Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2006

Πολωνοί και «Έλληνες»

Οι Πολωνοί, ένας σοβαρός λαός δηλαδή, καιρό τώρα, και πάλι σήμερα, ματαιώνουν, μόνοι τους, με βέτο την συνεργασία της Ε.Ε. με ολόκληρη Ρωσία, υπερασπιζόμενοι το πολωνικό κρέας και τα λαχανικά.

Την ίδια ώρα, οι κατ' όνομα Έλληνες, δηλαδή οι ευρωλιγούρηδες αριστερονεοφιλελεύθεροι «προοδευτικοί» γραικύλοι, τρέμουν σαν κότες και να προφέρουν την... «εθνικιστική» λέξη «βέτο», και ζητούν να θυσιάσουμε για χάρη της τουρκίας, όχι μόνο... κρέας και λαχανικά, αλλά και την Κύπρο ολόκληρη!

Συγκρίνετε λαούς.

Από την μία οι Πολωνοί, με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα, διαπραγματεύονται ως ίσοι προς ίσους, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα τους.

Από την άλλη, οι κατ' όνομα Έλληνες.

Εσείς, εάν είσαστε Ευρωπαίοι, ποιον θα εκτιμούσατε περισσότερο;

Είναι παράξενο που ουδείς ξέσπασε σε... θρήνους και σε οιμωγές για την... «διεθνή απομόνωση» της Πολωνίας, την... «εθνική καταστροφή» στην οποία θα τούς οδηγήσει -θα έπρεπε να υποθέσουμε- το... «εθνικιστικό» βέτο;!

Στον διεθνή στίβο ο καθένας έχει την αντιμετώπιση που τού αξίζει. Ο ευρωλιγούρης γραικύλος αντιμετωπίζεται, απλούστατα, ως τέτοιος.

«Εάν μεν άνδρες ώσιν, ουκ απορήσουσι συμμάχων· εάν δε ανδράποδα, κυρίων.» (Κριτόλαος)

Στο πολωνικό βέτο κόλλησε η Σύνοδος ΕΕ-Ρωσίας (in.gr, 24-11-2006)

«Η Σύνοδος ΕΕ-Ρωσίας έληξε την Παρασκευή χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι Πολωνοί δεν ήραν το βέτο τους. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας είχε δηλώσει πρόθυμος να άρει το βέτο, εφόσον η Μόσχα συζητούσε με τη Βαρσοβία το δικό της βέτο έναντι των πολωνικών κρεάτων.»

1 σχόλιο:

  1. Min vlepeis ta pragmata romantika. I Polonia ton 40000000 katoikon, tis ragdaias oikonomikis anaptixis kai tou poli ishirou kai energou lobby stiw U.S.A einai fysiko na ehei poly megaliteri epiroi sta koina tis Europaikis Enosis apo tin Ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή