω ότι οι Αμερικανοί έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν το ΠαΣοΚ του Γιωργάκη για να σταματήσουν τον αγωγό, εάν τυχόν κερδίσει τις εκλογές ο εγκάθετός τους. Πόσο μάλλον που θα έρθει μετά και η Ντόρα στην αρχηγία της ΝΔ και θα "διασφαλιστεί" έτσι η Ελλάδα από έναν Καραμανλή που τους κάθεται μόνον 95% και όχι 100%! Οπότε προσπάθησαν με αυτό το "ασύμμετρο χτύπημα" να εξασθενήσουν τη σημερινή κυβέρνηση ενόψει εκλογών. Προσωπικά, όπως είπε και ο Μίκης στο άρθρο του της περασμένης Τετάρτης, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλες οι πάρα πολλές πυρκαγιές του φετεινού καλοκαιριού εντάσσονται στο "σχέδιο" αυτό. Νομίζω ότι κατά βάθος αυτό πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, άλλο που δεν το λέει δημόσια: ότι δηλαδή υπάρχει αμερικανικός δάκτυλος πίσω από τις πυρκαγιές.

    Ολόκληρο το άρθρο του "Βήματος" της 1ης Ιουλίου 2007.

    ---

    «Νιώθω ότι βρίσκομαι σε πόλεμο»
    Τετάρτη, 29.08.07

    «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια κόλαση στη ζωή μου». Ετσι μας είπε, μόλις προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό. Λίγα λεπτά έχουμε στη διάθεσή μας -σε λίγο ο Σεργκέι Μακάριν θα απογειώσει το ρωσικό ελικόπτερο ΜIL-ΜI 26. Και θα βρεθεί πάλι σε απόσταση αναπνοής από έναν κόσμο που καίγεται. Ακόμη μία μέρα ο Ρώσος πιλότος παίζει τη ζωή του κορόνα γράμματα. «Κάνω μόνο τη δουλειά μου», λέει στεγνά. Ισως αυτή να είναι η πηγή της δύναμής του μέσα στην κόλαση, η αποστασιοποίηση.

    Τι είναι αυτό που σας έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση αυτές τις μέρες;

    Το μέγεθος των πυρκαγιών και τα πολλά μέτωπα που έχουν ξεσπάσει. Κινούμαστε από το ένα μέρος στο άλλο και προσπαθούμε να σβήσουμε φωτιές στη Λακωνία, στην Τρίπολη, σε πολλά χωριά της Πελοποννήσου, στην Εύβοια.

    Ποιες είναι οι μεγαλύτερες φωτιές που έχουν χαραχτεί στη μνήμη σας;

    Οι φωτιές στη Νότια Κορέα, στην Ιταλία, στη Γαλλία και στην πατρίδα μου, τη Ρωσία. Νομίζω ότι αυτές οι πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι οι μεγαλύτερες που έχω δει. Νιώθω ότι βρίσκομαι σε πόλεμο. Μιλάμε για τεράστια φυσική καταστροφή. Σε πολλές περιπτώσεις αποκλείω το ενδεχόμενο να έχουν προκληθεί από φυσικά αίτια. Ανθρωπος τις έχει προκαλέσει. Και είναι κρίμα.

    Οι ρίψεις είναι χαμηλές, οι φλόγες τεράστιες. Φοβάστε; Τι σας δίνει δύναμη εκείνη την ώρα;

    Δεν φοβάμαι. Πρέπει να δουλέψω και δουλεύω. Δεν υπάρχει δύναμη ανώτερη ή κατώτερη που να σε βοηθάει ή να βγαίνει από μέσα σου. Υπάρχει μόνο δουλειά. Υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος. Προσπαθούμε να τον περιορίσουμε όσο γίνεται, να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και υπεύθυνα, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε το πλήρωμα και να είμαστε αποτελεσματικοί στην κατάσβεση. Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεσαι ότι μπορείς να χάσεις τη ζωή σου. Δεν έχω χρόνο να σκεφτώ οτιδήποτε εκείνη την ώρα. Είμαι συγκεντρωμένος. Πρέπει να πάρω το νερό, να εντοπίσω το σημείο και να το προσεγγίσω. Δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις.

    Αισθανθήκατε ποτέ ότι είναι μάταιες οι προσπάθειες που κάνετε;

    Οι πυρκαγιές είναι τεράστιες. Είναι τραγικό να πετάς πάνω από ανθρώπους που καίγονται. Πολλές φορές χρειάζεται να κάνεις ρίψεις ξανά και ξανά, 4 ή 5 φορές στο ίδιο σημείο. Στεναχωριέμαι πολύ όταν η φωτιά δεν σβήνει με την πρώτη. Συνήθως, όμως, υπάρχει αποτέλεσμα. Ακόμα και αν η πυρκαγιά δεν σβήσει εντελώς, απλώς κατευνάσει, είναι κι αυτό κάτι. Μετά μπορούν να ενεργήσουν και οι επίγειες δυνάμεις.

    Πώς θα μπορούσαμε να είμαστε αποτελεσματικοί απέναντι σε μία τόσο μεγάλη φωτιά;

    Η πυροσβεστική δύναμη που υπάρχει είναι ανεπαρκής. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το σίγουρο είναι πως χρειαζόμαστε «βαριά» μηχανήματα, που να χωράνε περισσότερο νερό. Γιατί αυτή η φωτιά είναι τόσο μεγάλη και κινείται τόσο γρήγορα...

    Ελεύθερος Τύπος

    ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά κρασιά...
    Οι συνωμοσίες (και οι αστήρικτες συνωμοσιολογίες) δεν αναιρούν τις τεράστιες ευθύνες της Ν.Δ.

    Για μια ψύχραιμη και σοβαρή κριτική διαβάστε το άρθρο του Αδώνιδος Γεωργιάδου, υποψηφίου βουλευτού Β' Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ.: «Οι πυρκαγιές, οι εμπρηστές και η κυβέρνηση».

    Δείτε επίσης την βίντεο-συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στις «Ελληνικές Γραμμές», όπου ο υποψήφιος βουλευτής υπολοίπου Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. αναπτύσσει τις απόψεις και την πολιτική του για το περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πέρασε απαρατήρητο, την ημέρα των εκλογών, αλλά λέει πολλά το άρθρο του Χρήστου Γιανναρά («Η Καθημερινή», 16 Σεπτ. 2007), «Σπουδάζοντας τη λογική των εμπρησμών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή